Evde Meslekler: Nikah Şekeri Yapımı

Evde Meslekler: Nikah Şekeri Yapımı

Evde Meslekler: Nikah Şekeri Yapımı

Evde çalışmanın giderek arttığı günümüzde evde yapılacak meslekler şeklinde bir sınıflandırma da paralel olarak ortaya çıktı. Evde yapılan meslekler arasında en yaygın ve klasik olan meslek nikah şekeri yapımı oluyor. Eğlenceli, minimal ve pratik bir iş olan nikah şekeri yapımı, ekstra bir mekan ihtiyacına gereksinim duymadan basit malzemeler kullanılarak çok sevimli, şık şekerlerin yapılmasını sağlıyor. Üstelik nikah şekeri yaparak ciddi anlamda gelir elde etmek de mümkündür. Öyle ki ev hanımlarına nazaran çalışan kişiler de ek gelir elde etmek amacıyla evde geçirdikleri sürelerde nikah şekeri yapıp satıyor. Sizler de evdeki boş zamanınızı verimli geçirmek istiyor üstüne bir de gelir elde etmek istiyorsanız nikah şekeri yapabilirsiniz. Şekerleri tek tek hazırlamak kişiler için adeta bir terapi niteliğinde olduğundan stresi ve zihinsel yorgunluğu yenmede yardımcı oluyor. Yeni bir hobi edinmek ve bu hobiden gelir elde etmek için yazımızı okuyarak harekete geçebilirsiniz. İşte evde nikah şekeri yapmanın incelikleri;

 

/resimler/2017-5/26/2204482344267.jpg

 

Evde Nikâh Şekeri İçin Neler Gerekiyor?

Nikah şekeri yapmaya karar verdiyseniz eğer, öncelikle bir malzeme listesi çıkarmanızı öneririz. Nikah için kullanılan şekerler genellikle uzun ömürlü olmasından ötürü badem bazen ise şeker yerine kurutulmuş lavanta ve benzeri hoş kokulu bitkiler kullanılıyor. Şeker, kurutulmuş çiçekler, tül, minik cam şişe veya mini kutu gibi temel malzemeleri alarak işe başlayabilirsiniz. Nikah şekeri yapmak özel bir atölye veya alan isteyen bir iş değil. Televizyon seyrederken dahi oturduğunuz yerden yapabilirsiniz. Elbette bazı şekerlerin tül kaplaması için en son tüle inci, nazar boncuğu, uğur böceği, isimlik, tarih gibi mini objeler silikon tabancası yardımıyla ekleniyor. Eğer silikon tabancası kullanacaksanız size önerimiz işleminizi bir masa üzerinde, gazete veya örtü sererek yapmanızdır. Silikon tabancasından akan malzemenin masaya yapışmaması için bu şekilde önlem almanız ideal olacaktır.

Nikah şekeri için net bir malzeme maliyeti vermek yanlış olur. Zira şekerlerin miktarı dolayısıyla malzemelerin gramajı/adedi de değişkenlik gösterir. Ancak pahalı ürünler olmadığını cüzi fiyatlarla malzeme alıp çokça nikah şekeri elde edebileceğinizi söyleyebiliriz. Maliyetinin düşük olması, getirisinin karlı olması bu işin evde yapılıyor olmasının en temel sebebi.

Nikâh Şekerini Nasıl Satabilirim?

Nikah şekeri yapımı konusunda el becerisi kazandıysanız ve yaptıklarınızı başka insanlara ulaştırıp satmak istiyorsanız sosyal medyayı kullanmalısınız. Instagram, insanların yaptıkları ürünleri sattıkları en geniş platform kabul ediliyor. Ünlü markalar dahi Instagram üzerinden satış gerçekleştiriyor. Hemen nikah şekeri satmak için Instagram hesabı, mail adresi oluşturabilir ve insanlara ulaşabilirsiniz. Buna ek olarak çiçek pasajları, çeyiz ve düğün malzemeleri satan butikler, pasajlar, mağazalar ve organizatör firmalarına ulaşarak yaptığınız nikah şekerlerinden birer örnek gösterip birlikte çalışmayı önerebilirsiniz. Birçok düğün şirketi ve butik nikah şekeri & kına ürünleri konusunda evde üretim yapan kişilerle çalışıyor. Yaptığınız el emeği şekerlerden gelir elde etmek biraz çaba gösterdiğiniz taktirde olumlu dönüşler sağlayacaktır. 


Tecrübeli Anne
28.05.2017 03:51:48
İşsiz kalıp evde kalmak zorunda olduğum bir dönem nikah şekeri yapmak çalışma isteğime ve ev ekonomimize ilaç gibi gelmişti. Özellikle ev hanımlarının saatlerce televizyon seyretmesindense bu tarz işlere yönelip eğlenceli bir uğraştan para kazanmalarını öneririm.

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler