Evde Yetiştirebileceğiniz 5 Faydalı Bitki

Faydalı bitkilerinizi evde yetiştirmek ister misiniz ?

Evde Yetiştirebileceğiniz 5 Faydalı Bitki

Evlerdeki teknolojik ürünlerin varlığı, balkon ve pencerelerin sürekli açılıp – kapanıyor olmasıyla birlikte dışarıdan içeriye nüfuz eden hava, evde yapılan yemeklerin oluşturduğu kötü kokular, soba dumanı, yaşanılan bölgeye bağlı olarak kötü hava atıkları gibi pek çok etken ev içindeki oksijeni azaltıyor, kalitesiz bir hava meydana gelmesine zemin hazırlıyor. Özellikle teknolojik ürünlerin etrafa yaydığı elektromanyetik dalgalar konforlu ve sağlıklı olması gereken ev ortamının sağlıksız bir havaya sahip olmasına neden oluyor. Peki, evdeki havayı tersine çevirmek, daha sağlıklı ve temiz bir havaya dönüştürmek mümkün mü? Evet! Yetiştireceğiniz bitkilerle hem evinizin havasını değiştirebilir hem de güzel bir dekor yakalayabilirsiniz. İşte evde besleyebileceğiniz faydalı bitkiler;

1)   Aloe Vera

Yetiştirilmesi oldukça kolay olan ve kesinlikle mucizevi birçok faydası bulunan aloe vera bitkisi, içerisinde bulundurduğu jel ile iyileştirici ve güzelleştirici etkilere sahiptir. Toprak saksıya ekeceğiniz aloe vera bol güneş alan bir noktada arada bir (toprağı kurudukça) sulanarak yetiştirilir. Özel bir ilgi istemeyen aloe vera, kısa sürede büyüyen, yavrulayan bir bitkidir. Büyüyen aloe vera yaprağı kesilerek ve boyuna içi yarıldığında jel kıvamındaki özsuyu ile yaralara, sivilcelere, cilt lekelerine, kuru ciltlerde ve özellikle yanık izlerine karşı düzenli kullanıldığında mucizevi şekilde iyileştirici etki sağlıyor.

 

/resimler/2017-5/13/1452496157301.jpg

 

2)   Areca Palmiyesi

NASA´nın yaptığı araştırmalar sonucunda gün boyu oksijen üretip, kapalı mekanlardaki olumsuz hava değerlerini hijyenik bir atmosfere dönüştürdüğü anlaşılan Areca palmiyesi, salonlar için ideal bir bitkidir.

 

/resimler/2017-5/13/1454548119011.jpg

3)   Paşa Kılıcı

Genellikle salonlarda kullanılan paşa kılıcı bitkisi, NASA´nın yaptığı araştırmalar sonucunda gece boyunca oksijen ürettiği anlaşılmıştır. Bu nedenle uzmanlar paşa kılıcı bitkisinin yatak odasında yetiştirilmesi gerektiğini söylüyor. Gece boyunca genellikle kapalı bir mekan olan yatak odası kötü havayı içerisinde barındırıyor. Bunun önüne geçmek için paşa kılıcı ideal bir bitkidir.

 

/resimler/2017-5/13/1457017351678.jpg

 

4)   Papatya

Papatyalar bembeyaz görüntüleriyle masumiyeti simgeleyen her toprakta yetişebilen çiçeklerdendir. Papatyanın sağlığa faydaları oldukça fazla; kalp rahatsızlıkları, eklem ağrıları, uykusuzluk, saç dökülmeleri, stres ve benzeri alanlarda ruh ve bedende olumlu etkiler bırakır. Güneş gören bir noktada sağlıklı bir şekilde büyüyen papatyaları çay olarak tüketebileceğiniz gibi kozmetik ve tıbbi amaçla da kullanabilirsiniz. Görüntüsüyle ve faydalarıyla papatya evlerde tercih edilmesi gereken bitkilerin başında yer alıyor.

 

/resimler/2017-5/13/1458151433702.jpg

 

 

5)   Kasımpatı

Bakımı çok kolay olan kasımpatılar, renkli görüntüleriyle evinize naiflik katacak bir bitki. 2 haftada bir sulamanın yeterli olacağı, güneşli bir noktada yetiştirilmesi gereken kasımpatı, hafif hoş bir kokuya sahiptir. En büyük faydası ortamdaki kötü kokuları azaltıp naif kokusunu etrafa yaymasıdır.

 

/resimler/2017-5/13/1500026875270.jpg

 

    Bonus: Adaçayı!

Sağlıklı bitki denince akla gelen ilk bitkilerden biri olan adaçayı, bol güneşli bir alanda kolayca yetişebilen, zahmetsiz bir ev bitkisidir. Sindirim sistemini düzenlemesi, boğaz ağrılarına ve geçmeyen öksürüklere olumlu etkileri, baş ağrısını dindirmesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, stresi yenmesi ve gribal hastalıklara karşı koruyucu etkiye sahip olması nedeniyle adaçayı tıbbi bir bitki kabul ediliyor. Evinizde rahatça yetiştirebilirsiniz. 

 

/resimler/2017-5/13/1500581337027.jpg


Naz
23.05.2017 03:06:14
Evde aloe vera yetiştiren biri olarak herkese öneririm. Çünkü bu bitki tüm cilt rahatsızlıkları için ilaç diyebilirim. Yanık, yara, tahribat gibi cilt sorunlarına en doğal çözüm aloe vera bence. Bakımı da oldukça kolay bir bitki.

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler