Evinizde Bulunan Kötü Toksinler

Evlerinizde bulunan gizli toksinler sizleri ve ailenizi sağlık açısından tehlikeye sokabilir. Bu toksinleri bu listede sizler için derledik.

Evinizde Bulunan Kötü Toksinler

Evinizde Bulunan Kötü Toksinler

Evlerinizde bulunan gizli toksinler sizleri ve ailenizi sağlık açısından tehlikeye sokabilir. Bu toksinleri bu listede sizler için derledik.

 Çamaşır Yumuşatıcıları

Çamaşırları yumuşatmak ve onların güzelce kokmasının sağlamak tabii ki iyi oluyor. Fakat özellikle kurutucularda kullandığınız kokular benzil alkol, benzil asetat ve terpin gibi kimyasal maddeleri içermektedir. Hepsi toksittir ve de bazıları da kanserojen etki göstermektedir. Bu gibi kokuların yerine kurutucu toplarını kendiniz yapabilirsiniz. Çamaşırdaki güzel kokular için uçucu olan yağları deneyin.

/resimler/2017-7/20/1546291837176.jpg

Banyo: Ağartıcı Bazlı Temizleyiciler ve Mendiller

Yıllar boyunca sürüp giden bir markalanma yüzünden çamaşır suları, banyo ve mutfaklardaki bakteri dolu yüzeylerin temizlenmesi konusunda olabilecek tek seçenek olarak gösterildi. Fakat çamaşır sularındaki toksit kimyasal sağlık riskleri faydalarından daha ağır basacaktır. Ağartıcı olan maddelerin kimyasalları deriye ve de akciğere zarar verebilir. Ağartma maddelerindeki klor kimyasal silah olan hardal gazında bulunabilir. Eğer ağartıcı olan amonyak ile de karıştırılırsa da ölümcül bir gaz olarak ortaya çıkar. Attık su ile de karıştırıldığı zaman birçok kanserojen birleşiğe sebep olduğu bilinmektedir. Temizlik gereksinimleriniz için karbonat, sirke ya da kaynar su kullanmayı tercih edin.

/resimler/2017-7/20/1547403557335.jpg

Yemek Odası: Kokulu Mumlar

Kimi insan buna inanmak istemese de mum ışığında yenen romantik geceler sizin sağlığınız için tehlike oluşturmaktadır. Bir sürü ticari olan mum havaya kurşunu salınabilen küçük fitillerinde de metal teller içerirler. Buna ek de parfümlerin birçoğunda plastik çözücü bulunur ve bunlar asla solunmamalıdır. Hatta soya mumları ve balmumu yanık olduğu esnada hidrokarbonu havaya atar bu da solunum problemine sebep olur.

/resimler/2017-7/20/1549093871552.jpg

Çocuk Odası: Oyun Malzemeleri

Boyama ve de çizimler çocuklarınız için ilk bakışta zararsız faaliyetler olarak görülmektedir. Fakat bu kullanılan araçlara da bağlıdır. Silgiler toksit konusunda en üst sırada yer almaktadır. Çünkü genel olarak bir nörotoksin olarak görülen ksilen çözeltisini barındırırlar. Renkli kurşun kalemler de kurşun içerebilmektedir. Hatta su bazlı olan boyalar da toksin olabilen bazı alkolleri içerebilirler.

/resimler/2017-7/20/1551372155706.jpg

Bebek: Bebek bezleri

En yaygın olarak kullanılan bebek mendilleri sizler için toksit içerebilir. Çoğu cilt, akciğer ve bağışıklık sistemine zarar verir. Birçoğu da aynı zamanda ptalat içermektedir. Bu tarz set kimyasalları içermeyen markaları araştırmalı ya da sadece sabun kullanarak işlerinizi çözmelisiniz.

/resimler/2017-7/20/1550452467408.jpg

Yatak odası takımları

 

Birçoğumuz evimizi kurarken ucuz olan partiküllü mobilyalarla işe başlarız. Fakat bu tarz tahtalar genel olarak kimyasal yapıştırıcı içermekte ve sağlığımızı tehdit etmektedir. En iyi seçim içim tercih masif ahşap mobilyalardan yana kullanılmalıdır.

/resimler/2017-7/20/1552438563195.jpg

Sundurma ya da Güverte: Sıkıştırılmış Ahşap

Basınç ile muamele edilmiş olan ahşap böcekleri uzaklaştırmaya ve de çürümeyi önleyen yüksek basınç altında kalan koruyuculara sahiptir. Fakat bu gibi kimyasallarda çok fazla toksit bulunabilmektedir. Yeni bir sundurmayı oluştururken daha az zararlı madde içeren borat ile muamele edilmiş olan ahşapları aramalısınız.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler