Evde Pire Gidermenin 4 Yolu--

Evde Pire Gidermenin 4 Yolu

Evde Pire Gidermenin 4 Yolu--


Evcil hayvan besleyen insanların en çok korktukları durumlardan biri de, evcil hayvanlarında pire bulmaktır. Fakat evcil hayvan besleyen çoğu kişinin sandığının aksine, hayvanların pirelenmesi, yeterince temiz olmadıkları anlamına gelmez. Pireler kanla beslenir ve uygun alanlara yumurta bırakır. Bu açıdan, hayvan tüyleri çok ideal bir yuvadır çünkü oldukça iyi bir sığınaktır ve yumurtlamak için uygundur. Eğer evde pire varsa, kendinizi kötü hissetmek yerine onlardan bir an önce kurtulmanın yolunu aramalısınız. Piro sorununun çözümü için piyasada birçok ürün olsa da, evde uygulayabileceğiniz doğal

 

yöntemler sayesinde iyi bir sonuç alabilirsiniz.Pirelerden nasıl kurtulunur?

 

 

/resimler/2018-6/19/1157046649186.jpg

 

 

1.Elma sirkesi

Elma sirkesi çok iyi mantar önleyici ve dezenfektandır. Üç yemeş kaşığı elma sirkesi ile, ısıtılmış dört bardak suyu karıştırıp, bir sünger yardımıyla hayvanın tüylerini silin. Daha sonra bir pire tarağı ile tüyleri tarayın.


2. Limonlu su
Aynı sirke gibi, pireleri uzaklaştıran bir başka madde de limondur. Özellikle kokusu pireleri uzaklaştırır. Aynı sirke banyosunda yaptığınız gibi, dört bardak suyu kaynayana kadar ısıtın ve kaynama noktasında limonları içine dilimleyin. Ocaktan indirdikten sonra oda sıcaklığında 12 saat dinlendirin. Hayvanın tüylerine sürün. Pireleri tamamen ortadan kaldırmak için tarayın.


3. Bitki çayı

Evcil hayvanınız zarar görmeden pireleri kovmak isterseniz, pelin otu en iyi seçenektir. Pein otu, pirelerin yuvayı terk etmesini sağlar. Pelin otunu evde yetiştirebileceğiniz gibi, marketten poşet çay şeklinde de satın alabilirsiniz. Bu poşetleri evcil hayvanın en çok etkilendiği bölgelerine koyabilirsiniz.


4. Kekik yağı
Kekik yağı, peli otu çayının muhteşem bir tamamlayıcısıdır. Ulaşılması güç yerlerde çok etkilidir. Üç demet kekiği saplarından ayırıp, yaprakları iyi şekilde yıkayıp kurutun. Yağını açığa çıkartmak için yaprakları havan içinde dövün. Yağı süzgeçten geçirip şişeye boşaltın. Yağı, pirelerin çıkmamakta en çok inat ettikleri bölgelere uygulayın. Farkı göreceksiniz. Evde hazırlanacak bu kolay yöntemlerle, yan etkilerle karşılaşmadan hayvanınızın tüylerini koruyacaksınız.


Anahtar Kelimeler: evde pire giderme pire

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler