Eve ve Karaktere Göre Evcil Hayvan Seçimi

Birlikte geçirilecek günlere "Merhaba" da "Elveda" Demek de sizin elinizde..

Eve ve Karaktere Göre Evcil Hayvan Seçimi

Tüm canlıları seviyor olmamıza karşın bazılarını diğerlerine kıyasla biraz daha fazla sevdiğimiz yadsınamaz bir gerçektir. Ancak o en sevdiğimiz hayvan türüyle bir evi paylaşma düşüncesi gerçeğe dönüşmeden önce bilmeniz gerekenler var: Evinizin dekorasyonu, yaşam tarzınız ve karakteriniz, evcil hayvan seçiminde belirleyici etmenlerden. Doğru evcil hayvanı seçerek birlikte geçirilecek güzel günlere “merhaba” demek de, karakterinize uymayan bir hayvan beslemeyi tercih ederek o güzel günlere “elveda” demek de sizin elinizde…

 /resimler/2018-1/19/1656272037171.jpg 

Kendinizi Dinleyin!


Öncelikle bir hayvan beslemeyi istemekle bir hayvan beslemek arasında büyük fark vardır. Şayet sorumluluklardan kaçan bir insansanız ya da sahiplendiğiniz hayvanın bakımını birlikte olduğunuz süre boyunca (temennimiz ömür boyu) yapabileceğinize olan inancınız tam değilse hayvan sahiplenmeyi birkaç kez daha ciddi anlamda düşünmelisiniz. Unutmayın ki bir heves uğruna alınan ancak bakımı ağır geldiği için terk edilen yüzlerce hayvan, barınaklarda terk edilmiş olmanın getirdiği huzursuzlukla başa çıkarak yaşamaya çalışmaktadır.
Ayrıca dikkatli biri değilseniz de hayvan sahiplenirken iki kez düşünmeniz gerekmektedir. Çünkü sürüngenler başta olmak üzere bazı hayvanların hastalandıklarını tabiri caizse “iş işten geçmeden” anlamak biraz güçtür.

Yaşam Tarzınız Belirleyici

Çalışan biriyseniz evde yalnız bırakamayacağınız ya da bıraktığınızda strese girecek hayvanları tercih etmemelisiniz. Kediler, bu nedenle köpeklere nazaran daha çok tercih edilmektedir, çünkü kendi başlarına kaldıklarında köpekler kadar büyük sıkıntı çekmezler. Ancak yine de unutulmamalıdır ki kedilerin de ilgiye ve bir oyun arkadaşına ihtiyaçları vardır.
Ayrıca, yorucu bir iş yaşantınız varsa evde yarattığınız huzurun bozulmaması için sesleri ya da davranışlarıyla gürültü yapan hayvanlardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Böyle bir yaşam tarzına sahip bireyler için örneğin bülbül, doğru bir seçim olmayacaktır…
Bir çocuk sahibiyseniz de çocuğunuzun severken zarar veremeyecekleri türden hayvanları tercih etmeniz çok daha faydalı olacaktır. Balık beslemek, çocuklu aileler için mantıklı bir seçimdir.

Eviniz Uygun Mu?

Her hayvanın hayatı ve yaşam tarzı birbirinden oldukça farklıdır. Türden türe değişiklik gösteren ihtiyaçlar kimi zaman cinsten cinse göre bile değişebilmektedir. Bu nedenle karakterinize uygun bir hayvan sahiplenmeye karar verdiyseniz ilgili hayvanın yaşam tarzı hakkında detaylı bir araştırma yapmanız ve elde ettiğiniz bilgiler doğrultusunda evinizi ya da hayvanın yaşayacağı alanı dekore ettirmeniz oldukça önemlidir. Örneğin çoğu köpek için geçerli olan kural, köpeklerin kendi özerk bölgelerinin olması gerektiğidir. Bu nedenle onlara tahsis edeceğiniz fazladan bir odanızın olması gerekir.

Evde hayvanlara zarar verecek her tür araç gereci ya da eşyayı da ortalıktan kaldırmanız gerekmektedir. Bu kural kuş besleyenler için de geçerlidir, zira bu minik hayvanlar ufak bir aralık yakaladıklarında kafeslerinden kaçmak için teşebbüs edecekler ve mutlaka bu teşebbüslerinin birinde başarıya ulaşacaklardır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler