Haberi Sesli Oku

Evde Uygulayabileceğiniz Bu Yöntemlerle Gastriti Kontrol Altına Alın--

Evde Uygulayabileceğiniz Bu Yöntemlerle Gastriti Kontrol Altına Alın--

Evde Uygulayabileceğiniz Bu Yöntemlerle Gastriti Kontrol Altına Alın


Birazdan okuyacağınız öneriler yalnızca gastrit sorununu hafifletmek için yazılmıştır. Gastrit sorunu yaşayan hastaların kesinlikle uzman bir doktora görünmesi gerektiğini unutmamalısınız.

Evde Uygulayabileceğiniz Bu Yöntemlerle Gastriti Kontrol Altına Alın

 

 

/resimler/2018-6/19/1201382904590.jpg

 


Günümüz dünyasında birçok kişide ortaya çıkan gastrit hastalığını evde kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz yöntemler ile kontrol altına alabileceğinizi biliyor muydunuz?
Öncelikle gastritin ne olduğuna bakacak olursak; gastrit, insan midesinde bulunan (iç yüzeyinde) mukoza tabakasının iltihap kapması ile meydana gelen bir rahatsızlıktır. Gastrit diye adlandırdığımız mide iltihaplanması, asit ve gaz ile beraber oldukça kuvvetli bir karın ağrısına neden olmaktadır.


Gastrite neden olan birçok etken bulunmaktadır. En büyük etken ise helicobacter pylori adındaki bakteridir. Bu bakteri aynı zamanda ülser oluşumuna da neden olmaktadır.
Gastrit hastalığı zaman içerisinde ortaya çıkabileceği gibi aniden de meydana gelebilmektedir. Nadiren de olsa mide kanaması gibi ciddi sorunlara yol açabilmektedir.
Günümüz dünyasında sürekli olarak gelişmekte olan teknoloji sayesinde gastrit hastalığı oldukça kolay yöntemler ile kontrol altına alınabilmektedir. Bunların yanı sıra gastrit hastalığının ortaya çıkardığı sorunları en aza indirmek için evde de uygulanabilecek birtakım yöntemler bulunmaktadır.

 

 

 /resimler/2018-6/19/1209220101148.jpg/resimler/2018-6/19/1206396660402.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gastritin sebepleri nelerdir?

Gastrit, insan midesinde bulunan mukoza tabakasının iltihap kapması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Sindirim gerçekleşirken gelen sıvıdan mideyi koruyan iç mukozanın tahrişi ile meydana gelen bu hastalık, midede yara oluşmasına da neden olabilmektedir.


Risk faktörleri
Sindirim sistemi sorunu olanlar, kron hastaları, uzun ve sürekli olarak ağrı kesici kullanan kişiler, stres altında olan kişiler genellikle risk altındadır.


Kron hastalığı
Mide ağrıması ve diğer mide rahatsızlıklarına neden olan gıdalar gastrit nedeni olarak sayılmaz fakat gastrit ağrılarının ve semptomlarının şiddetinin artmasına neden olabilmektedir.


Gastritinizin olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz?

Çoğu gastrit hastalığı ilk zamanlarda belirti vermemektedir. Genel olarak hastalar halk arasında hazımsızlık olarak adlandırılan bir mide sorunu ile doktora başvurmaktadır.
Her gastrit sorunu kişiden kişiye göre değişik şiddette olabilmektedir. Ağrıların ciddiyeti ile bağlantılı olarak şu belirtiler ortaya çıkabilmektedir;


Midenin en üst tarafında şiddetli bir yanma hissi
Midede bulantı ve şiddetli kusma sorunu
İştahsızlık
Midede şiddetli ağrılar
Reflü ve midede asit sorunu
Uzun süre boyunca devam eden belirtiler sonucunda uzman bir doktora başvurmak kesinlikle son derece önemlidir. Gerekli muayeneler yapıldıktan sonra uzman doktorun görüşüne bağlı olarak bazı laboratuvar testleri de gerekli olabilmektedir.

 



1

İlişkilerde Empati Geliştirme: Anlayışın ve Bağların Güçlenmesi

2

Halıdaki Lekeleri Giderirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

3

Saç Dökülmesinin Ana Nedenleri Nelerdir

4

Ek Gelir Sağlamanın Yolları: Finansal Özgürlüğe Giden Adımlar

5

Yaz Aylarında Dışarıda Oluşan Lekeler

6

El Yapımı Hediye Fikirleri

7

Petunya Bakımı ve yetiştirme önerileri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.