Evinizdeki Çamaşır Suyu Kokusunu Nasıl Giderirsiniz?

Evinizdeki Çamaşır Suyu Kokusunu Nasıl Giderirsiniz?

Evinizdeki Çamaşır Suyu Kokusunu Nasıl Giderirsiniz?

Evinizdeki Çamaşır Suyu Kokusunu Nasıl Giderirsiniz?

Evlerde en çok kullanılan temizlik ürünlerinden biri çamaşır suyudur. Çamaşır suları derinlemesine bir temizlik sağladıkları için ve pek çok bakterinin karşısında öldürücü bir etki yarattığı için oldukça fazla kullanılmakta ve kullanıldığı gibi çok fazla da etki edebilmektedir. Fakat ne yazık ki her güzelin mutlaka bir kusuru olmaktadır. Çamaşır sularının kendilerine has olan kokuları da onların kusurları olarak görülmektedir. Çamaşır suyunun kendine has olan o keskin kokusu evde yaşayan birçok insan için rahatsız edici özellik taşıyabilmektedir. Bu gibi durumlarda çamaşır suyu kokusunun geçmesi için birkaç yöntem kullanılabilir. Bu yöntemler olması gerektiği gibi yani doğru bir şekilde kullanıldığında çamaşır suyunun kokusu en kısa zamanda ortamdan kaybolacaktır.

Çamaşır Suyu Kokusunu Nasıl Yok Edeceğiz?

Çamaşır suyunun kokusunu yok etmek için öncelik olarak koku nereye sindi oranın tespit edilmesi gerekmektedir. Çözüm yöntemi de buna göre uygulanacaktır. Ele sinmiş olan bir çamaşır suyu kokusu var ise eğer bu kokudan kurtulmanın en basit yolu bu koku henüz oluşmadan onun önüne geçmekten gelmektedir. Bunun için de iş yapmadan önce ellere mutlaka plastik eldiven geçirilmelidir. Bu sayede koku ele geçmeyecek ve eller aynı zamanda tahriş de olmayacaktır. Ancak bu seçenek için artık çok geç olabilir. Ele eldiven takılmadan çamaşır suyu kullanılmış ise onu geçirmek için de elma sirkesi güzel bir yöntem olacaktır. Bir bardak su ve elma sirkesi karıştırıldığında bir sünger yardımı ile eller bu karışım ile temizlenir. Ele sinmiş olan kokuyu bastırmada en iyi yöntemlerden biri budur. Sünger yerine bazı insanlar banyo lifi kullanımını da tercih edebilmektedir.  Elma sirkesi kokusundan da hoşlanılmıyor ise eğer bunun yöntemi de limon suyundan geçmektedir. Aynı şekilde eller taze sıkılmış limon suyu ile temizlendiğinde kokudan kurtulmak mümkün olacaktır.

 Odaya Sinmiş Olan Çamaşır Suyunun Kokusu Ne Şekilde Yok Edilebilir?

Eller yerine çamaşır suyu kokusu bir odanın içerisine de sinmiş olabilir. Bir odanın içerisindeki çamaşır suyu kokusunu gidermek için ise bir tencerenin içine bir bardak su bardağı kadar su e de yeni bir su bardağı kadar olacak şekilde sirkeyi karıştırıp kaynatmak ve sonrasında bu karışımı çamaşır suyu kokan odada koku geçene kadar bekletmekten geçmektedir. Koku odanın içine yayılana kadar beklenmesi yeterli olacaktır. Tencereden yayılan buhar sayesinde tencerenin içindeki sirke kokusu odaya yayılacak ve de odadaki kötü kokunun önüne geçecektir.

 


Anahtar Kelimeler: çamaşır suyu kokusu

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler