Evinizde Mini Bahçe Oluşturmak İçin 5 Güzel Fikir--

Evinizde Mini Bahçe Oluşturmak İçin 5 Güzel Fikir

Evinizde Mini Bahçe Oluşturmak İçin 5 Güzel Fikir--


Gündelik stresi uzaklaştırmak, sakinleşmek ve huzurlu bir ortama kavuşmak için yapılabilecek en güzel şeylerden biri bir bahçe sahibi olmaktır. Güne bahçenizdeki çimlere basarak veya çiçekleri koklayarak başlamak size pozitif bir şekilde güne hazırlayacağı gibi aynı zamanda evinizin içindeki havanın kalitesini de arttıracaktır.

 

/resimler/2018-6/20/1617290946286.jpg

 

 

 


Mini Bahçe Oluşturmak İçin 5 Güzel Fikir

Canlılığın en büyük göstergesi bitkilerdir. Gerek doğanın dengesini korumasıyla gerekse bize sunduğu görsel güzellikle hayata can verirler. Bitkiler ile yakın temasta olan insanlar, olmayanlara oran her zaman daha mutlu ve huzurlu bir hayat sürmektedirler. İnsanlar, ekonomik yapılarına göre veya sahip oldukları alana göre küçük kapalı bahçelere, teraslara veya avlularına hatta camlarının önüne bitkiler yerleştirerek hayatlarına güzellik katarlar. Genel olarak toplumumuzda bir bahçe oluşturmak için yeterli alana sahip olamamaktayız ancak bunu bir bahane olarak görmemek gerekir. İstendiği taktirde bir şekilde küçük bir mini bahçe kurabiliriz. Kurduğumuz mini bahçe sayesinde kendi bahçemizi kendi istediğimiz şekilde güzelleştirebilir ve kendimize bir rahatlama alanı sağlayabiliriz. Unutulmamalıdır ki bahçecilik sadece görsel güzellik değil, ruhsal güzellikte sağlamaktadır.


Minyatür bahçeler, bitki severler arasında gün geçtikçe daha çok ilgi duyulan bir hobi haline gelmektedir. Çok ufuk açıcı bir aktivitedir. Hayal gücümüzü ve yaratıcılığımızı canlı tutar. Bunun yanı sıra evimizin hava kalitesini arttırmaktadır. Mini bahçenizi nasıl seviyorsanız öyle dizayn edin. En sevdiğiniz veya uygun bitkileri kullanarak kişisel dokunuşlarınızı somutlaştırın. Birkaç tavsiye ile mini bahçenizi oluşturmakta sizi yardımcı olacak aşağıdaki yazımızı inceleyebilirsiniz.
Gölgede de büyüyebilen küçük bitkiler seçmeye dikkat ediniz.

 


Balkonda Mini Bahçesi

Eğer evinizde bir balkona sahipseniz bu alanı mini bahçe alanına dönüştürebilirsiniz. Hem içeriden hem de dışarıdan güzel görünümü ile evinize etkileyici bir hava katacaktır. Her yerden gözükmesi amacı ile tırmanıcı bitkiler tercih edilebilir. Özellikle yaz aylarında bu bitkiler sırf sizin için değil çevrede yaşayan herkes için otantik bir hissiyat yaratacaktır.

 


İç Bahçe veya Pencere Mini Bahçesi

İç bahçe veya çatı penceresine sahip bir evde yaşamakta iseniz çok etkileyici bir atmosfer yaratma şansınız var demektir. Sahip olduğunuz bu alana hemen bir mini bahçe oluşturmaya başlayabilirsiniz. Kaplara sığmayan bitkilerden kaçınmaya dikkat ediniz. Işıktan tam verimde yararlanabilmek için küçük bitkiler tercih etmeye özen gösteriniz.

 


Minyatür Bitkisel Mini Bahçe

Sahip olunan bütün küçük bölgeleri bir koru haline dönüştürüp bu şekilde optimize edebilirsiniz. Bahçenizde yetiştireceğiniz bitkileri mutfakta kullanmak çok güzel bir fikirdir. Çay halinde tüketilebilecek veya yemeklerin yanında sos veya güzel koku amaçlı kullanılabilecek bitkiler yetiştirmek mantıklı bir seçim olabilir. İnsan kendi yetiştirdiği bitkiyi tüketirken normalden fazla haz almaktadır. Duvarlara asılabilecek bitkiler de tercih edilebilir. Bu fikir hem boş zamanları değerlendirmek hem verdiği güzellik ile ruhsal rahatlama hem de faydalı bitki tüketimi ile her yönde hayatınız ile ilgili pozitif katkı sağlayan bir çalışma olacaktır. Boş alanlarınızı çöplüğe ve kir yuvası olmaya mahkûm etmeyin. Hemen bir mini bahçe oluşturarak sizde kendi güzelliğinizi kendiniz yaratın.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler