Evde Kolayca Bakabileceğimiz Çiçekler ve Bakım Önerileri

Eve Bakımı Kolay Olan Çiçekler ve Bakım Önerileri

Evde Kolayca Bakabileceğimiz Çiçekler ve Bakım Önerileri

Bakımı daha kolay olan ev bitkilerini yetiştirmek için tercih edilecek bazı çiçekler vardır. Bunların bakımı daha kolay ve zahmetsizdir. Bu bitkiler penceremizden içeriye sızan güneş ışınlarıyla bile yetinebilir ve ortam ısısıyla gelişebilirler. Bazı bitkiler sulanmayı severken bazı bitkiler ise unutulduğunda dahi solmayacak direnci gösterebilecek çiçeklerdir. Bu bitkiler evimizde ferah bir ortam oluşmasına sebep olan tamamlayıcı bitkilerdir.

Herkesin evinde kolay bir şekilde bakabileceği çiçekler

 Aloevera

Bugün kozmetik ürünlerinin vazgeçilmezi olan Aloevera evlerimizde bakabileceğimiz ve yetiştirebileceğimiz en zahmetsiz bitkilerden birisidir. Cilt için faydaları oldukça fazladır. Hem faydalı hem de gösterişli olan bu bitki yaralanmalarda oluşabilecek lekeleri ve yanık izlerini tedavi ederken aynı zamanda nemlendirici özelliği vardır. Aloevera bitkisini aynı saksı içerisinde uzun süreler boyunca yetiştirebilirsiniz. Görünümü sayesinde oluşturduğu ferah ortamın yanı sıra yapraklarından elde edeceğimiz kendine has jelini birçok alanda kullanabiliriz.

Salon yaprağı

Anavatanı Japonya olan bu bitkinin yaprakları oldukça geniştir. Gövdesinin yeşil yapraklarının ise mor olması ayrı bir güzellik sunmaktadır. Az ışığı sevmesinin yanı sıra fazla sulanmayı da istemez. Saksısında su bekletilmemelidir.

Para Ağacı

Bu harika bitki iç mekânlar için en çok tercih edilenler arasındadır. Sağlıklı ve yeşil kalabilmesi için bol miktarda güneş ışığına ihtiyacı vardır. Aydınlık ve güneş gören bir yerde yetiştirmeniz bitki için harika sonuçlar verecektir. Bakımını zorlaştıran bir durum ise su miktarının ayarlanması yönündedir. Fazla su verildiği takdirde köklerinin çürümesi görülecektir. Su verirken toprağının iyi bir şekilde kuruduğundan emin olmak lazım. Uzun süre susuz kalmamasına özen gösterin.

Yelken Çiçeği

Havadaki zararlı maddeleri azaltmada etkin rolü olan bu harika çiçek görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Yelken çiçeği genellikle nemli ve koşulları tercih eder oda sıcaklığı onun için yeterli olacaktır. Görüntüsü ile evinizde ayrı bir hava oluşturacak ve evinizde ferah bir ortam yaşayabilirsiniz.

Kurdele Çiçeği

Anavatanı Afrika olan tropik bitki yetiştirilmesi kolay ve zahmetsiz bir bitkidir. Parlak yaprakları ve açan çiçekleri harika bir görüntü sınmaktadır. İç mekân bitkileri arasında havayı temizleyen en iyi bitkilerdendir. Kurdele çiçeği askı, sepet, saksılarda ve konteynırlarda dolgu bitkisi olarak diğer çiçeklerle dikilebileceği gibi geliştikçe yayılan gövdesi ile tek başına da benzersiz bir çiçek olarak saksıda da yetiştirilebilinir.  Bu güzel bitkiyi evinizde bulundurarak evinizin havasını değiştirebilirsiniz.

Ev Bitkilerini Sağlıklı Tutmanın Püf Noktaları

Evimizdeki bitkilerde görülen böceklenme ve çiçeklere özgü olan hastalıklar yeni aldığımız bitkilerden de kaynaklanabilir. Almış olduğumuz yeni bitkiyi yerleştirmeden önce dikkatli bir şekilde incelemeli ve kuru yapraklarını iyice temizlemeliyiz.

Saksıları iyice temizlemeyi unutmayın bitkilerin evi konumunda olan saksılar ne kadar temiz olursa bitkiler için bir o kadar iyi olacaktır.

Çiçeklerin üzerinde çeşitli haşere ve buna benzer belirtilerle karşılaştığınızda yapraklarını temizleyin veya zarar vermeyecek şekilde yıkayın. Böcek ilacı kullanarak oluşabilecek kötü durumlardan çiçeğinizi koruyabilirsiniz.

Çiçeğiniz hastalandığında hemen çaresine bakılmalı geciktirilmemeli geciktirildikçe yayılma meydana gelir ve bitkinin tümüne zarar verebilir.

Bitkiniz için uygun ürün kullanmaya dikkat edin toprağının bakımı gibi durumlar söz konusu ise

Çiçeklerin sulanma periyotlarını dikkate alın hafta kaç defa su verilmesi gerekiliyorsa bunu unutmayın aksi takdirde çiçeğinizin solmasına veya çürümesine yol açabilirsiniz.

Çiçekleriniz nemli veya soğuk bölgelerde yetişme imkanı buluyorsa bu ortamın küf oluşturabileceği gerçeğini bilin. Bitkinizde küf meydana gelmişse ya yerini değiştirin yada bitki üzerinde oluşan küfü yok edip gereken bakımı gösterin.

Sararan ve zarar gören yaprakları bitkinin bünyesinde barındırmayın hastalık bulunduracağı için ayırılmalıdır.

 

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler