Evimizde Çiçeklerin Gücü

Evimizde Çiçeklerin Gücü

Evimizde Çiçeklerin Gücü

Evimizde Çiçeklerin Gücü

Evde çiçek yetiştirmek geçmişten bugüne hanımların ve beylerin en sevdiği hobilerden biridir. Genellikle balkonda yetiştirilen çiçekler dekorasyonda önemli birer unsur haline geldiklerinden beri her mekanda özel olarak çiçek kullanılmaya başlandı. Herkesin çok sevdiği çiçek ve dekorasyon ikilisi modern görüntüler sunuyor. Özellikle baharın gelişiyle birlikte rengarenk çiçekler hayat buluyor, evlere baharın coşkusunu taşıyor. Çiçekler bir evin ortamını anında büyük oranda değiştiren güçlü unsurlardır. Öyle ki havasız, kasvetli bir odayı birkaç çiçek tercihiyle anında daha ferah daha modern bir hale getirmek mümkündür. Peki, evde çiçek kullanımı nasıl olmalıdır? İnceleyelim.

Hangi odaya hangi çiçek kullanılmalı?

Oturma odasına renkli çiçekler

Evde en çok zaman geçirilen mekan oturma odasıdır. Tüm aile üyelerinin bir arada vakit geçirdiği alanda renkli, yenileyici etkiye sahip çiçek buketleri kullanmak evi neşelendirecek. Yeşil bitkili, renkli çiçekleri olan çiçekler oturma odalarında vazo veya saksılarda kullanılarak hoş bir görüntü elde edilebilir. Lale, gül, karanfil gibi çiçekler evin bir köşesine şık bir duvar rafında veya çiçekler için ayrılmış bir köşeye yerleştirilebilir. Bunun yanı sıra mobilya düzenine göre koltuk aralarına da konularak renk odanın tüm alanına eşit şekilde dağıtılabilir.

 

/resimler/2017-4/18/2058119113404.jpg

 

 

Salonda yeşil bambu çubuklar

Salonlar genellikle misafir geldiğinde kullanılan, evin diğer odalarına nazaran daha şık ve ağır havası olan odalardır. Bu odaların tarzını bozmadan, şık görüntüye uyum sağlayacak bitki tercihi bambular oluyor. Yerden yükselen büyük cam vazolar içerisine yerleştirilen birkaç bambu çubuğu odaya hem modern hem de zarif bir görüntü kazandırıyor.

/resimler/2017-4/18/2100458281585.jpg

 

Koridor ve hol için yapay çiçek

Koridorlar genellikle güneş almadığından canlı çiçek koymak boşa bir uğraş olacaktır. Kurutulmuş çiçekler veya yapay çiçekler ile geniş koridorlar hareketlendirilebilir; kapı girişi olan hole konulacak güzel bir çiçek ile misafirlerin pozitif etkiyle içeri adım atması sağlanabilir.

 

/resimler/2017-4/18/2103131445919.jpg

 

Mutfakta yeşil bitkiler

Mutfak yemeğin ana merkezi olduğu için burada canlı yeşillikler tercih edildiğinde oldukça olumlu sonuçlar elde ediliyor. Nane, kekik, biberiye gibi yeşillikler minik saksılara ekilip mutfağın bir köşesine yerleştirildiğinde geleneksel ve modern görüntüyü bir arada sunabiliyor. Canlı bitki tercihi yemeklerde taze yeşilliklerin kullanılmasını sağlarken aynı zamanda mutfağın her daim hoş bir kokuyla dolmasını sağlıyor.

Oksijeni korumak için yatak odasında yapay çiçek

Yatak odaları kişilerin uyumak için en az 7 – 8 saat vakit geçirdikleri bir alan olduğundan canlı çiçek konulması önerilmez. Zira fotosentez yapan çiçekler, gündüzleri odaya oksijen yayar geceleri ise karbondioksit. Sağlıklı bir uyku için canlı çiçek yerine gerçeğinden ayırt edilmeyecek nitelikte yapay çiçekler konulması önerilir. 

 

/resimler/2017-4/18/2104567765216.jpg

 


Anahtar Kelimeler: Evimizde Çiçeklerin Gücü

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler