Evde Doğal Oda Parfümü Nasıl Yapılır

Evde Doğal Parfüm Nasıl Elde Edilir.

Evde Doğal Oda Parfümü Nasıl Yapılır

Kokuların hayatımızda ve günlük yaşamımızda önemli bir yeri vardır. Odalarımızın arabalarımızın ve kendi kokumuzun önemi yadsınamaz.  Kokular anıları canlandırdığı gibi güzel bir izlenimde bırakmaktadır. Kendi iç dinginliğimizi huzurumuzu da zirvelere çıkarak olan güzel kokular günümüzde kimyasallar kullanılarak hazır ürünler eşliğinde satışa sunulmaktadır. Eğer doğallığa düşkünseniz ve bu sizin için bir yaşam tarzı olmuşsa sizin için önerilerimiz var. Evde doğal oda kokusunu nasıl elde edeceğiz bunu birlikte inceleyelim.

Oda Parfümü nasıl yapılır.

Kendi oda parfümünüzü hazırlamanın birçok yolu ve çeşitli koku elde etmenizin farklı yöntemleri vardır. Size önereceğimiz yöntem ile sevdiğiniz kokularla odalarınızı ferahlatabilir ve güzel kokular elde edebilirsiniz.

Çubuklu Oda Parfümü Nasıl Yapılır

Çubuklu oda parfümü yapmak için kullanacağımız birkaç malzeme var bunlar bir kap, boş bir şişe, bitkisel yağ ve kullanmak istediğiniz esansiyel yağlar, limon kolonyası tercihen saf alkolde kullanılır. Şimdi nasıl yapıldığına göz atalım.

Şişenin içerisine tamamını doldurmayacak şekilde yarısına kadar bebek yağını koyun. Elde etmek istediğiniz kokunun yağını damlatın. Yaklaşık olarak bir tatlı kaşığı kadar limon kolonyası veya saf alkol dökün ve karıştırın. Huni yardımıyla elde ettiğiniz karışımı küçük bir şişeye doldurun. Son olarak kokuları dışarıya yaymak ve harika kokular elde etmek için şişenin içerisine bambu çubuklarını yerleştirin tercihen 5 yada 6 tane olması yeterli. Çubukların daha iyi bir koku yaymaları için uçlarının sivri olmadığına dikkat edin. Birkaç malzeme ile doğal oda parfümünü elde etmiş oldunuz. Bu sizi hem ek bir maliyetten kurtardığı gibi doğal bir oda kokusu elde etmenizi de sağlamış oldu.

Lavanta kokulu oda parfümü nasıl yapılır.

Bu karışımları lavanta, vanilya, karanfil ve tarçın gibi en çok tercih edilen kokusu güzel olan bitkilerden de elde edebilirsiniz. Hepsinin yapımı ve malzemeleri nerdeyse aynıdır.   Çiçek ve baharatlar içildiğinde sağlığa oldukça faydaları olduğu bu faydalarının yanı sıra oldukça hoş kokuları da vardır. Çiçek ve baharatlardan kokular elde etmek içinse şu adımları izliyoruz.  Bir bardak suyu kaynattıktan sonra kaynamış olan suyu bir kabın içerisine boşaltıyoruz. İçine tercih ettiğiniz çiçek ve baharatların yağlarını ekliyoruz. Bunlar lavanta yağı ve benzer yağlar olabilir. Ayrıca içerisine 2 yada 3 damla gül yağıda ekleyip karıştırıyoruz. Bu işlemler bittikten sonra elde ettiğimiz parfümü bir şişeye boşaltıp bambu çubuklarını ekliyoruz. Bambu çubukları ıslak hale geldiğinde bir diğer tarafı kuru ise çubukları ters çevirip kokunun daha fazla yayılmasını sağlayabiliriz.

 


Anahtar Kelimeler: Doğal Parfümü Nasıl Yapılır

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler