Eve Renk Katan Saksı Bitkileri--

Eve Renk Katan Saksı Bitkileri

Eve Renk Katan Saksı Bitkileri--


Bir evin genel görünüşü ve atmosferi üzerinde genellikle dekorasyonda tercih edilen mobilyalar etkilidir. Bunun yanı sıra duvar renkleri, tercih edilen halı ve perdelerde belirleyicidir. Bizlerin çok dikkatini çekmese de küçük detaylarda evimizin havasını değiştirmede ve dekorasyonunu tamamlama da önemli unsurlardır. Peki evlerimizi renklendirmek için hangi saksı bitkilerini tercih etmeliyiz. Sizler için bunu araştırdık.

 


Afrika Menekşesi

/resimler/2018-6/27/1605236514318.jpg

 

 

 

Genellikle ılık ve güneş gören bir ortamı sever. Afrika menekşesi anneannelerimizin evinde en sık karşılaştığımız çiçektir. Yeni çiçek bakmaya başlayanlar için ideal bir bitkidir. 4 mevsim açması ve farklı renklerinin olması birçok çiçek sever tarafından sevilen özellikleridir. Toprağı kurudukça ılık su ile sulamanız önerilir.
Flamingo Çiçeği: Genellikle kırmızı rengini gördüğümüz kalp şeklinde yaprakları olan büyük çiçeklere sahip bir bitkidir. En verimli büyüme alanı sıcak, gölge ve nemli alanlardır. Ayrıca beyaz, pembe ve mor çiçekleri de vardır. Çiçekleri kesildiğinde uzun süre vazoda saklanabilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise çiçek evcil hayvanlar ya da çocuklar tarafından yenmemelidir. Çeşitli hastalıklara neden olabilir.

 


Yılbaşı Çiçeği

/resimler/2018-6/27/1605545108742.jpg

 

 

 

 

 

Uzun yıllardır modası geçmeyen saksı bitkilerinden biridir. Genellikle kış aylarında çiçeklerini gösterdiği için yılbaşı çiçeği denmiştir. Ilık ve aydınlık bir alan büyümesi için verimlidir. Direkt güneş gören yerleri sevmez. Çiçek verdiğinde ve yaz aylarında daha çok suya ihtiyaç duyar.

 

 


Gloksinya

/resimler/2018-6/27/1606107296542.jpg

 


Bu çiçek karşımıza yalınkat ya da katmerli olarak çıkmaktadır. Çiçeği pembeden beyaza, kırmızıdan mora gösterişli bir şekle sahiptir. Yetişme koşulları Afrika menekşesine benzer. Gloksinya kış aylarında çok su istemeyen bir bitkidir. Diğer aylarda ise toprağı nemli olacak kadar sulanmalıdır.

 


Guzmanya

/resimler/2018-6/27/1606282921927.jpg

 

 

 

Evinizde tropik bir hava estirmek istiyorsanız bu çiçek çok uygundur. Kırmızı turuncu çiçekleri ile ev dekorasyonunuzu tamamlayacak ve evinize renk katacaktır. Çok sıcak ve çok soğuk ortamları sevmez. Yarı güneşli ve ılık yerlerde büyümeyi sever.
Salonunuzun dekorasyonuna göre çiçeğinizi doğru yerlere konumlandırdıktan sonra sizde evinizde daha farklı bir havaya sahip olabilirsiniz. Evde bakılması kolay ve evinizi renklendirecek çiçeklerden bir kısmını sizler için derledik.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler