Evde Ebru Sanatı Yapmaya Hazır Olun!

Evde farklı hobiler , İş imkanları sizinle

Evde Ebru Sanatı Yapmaya Hazır Olun!


Evde ebru sanatı için alan hazırlama
Ebru sanatı Osmanlı döneminden bu yana Türk sanatının en naif uğraşlarından biri kabul edilir. Günümüzde varlığını hala koruyor olmasının yanı sıra büyük ilgi görüyor olması ebru sanatının ne kadar kalıcı ve kitlelere hitap eden bir sanat olduğunu gösteriyor. Ebru sanatını profesyonel bir ortamdan ziyade evde rahat bir köşede, hobi olarak icra etmek isteyenler oldukça fazla. Özellikle hanımlar evde küçük bir hobi köşesi oluşturup ebru malzemelerini yayarak rahat bir şekilde uğraşmak istiyor. Evde ebru köşesi veya geniş bir alan varsa hobi odası hazırlamak oldukça kolay. Fazladan odası bulunan kişiler elbette doğrudan bir hobi odası oluşturabilir, geniş bir alanda tüm hobilerini icra edebilir. Minimal evler ise orta boy bir çalışma masası üzerinde ebru sanatını kolaylıkla uygulayabilir. Ebru, zahmetli ve özenli bir hobi olmasına karşın hacim olarak çok geniş bir alana ihtiyaç duymuyor. Bir masa kadar çalışma alanı yeterlidir.

 

/resimler/2017-5/6/1253239012728.jpg


Ebru sanatı için gereken malzemeler
Ebru sanatı için gereken malzemeler; kitre, at kılı fırça, öd suyu, ebru teknesi, yapıştırıcı sprey, bakı kağıdı, gül dalı ve boyalardır. Ebru malzemelerini bulmak için büyük kırtasiyeler, hobi marketleri, hobi atölyeleri ilk seçenektir. Eğer buralarda bulunamıyorsa internet üzerinden hobi malzemeleri satan portallardan satın alınabilir. Ebru sanatına dair olan tek küçük problem malzemelerin diğer hobilere oranla biraz pahalı olması. Elbette sanal mağazaların ve büyük hobi marketlerinin ürün çeşitliliği olması sebebiyle marka ve model bazlı farklı bütçelerde satışa sunulan ürünlerin varlığı, malzeme fiyatlarını biraz daha makul seviyeye düşürebiliyor. Malzeme alınırken alternatifler de göz önünde bulundurularak hesaplı bir bütçe ile alışveriş tamamlanabilir.
Ebru çerçeveletme işlemi
Ebru uygulaması başarıyla tamamlanıp, kağıda aktarıldıktan sonra kurumaya bırakılır. Uygulamanın nihai işlemi çerçeveletmedir. Baskı kağıdı tamamen kuruduktan sonra uygun boyutlarda hazır çerçeve alınarak çerçevelenebileceği gibi herhangi bir fotoğrafçı veya hobi marketine giderek de çerçeveletilebiliyor.

/resimler/2017-5/6/1253513368431.jpg

 


Ebru Sanatı İçin Yetenek Önemli mi?
Ebru sanatına hayranlık duyan ve öğrenmek isteyenleri durduran yegane şey yetenektir. Resim yeteneği olmayan, çöp adamdan öte gidemem diyen birçok kişi ebru sanatına sadece uzaktan bakıyor, öğrenmek için adım atmıyor. Oysaki sanılanın aksine ebru sanatı için özel bir çizim yeteneğine ihtiyaç yoktur. Zira su üzerinde boyalar ve fırça yardımıyla oluşturulan desenler çoğu zaman doğaçlama şekillerde ortaya çıkar. Her birey oluşturduğu sonuç ile kendisine has bir ebru çıkartır ortaya. Sadece bunu biliyor olmanın verdiği haz bile ebru sanatı ile uğraşanlar için yeterlidir.
Başlangıçta soyut, renklerin birbirleriyle harmanlanarak doğaçlama desenler çıkartarak sonuçlar elde etmek ilerisi için el becerisi oluşturur ve kişilerin çiçek, kuş gibi basit figürlere geçmesi için zemin hazırlar. Ebru sanatı için kursa gidenlerin birçoğu yeteneğin aranılan bir özellik olmadığını, ebru sanatının yapım aşamasında verdiği ruhsal haz ve huzur ile kişilerin rahatladığını ve kendine has bir ebru tasarladığını vurguluyor.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler