Evde hazırlayabileceğiniz basit karışımlarla diş ağrısından kurtulmak sanıldığı kadar zor değil.--

Evde hazırlayabileceğiniz basit karışımlarla diş ağrısından kurtulmak sanıldığı kadar zor değil.

Evde hazırlayabileceğiniz basit karışımlarla diş ağrısından kurtulmak sanıldığı kadar zor değil.--
Haberi Sesli Oku

 

Diş ağrısını hayatları boyunca bir kez bile çeken kişiler bilir ki kesinlikle çaresizce çekilen bir ağrıdır. Hiç bir şey yapamaz öyle oturur ağrıyı çekersiniz. Eklem ağrısı veya kas ağrısı gibi değildir. Çünkü eklem veya kas ağrıdığında bir kaç farklı hareket ile ağrıyı hafifletme, geçiştirme şansınız olabilir. Ama dişe dokunamazsınız, hareket ettiremezsiniz, masaj yapamazsınız. Sadece ağrısını çekersiniz.

Nerede olduğunuz veya ne işinizin olduğunun bir önemi kalmaz o anda. Tek derdiniz o ağrıyı yok etmek veya en azından rahatlatmak olur. Tüm işlerinizi, toplantılarınızı iptal eder buna çare ararsınız.

 

 

Diş Neden Çürür?

Gelmiş geçmiş en iyi diş hekimi olarak nitelendirilen Amerikalı diş hekimi Weston A. Price 1900´lü yılların başında diş çürümesi ile ilgili çok derin araştırmalar yaptı. Çok fazla ülke gezen ve araştırmalarını sürdüren Price endüstriyel yiyeceklerin yaygın olduğu ülkelerde diş çürüklerinin daha sık görüldüğünü keşfetti. Diş fırçalamaktan bile haberi olmayan ilkel kabilelerde bir tane bile çürük vakasına rastlamayan hekim şehirlerde dişlerine düzenli bakım yapan kişilerde çürük olmasını tüketilen gıdalara bağladı. Hiç de haksız değildi. Çünkü bu kabilelere endüstriyel gıdalar verildiğinde kısa zaman içinde dişlerinde çürümeler başlamıştı. Sadece diş çürümesi değil kemik erimesi ve farklı hastalıklar da yaşamaya başladılar.

Şeker ve nişasta içeren yiyeceklerin diş üzerinde veya dişler arasında kalıntılar bırakması ile meydana gelen diş çürükleri ciddi anlamda can sıkıcı bir hale dönüşebilir. Bakteriler bu kalıntılarla beslenerek asit üretirler ve diş minesini zerre zerre yıpratmaya başlarlar.

Günümüz bilimi diş çürümesine dört ana faktörün neden olduğunu söylüyor.

Yağda çözünebilen vitaminlerin eksik olması ( A, D, E, K vitaminleri)
Fitik asit yönünden zengin yiyecekleri yemek, (hemen hemen tüm sebze ve tahıllar)
İşlenmiş şeker tüketimi
Kalsiyum ve Magnezyum eksikliği

Bu yazımızda evde yapabileceğiniz bir kaç basit çözüm ile dişlerinizde olabilecek ağrıları nasıl rahatlatacağınızı veya yok edebileceğinizi açıklayacağız. Cumartesi günü başlayan bir ağrı için Pazartesi mesai başlayana kadar geçici de olsa bir çözüm olur sizin için.

Ebeveynler için de çocukları üzerinde bile uygulayabileceği doğal yöntemlerden bahsedeceğiz. Gönül rahatlığı içinde kendinize veya çocuklarınıza uygulayabilirsiniz.

 



İşte evde hazırlayabileceğiniz doğal diş ağrısı hafifletme formülleri;

1. Karanfil

/resimler/2018-6/27/1146504960929.jpg

 

 

Karanfil, diş ağrıları için kullanabileceğiniz en etkili bitkisel çözüm. Analjezik, Antienflamatuar ve antibakteriyel yapısı sayesinde ağrılı bölgeye uygulanabilir ve etkili sonuç alınabilir. Ayrıca diş minesi üzerinde bulunan dentin kanalları denen küçük kanalların da büzüşmesini sağlayarak dış etkilerin sinire ulaşmasına engel olur ve ağrıyı hafifletir. .

 

Karanfil ile yapabileceğiniz karışım;

Bir çay kaşığının ucu ile susam tohumu yağı ve üzerine ekleyeceğiniz 2 veya 3 damla karanfil yağını karıştırın ve ortaya çıkan karışımı bir pamuk veya temiz bir bez yardımı ile dişinizin ağrıyan bölgesine bastırın. Bu karışım ile uğraşamam diyorsanız karanfili ağızda ve özellikle ağrıyan dişin yakınlarında dolaştırmak da çözüm olabilir. Sürekli ve aşırı kullanımından kaçınmanız gereken bir çözümdür.

 

2. Tuz

/resimler/2018-6/27/1147086523874.jpg

 


Tuz dünya üzerinde en kolay ulaşabileceğiniz, en etkili antibakteriyel maddedir. Tuzlu su ile ağızda gargara diş ağrılarınıza çok iyi gelecektir. Tuzun oranını ağrı ile orantılı olarak arttırabilirsiniz. Biraz sert olabilir ancak dayanabildiğiniz kadar tuzu arttırmanız ağrıya daha etkili müdahale şansı verir. Tuzlu su dişiniz ağrımasa bile zaman zaman yapabileceğiniz mükemmel bir ağız temizleme çözümüdür. Ağızdaki bakterileri çok büyük oranda yok ederek temizlik ve rahatlık sağlar.

 

3. Yağ Terapisi

/resimler/2018-6/27/1147258086621.jpg

 


Yağ terapisi ağız ve diş sağlığı için de etkili bir yöntemdir. Diş ağrılarının yanı sıra diş eti kanamalarını ve ağız kokusunu engellemekte yararlıdır. Bu işlem de bakterilerle savaşarak size yardımcı olur. Susam yağı, hindistan cevizi yağı, veya ayçiçeği yağı ile de yapılabilen bu uygulama bir yemek kaşığı yağı ağzınıza alıp 20 dakika boyunca ağzınızda tutmak şeklinde yapılır. Yağı yutmamaya özen göstermelisiniz. 20 dakika sonunda yağı tükürüp dişlerinizi fırçalamalısınız. Sabah veya yatmadan önce günde bir kere uygulamanız yeterli olacaktır.

 

4. Sarımsak

/resimler/2018-6/27/1147419805827.jpg

 


Çok zengin antibakteriyel maddeler içeren sarımsak aynı zamanda çok güçlü bir antibiyotik gibi iş görebilir. Bu nedenle sarımsak diş tedavisinde kullanılabilecek en etkili maddelerden biridir. Tuz ile birlikte sarımsağı ezerek püre haline getirip dişinizin ağrıyan yerine bir pamuk yardımı ile sürmeniz çok büyük etkiye sahip olabilir. Diş ağrısının yanında diş etlerine de sürülmesi diş etinin güçlenmesi için çok büyük yarar sağlar.

 

5. Meyan kökü

/resimler/2018-6/27/1147585431305.jpg

 

 

Amerikan Kimya Derneği (ACS) tarafından hazırlanan bir bilimsel dergide yayınlanan çalışmaya göre meyan kökü dişler için önemli bir destekçi. Kuru meyan kökünde çok önemli iki madde bulunuyor. Bu maddeler bakterilerle etkin şekilde savaşabilir. Kurutulmuş meyan kökü tozu ile dişlerinizi fırçalamak hem doğal bir çözüm olacak hem de ağzınızda hoş bir tat bırakacaktır.

 

6. Zerdeçal

/resimler/2018-6/27/1148226681517.jpg

 


Zerdeçal da içinde bulunan antienflamatuar ve antibakteriyel özellikteki etken maddeleri ile diş ağrınız için doğal ağrı kesici görevi görebilir. Ağrıyan dişinize zerdeçal tozu sürmek ağrıya doğrudan etki edecektir. Bu tozu sürün ve 2-3 dakika kadar ağrıyan bölgede bekletin. Ağrınızın dindiğini göreceksiniz. Ayrıca hardal yağıyla bir karışım hazırlayarak o karışımı da dişlerinize sürmeniz fayda edecektir. Karışımı 10 dakika kadar ağrıyan bölgede bekletmeniz gerekiyor.

 

7. Hindistan cevizi

/resimler/2018-6/27/1148386525642.jpg

 

 

Yapılan bir çok araştırmada ortaya çıkan ilginç gerçek hindistan cevizi suyunun ağız içi bakterileri için çok etkili bir temizleyici olması. Bu suyu her zaman bulamayabilirsiniz. Bu nedenle eğer meyve olarak bulabiliyorsanız meyvesini rendeleyerek, bulamıyorsanız marketlerde baharat raflarında satılan hindistan cevizlerini kullanabilirsiniz.

Bu toz ile az miktarda karanfil yağı veye kekik yağı ile karıştırarak elde edeceğiniz macunumsu bulamacı dişlerinize sürerek ciddi bir rahatlama sağlayabilirsiniz. 10 dakika içinde etkisini gösterecektir. Bu süre sonunda tükürün ve ağzınızı su ile durulayın. Etkili bir yöntemdir. Buna ek olarak elinizde hindistan cevizi yağı var ise bunu bir pamuk veya temiz bir bez yardımıyla ağrıya bölgeye uygulayabilirsiniz.

 

10. Buğday Çimi Suyu

/resimler/2018-6/27/1149007151000.jpg

 

 

 

Bulunması diğerleri kadar kolay olmasa da eğer ulaşma imkanınız var ise buğday çimi suyu iyi bir seçenek olabilir. Buğday çimi suyu içinde güçlü antibakteriyel maddeler bulunur. Bu da diş ağrısı ile savaşmanıza yardımcı olur. Buna ek olarak güçlü dişler için vücudun ihtiyacı olan demir, kalsiyum, magnezyum gibi önemli mineralleri içinde bulundurur. Buğday çimi suyunu hem gargara için kullanabilir hem de içebilirsiniz.

Buraya kadar yazdıklarımız diş ağrısı olduktan sonra işinize yarayacak bazı bilgileri içeriyordu. Bu noktada da dişlerin çürümesini önlemek için bir kaç öneriye yer vereceğiz

Düzenli olarak antibakteriyel gargara kullanın. Bu gargara marketlerde satılan ağız bakım suları olmak zorunda değil. Tuzlu su da çok etkili bir antibakteriyel gargaradır. 
Her yemekten sonra (atıştırmalıklar da dahil) ağzınızı mutlaka su ile temizleyin.
Sadece diş sağlığı değil tüm bedeninizin sağlığı için olabildiğinde şekerden kaçının.
Şekersiz yeşil ve siyah çay harika antibakteriyel sıvılardır. Rahatlıkla tüketin.
Şekersiz sakız çiğnemek (abartmamak şartıyla) dişlerinizi ve diş etlerinizi güçlendirebilir.
Yıllık kan tahlillerinizi mutlaka yaptırın. Vücudunuzda eksilmiş olan mineral ve vitaminleri gerekirse dışarıdan destek (ilaçlar) ile alın.
Belirli periyotlarla mutlaka diş hekimine dişlerinizi kontrol ettirin.


Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Güzel Çiçek (Petunia) Bakımı ve yetiştirme önerileri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.