Evde Kolayca Hazırlanabilen Sivilce Maskeleri

Evde Kolayca Hazırlanabilen Sivilce Maskeleri

Evde Kolayca Hazırlanabilen Sivilce Maskeleri

Evde Kolayca Hazırlanabilen Sivilce Maskeleri

  Kadın erkek fark etmeksizin her insan, hayatının bir bölümünde sırtında ya da boynunda sivilcelerle karşılaşmıştır. Bilhassa kadınlar bu konudan erkeklere nazaran daha fazla şikayetçi olmuşlardır her zaman. Çünkü kadınlar yüzlerinde çıkan sivilce, akne ya da siyah noktaların cildin güzelliğini bozduğu görüşündedirler. Yanlış gıdalar tüketimi, aşırı yağlı yiyecekler yemek ya da cilde sürülen yanlış kozmetik ürünler sonucunda oluşmuş olan bu sivilceleri bir doktora başvurarak da yok edebilirsiniz ya da sizlere şuan tamamen doğal maskeyi yaparak da sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz.

Sivilce Maskeleri

  Sivilce maskeleri yüzünüzde oluşmuş olan sivilcelerin kaybolmasında size yardımcı olacaktır. Ancak bu sorunu kökünden halledebilmek için sivilce oluşumunu tetikleyen ürünleri bilerek bu doğrultuda davranmakta fayda var. Mesela; makyajlar silinmeden uyunursa, cildinize uygun olmayan bakım kremlerini kullanırsanız, aşırı yağlı yiyecekler tüketirseniz bu durumu tetiklemiş olursunuz.

Sivilce Oluşumunu Engellemek İçin Neler Yapılabilir?

  Ergenlik dönemi itibariyle vücudun birçok yerinde oluşmaya başlayan sivilceleri kesinlikle sıkmamalısınız. Sivilcelerinizi sıkarak içerisinden akacak sıvı diğer sivilcelerin oluşumuna da yardımcı olacaktır.

  İçerisinde bakteri oluşumunu engelleyebilmek adına makyaj fırçalarını haftada 1 defa güzel bir şekilde yıkamalısınız. Kuaförlerde, cilt bakım merkezlerinde kullanılan fırçalar birçok insanın da cildi üzerinde kullanıldığı için sivilce, iz gibi durumlara sebep olabilmektedir.

  Sizlere anlatacağımız maske de dahil olmak üzere hiçbir peeling ya da maskeyi cildinize her gün uygulamamalısınız. Çünkü bu durum cildinizdeki zararlı deriyi almakla kalmayarak canlı deriyi de yok olmasına sebep olur. Bu sebeple cilt bakımını her gün değil haftanın belirli günlerinde yapmayı tercih etmelisiniz.

  Ciltte oluşan bozuklukların, lekelerin, renk farklarının en büyük yardımcısı da sigara kullanımıdır. Sigara kullanmak bir yana içilen ortamda dahi bulunmak cilde çok zararlıdır.

  Yaşınız ilerlediğinde cildinizin gençliğini hiçbir zaman kaybetmemek için cildiniz canlılığını korurken ona bakmakta yarar var. Bu yüzden cildinizi gerek maskelerle gerek cilt bakımlarıyla cildinize iyi bakmalısınız.

Doğal Sivilce Maskeleri ve Yapımları

1) Limon İçeren Sivilce Maskesi

Sivilce maskelerinin içerisinde oldukça tercih edilen limon bu yazımızda bizim de maskemizin içerisinde yer alacak. Cilt bakımlarında sıklıkla kullandığımız balı da bugün kullanacağız. Bu iki muhteşem doğal malzemeyi bugün yapacağımız maskenin içerisine ekleyerek mükemmel bir maske elde edeceğiz. Sivilceleri gidermek üzere hazırlayacağımız bu maskenin yapımı için 1 yemek kaşığı kadar limon suyunu ve 2 yemek kaşığı balla birlikte iyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte ocakta kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra bu karışımı ocaktan alarak yüze sürülecek sıcaklığa geldiğine yüzünüze sürün. 15 dakika kadar sonra ılık su yardımı ile güzelce temizleyin. 10 gün süreçle uygulamanız durumunda sonuç olarak sivilcelerinizin kuruduğunu fark edeceksiniz.

2) Gül Suyu Kullanarak Sivilce Maskesi

Cildi temizleyen ve sivilce maskeleri yapımında çokça kullandığımız diğer bir malzememiz ise gül suyudur. Maskemizi hazırlamak için 1 çorba kaşığı gül suyu ve 1 çorba kaşığı bala ihtiyacımız var. Bu iki malzememizi iyice karıştırdıktan sonra cildinize uygulayın ve 20 dakika bekleyin. 20 dakika sonra bol suyla yüzünüzü temizleyin.

3) Yumurta Akı ve Limonlu Maske

  Cildinizi temizlemek adına kullanabileceğiniz bir diğer malzeme de yumurta akıdır. Yarım tatlı kaşığı kadar limon suyu ile bir yumurtanın akını bir kase içerisinde çırparak maske kıvamına getirin. Elde ettiğiniz maskeyi cildinize uygulayın ve 20 dakika kadar bekleyin. Haftada 2 defa uygulayacağınız bu maskenin 20 dakika beklemesinin ardından bol su ile yüzünüzü yıkayın.

4) Elma Kullanılarak Yapılan Sivilce Maskesi

  Sivilce maskelerinin içerisinde genellikle cildi yapılandırıcı, canlandırıcı malzemelerin kullanıldığını görürüz. Bu maskede de bu özelliklere sahip olan elma ve balı kullanacağız. 1 tane elmayı bir kap içerisinde rendeleyin ve içerisine 3-4 yemek kaşığı balı dökün ve karıştırın. Bu elde ettiğiniz karışımı cildinize uygulayın ve 15-20 dakika kadar cildinizde bekletin. Süre bittiğinde yüzünüzü ılık su ile güzelce yıkayın.

5) Killi Sivilce Maskesi

  Cilde iyi gelen, kan dolaşımının hızlanmasını ve sivilcelerin de kurumasını sağlayan kil, sivilce maskelerinin yapımında sıklıkla tercih edilen ürünlerden biri de kildir. Bilhassa aknelere son derece iyi gelen bu maskenin içerisine yarım tatlı kaşığı kadar limon, yarım tatlı kaşığı kil ve yarım tatlı kaşığı da aspirini karıştırın, maske haline geldikten sonra cildinize sürün ve 10 dakika bu şekilde beklettikten sonra cildinizi güzelce durulayın.

  Yukarıda anlatılan sivilce maskelerinin içeriği tamamen doğal olduğu için herhangi bir alerjiniz yok ise herhangi bir yan etkisi olmayacaktır. Yukarıda verilen maskelerden herhangi bir tanesini tercih edebilirsiniz. Hepsini belirli aralıklarla cildinizde denediğinizde kendi cildinize en uygun maskeyi de bulma ihtimaliniz yükselecektir. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler