EVİNİZ HER ZAMAN MİS GİBİ KOKSUN

Kış mevsiminde evinizin her zaman mis gibi kokmasını sağlayabileceğiniz önemli yöntemler.

EVİNİZ HER ZAMAN MİS GİBİ KOKSUN

                Yaz ayların kapı -  pencere her zaman açık olduğundan dolayı ev içerisindeki kokular sizleri rahatsız etmeyebilir. Kış mevsimi geldiğinde ise kapı ve pencereler kapanır, insanlar evlerinde daha çok zaman geçirmeye başlarlar. Bu durumda ev içindeki kokular dışarı çıkamaz ve zamanla artmaya devam ederler. Dışarıdan birisi odaya girdiği andan itibaren kötü kokuları kolayca fark edebilir. Çünkü bu kokulara karşı henüz alışkanlık oluşmamıştır ve kokuları fark etmesi kolay olacaktır. Ev halkı ise uzun süredir o kokularla beraber yaşadığından dolayı alışkanlık meydana gelecektir ve kokuları duymayacaklardır.

                Kış mevsiminde evinizin her zaman mis gibi kokmasını sağlayabileceğiniz birkaç yöntemden bahsederek ilerleyelim.

Havalandırma Yöntemi

                Aslında en sağlıklısı havalandırma yöntemidir. Dışarıdaki temiz hava ile oda içerisindeki kötü havanın sirkülasyon yardımı ile yer değiştirmesi sağlık açısından oldukça önemlidir. Fakat kış mevsimlerinde soğuk hava koşullarından dolayı bunu yerine getirmek mümkün olmayabilir.

 

/resimler/2017-12/21/1126369832697.jpg

Kahve İçin

                Kahvenin keskin kokusu diğer kokuları bastırmak için yeterlidir. Odanız ne kadar pis kokarsa koksun kahve kokusu zamanla diğer kokuları alt edecektir. Böylece kahvenin ardından odanızda sadece kahve kokusu duyulacaktır. Unutulmamalıdır ki bu geçici bir çözümdür, kahvenin etkisi geçmeye başladığında önceki kokular duyulmaya devam edecektir.

Isınma Tercihinizi Değerlendirin

                Kış aylarında eskiden sobaların üstüne konulan portakal kabuklarını hemen hemen herkes hatırlar. Sobanın üzerindeki portakal kabuklarının odaya yaydığı o mis gibi portakal kokuları evin doğal kokusu olurdu. Günümüzde soba kullanımı oldukça azaldığından evlerimizde öyle sağlıklı ve doğal kokuları duymamız oldukça zorlaştı. Eğer sobalı bir eviniz varsa yukarıda belirtilen portakal kabuğu formülünü uygulayabilirsiniz.

                Soba kullanılmayan bir evde iseniz; portakal kabuklarını kullanabileceğiniz bir alan daha var. O da kalorifer petekleri. Eğer doğalgaz ile ısınıyorsanız peteklerin üzerine yerleştireceğiniz birkaç parça portakal kabuğu evinize mis gibi koku kazandırırken nostalji yaşamanızı sağlayacaktır. Herhangi bir kimyasal kullanmadan sağlıklı kokunun keyfini çıkarabileceğiniz önemli bir fırsat olarak altını çizelim.

Parfüm Yöntemi

                Oda parfümlerini hepimiz biliyoruz. Sürekli oda parfümü kullanmak sizleri yoracaktır. Ayrıca odanın kokusunun değiştiğini fark etmeniz her zaman mümkün olmayacaktır. Çünkü bir süre sonra odanın kokusuna alışmış olacaksınız. Oda parfümünü kullanacağınız alan ise klimadır. Klimanın hava kanallarına klima çalışmadan önce birkaç defa oda parfümü püskürtürseniz klimanız çalıştığında hem kötü koku vermeyecektir hem de odanızın kokusunun değişmesini sağlayacaktır. Böylece klima çalıştığı süre boyunca odanıza parfüm etkisini üfleyerek güzel kokmasını sağlayacaktır.

/resimler/2017-12/21/1129249367255.jpg

Minik Bir Hatırlatma

                Oda içerisindeki kokular oda içerisindeki havaya tutunurlar. Sizler koku değişikliği yaptığınızda havanın yenilendiğini düşünmeyin. Sadece havda asılı duran kokular değişti. Sağlıklı bir oda için yenilenmiş hava oldukça önemlidir. Bu nedenle elinizden geldiğince odanızın hava almasını sağlayarak sağlıklı yaşam alanlarına dönüşmesini sağlayınız.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler