Evde Meslekler: Sabun Yapımı

Evde Meslekler: Sabun Yapımı

Evde Meslekler: Sabun Yapımı

Evde Meslekler: Sabun Yapımı

İş dünyasının çarkları genellikle gökdelenlerde, iş hanlarında, minimal ofislerde ve firmalarda dönerken son yıllarda evden çalışma, evde ek iş yapma, ek gelir elde etme veya tamamen hobilerden ticarete dönüşen bir evden çalışma furyası başlamış durumda. Öyle ki kadın – erkek ayrımı yapmadan isteyen herkes evden üretim yaparak satış yapabiliyor. Özellikle ev kadınları bu konuda gerçek bir başarı hikayelerine sahip oluyorlar. Ev, çocuk, sosyal yaşam derken yoğun bir tempoya sahip olan hanımlar iş dünyasının stresli alanlarından uzak durarak tamamen kendi işlerini yönetebiliyor. Evdeki mesleklerden biri olan evde sabun yapımı bunun en güzel örneklerinden biri. Gerekli malzemeler temin edildikten sonra sistemli bir şekilde sabun yapıp satan bireyler hem hobi edinmiş oluyor hem de gelir elde ederek ev ekonomisine katkı sağlıyor. Üstelik bu çaba kişilerin günlük rutinini kaliteli hale getiriyor. Peki, evde sabun yapmak nasıl olur, sabun yapımı için gereken malzemeler nelerdir? Evde sabun yapımı için atölye hazırlanmalı mı? Ve benzeri sorular için yazımızı rehber kabul edebilirsiniz. 

Evde Sabun Yapmanın İncelikleri

Evde sabun yapmaya karar verdikten sonra yapmanız gereken ilk şey evin içinde bir bölüm belirlemek ve minimal bir sabun atölyesine çevirmek olmalıdır. Her ne kadar zahmetli ve ortalığı kirleten bir işlem olmasa da temiz bir alanda kaliteli bir şekilde çalışmak ideal olacaktır. Sabunun ana maddesi olan sabun bazı, hoş kokulu esans, silikon kalıp ve gıda boyası ilk etapta en gerekli malzemelerdir. Bu malzemeleri alarak dekoratif ve kullanıma hazır sabunlar yapabilir, yaptığınız sabunları sevdiklerinize hediye edebilir hatta satabilirsiniz. Sabun yapmak için alınması gereken malzemeler cüzi miktarlarda satılıyor. Küçük bütçelerle malzeme satın alıp çokça sabun hazırlayabilir ve satış yaparak karlı sonuçlar elde edebilirsiniz. Malzemeleri temin ettikten sonra sabun bazını benmari usulü eritip üzerine gıda boyası, esans ekleyerek kalıplara döküp yaklaşık yarım saat dondurmanız gerekiyor. Tüm bu işlemler sabunların donması dahil toplam bir saat sürüyor. Bu kadar kısa sürede birçok sabun elde etmek mümkündür. Yapılan sabunlar daha sonradan tüllerle, boncuklarla süslenebiliyor. Özellikle dekoratif amaçla yapılmış sabunlar süslenerek banyolarda kullanılıyor.

Evde Sabun Yapanlar İçin Satış Yolları

Yapılan sabunların süs olmaktan çıkıp gelir getirmesi için birçok satış kanalı bulunuyor. Freelance satış sistemleri, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya üzerinden hedef kitleye ulaşarak satış yapmak mümkündür. Özellikle Instagram kişilere ulaşmanın en kolay yolu. Yaptığınız sabunları tematik bir şekilde fotoğraflayarak çeşitli etiketler adı altında Instagram sayfanıza yükleyerek sipariş alabilirsiniz. Elbette ticari bir fikirle yola çıkıyorsanız sabun yapımına dair özel bir hesap açıp insanlarla etkileşim halinde kalarak satış gerçekleştirebilirsiniz. Başlangıçta fark edilmek, hedef kitleye ulaşmak elbette zor görünecektir. Ancak düzenli olarak fotoğraf paylaşmak, yapılan yorumlara ve sorulara anında dönüş yapmak, indirimli satış kampanyaları oluşturmak, sabun hediyeli çekilişler yapmak takipçi sayısını çoğaltıp reklam yapmanızı sağlar. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler