Aynalarla Evinize Renk Katın

İnsanın kendisini görme arzusunu doğrudan karşılayan aynalar geçmişte henüz aynalar

Aynalarla Evinize Renk Katın

Evimizde Aynaların Gücü

İnsanın kendisini görme arzusunu doğrudan karşılayan aynalar geçmişte henüz aynalar var olmamışken bile kapı önüne konulan su ve suya bakarak kendini gören; görüntüsüne çekidüzen veren kişiler ile vardı. Ayna sadece evden çıkmadan önce hazırlığı tamamlamak adına eksiği, yanlışı çoğu zaman ise kusursuzu sunarken tek işlevi kişilere kendisini göstermesi değildir. Dekorasyonda güçlü bir etki bırakmak amacıyla genellikle aynalar ana aksesuarlar olarak tercih edilir. Aynalarda da bohem, sofistike, klasik, şık, dinamik gibi farklı tarzlar bulunur. Aynanın işlevi benzer olsa da görüntü anlamında birçok çeşide sahiptir. Ahşa, metal, kristal, altın kaplama, gümüş, bazen şeffaf çerçeve ve benzeri çerçeve tasarımları aynanın tarzını oluşturur.

Aynaların Kullanımı

Boy Aynası: Bu aynaların tek işlevi kişinin kendisini boydan görebilmesidir. Bu nedenle boy aynaları yatak odasında, ayrı bir giyinme odası varsa burada, holde veya antrede kullanmak uygundur.

/resimler/2017-4/20/1831454253632.jpg

 

Makyaj Aynası: Kadınların en sık kullandığı aynalardan olan makyaj aynasını yatak odasında kullanmak en ideal seçim olsa da banyolar ve giyinme odaları da alternatiftir.

/resimler/2017-4/20/1844257809000.jpg

 

Aynalar Dekorasyonda Nasıl Yer Almalıdır?

Ayna dekorasyonda birkaç yöntem ile kullanılır. Bu yöntemler şöyledir;

  • Ø İki aynı tarz ayna ciddi atmosferin olduğu mekanlarda (salon, ofis) karşılıklı aynı hizaya asarak ortamda derinlik algısı oluşturulabilirsiniz. 
  • Ø Sade döşenmiş mekan dekorasyonunda, aynalar ile dekorasyonu güçlü hale getirebilir, gösterişli bir odak noktası sağlayabilirsiniz. Sade renkler, düz çizgiler veya tamamen ciddi bir dekorun hakim olduğu odalarda varak çerçeveli veya kristal taşlarla süslenmiş şık bir ayna, dekorun ana parçası haline gelebilir.
  • Ø Aynayı en verimli kullanacağınız yollardan bir diğeri ise ışığı artırmak için olabilir. Mekanın ışığını artırmak, gündüzleri daha geniş daha ferah bir alan elde etmek için gün ışığının geldiği noktanın tam karşısına ideal boylarda bir ayna yerleştirerek gelen ışığı odanın içerisine yansıtmak suretiyle dağıtabilirsiniz. Aynı yöntemi ışık görmeyen fakat aydınlatıcılarla ışığın sağlandığı ortamlarda doğru noktaya ayna asarak da sağlayabilirsiniz. Mimarların en sık kullandığı bu ayna hilesi hem şık hem de ferah ortamlar sunuyor.
  • Ø Evinizin, ofisinizin veya odanızın duvarlarında lekeler, duvar kağıdınızda aşınmalar varsa ve küçük bir alanda olduğu için büyük masraflara girmek istemiyorsanız dekoratif aynalar ile sorunu çözebilirsiniz. Lekenin üstüne odaya uygun ayna asmanız şık bir çözüm olacaktır.
  • Ø Sadece dekor amaçlı, ayna işlevini tam anlamıyla sunmayacak şekilde farklı bir tarz yaratmak isteyenler için irili ufaklı oval, kare, üçgen ve benzeri şekillerde ayna kestirip istediğiniz düzende duvara asmanız size şık bir dekor aksesuarı oluşturacaktır. Üstelik bu tip aynalar ışığa göre konumlandırıldığında mekanın daha da hoş görünmesini sağlıyor.

Aynalar ve Feng Shui

Feng Shui öğretisinde aynalar önemli bir yere sahiptir. Feng Shui felsefesinin dünyada hızla yayılması, dekorasyonda bu felsefeye göre tercih yapılması her alanda bolluk, bereket, güzel enerji ve huzurun yayılmasını sağlıyor. Feng Shui öğretisine göre aynalar enerjiyi artıran sembollerden biri kabul ediliyor. Bolluk ve bereket getireceği gibi yaşamın tüm güzelliklerini de getireceğine inanılan ayna elbette doğru noktaya asıldığında işlevsel hale dönüşüyor.

Feng Shui´ye göre pencereden gelen ışığa, güzel bir deniz manzarasının karşısına veya rengarenk çiçekleri yansıtacak bir noktaya asıldığında aynalar güzelliği, pozitif enerjiyi evin içine dağıtır. Yemek masasını yansıtan noktalara asılan aynalar ise evin bereketini artırıyor. Feng Shui´ye göre aynalar daima güzelliği, ışığı, bereketi, mutluluğu ve huzuru yansıtmalıdır.

 

/resimler/2017-4/20/1846069296916.jpg

 

Feng Shui öğretisinde ayna kullanımına dair en büyük yanlış giriş kapısının tam karşısına asılan aynalardır. Kapı açıldığı gibi gelen kişileri ayna karşılıyor ise bu durum gelen tüm güzellikleri; bereket, yenilik, şans, mutluluk ve benzeri tüm olumlu etkiler eve giremeden döner. Girişe asılacak aynalar için en ideal noktalar kapının sağ veya soluna gelecek noktalardır.

 


Çiçek
23.05.2017 03:04:00
Aynalar hem kullanışlı bir eşya hem de süs eşyası bence. Küçük bir odam var ve bu odayı ferah göstermek için ayna kullanıyorum. Gerçekten işe yarıyor.

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.