Evde Bebek Şampuanı Hazırlanışı

hem bebeğinizin sağlığı açısından hem de bütçeniz açısından oldukça yararlı

Evde Bebek Şampuanı Hazırlanışı

Bebek şampuanını evde hazırlamak hem bebeğinizin sağlığı açısından hem de bütçeniz açısından oldukça yararlı olacaktır. Bilindiği üzere bebek şampuanları içerisinde kimyasal maddeler olabilmektedir. Bu kimyasallar arasında polietilen glikol, silikon, paraben ve sodyum laury sülfat vardır. İsterseniz evinizde bebek şampuanı yapmadan önce bu kimyasalları bir inceleyelim.Nasıl Hazırlanır?


Paraben: Paraben bebek cildinde egzama gibi rahatsızlıklar oluşturabilir. Bu madde şampuanları raf ömrü açısından katılmaktadır.

Silikon Maddesi: Silikon bebeğin hem cildini hem de saçını yumuşatma özelliğine sahiptir. Fakat aynı zamanda bebek cildini tamamen kaplar ve cildin hava ile temas etmesini de engeller. Bu sebeple de bebeğin saç derisinde pullanma meydana gelebilir.

Polietilen Glikol: Bu maddenin ana maddesi petroldür. Kanserojen bir maddedir. Bebeğin cildini tahriş eder ve de ciltte kaşıntı yapar. Bebeğin cildini bakterilere karşı da savunmasız hale getirir.

Formaldehit: Bu madde ise hem sindirim hem soluma yolu aracılığıyla cilde geçer. Bebekte yorgunluk, baş ağrısı, deri dökülmesi ve baş dönmesine sebep olur.




Hindistan Cevizi Sütlü Bebek Şampuanı Tarifi

 

 

Bu gibi şampuanları sadece bebeklerde değil kendimiz için de kullanabiliriz. Aynı zamanda duş jeli görevi de görmektedir. Hindistan cevizi sütü katılarak şampuanın pH seviyesini de bazikten asidiğe getiririz. Bu sayede bebek cildine de daha uyumlu olur.



DOĞAL ŞAMPUAN TARİFİ:

1/2 su bardağı (120ml) hindistan cevizi sütü **
1/2 su bardağı (120ml) doğal sıvı zeytinyağı sabunu*
1 çay kaşığı zeytinyağı ya da badem yağı (kuru saçlar için)
Birkaç damla güzel kokulu yağ (lavanta, zambak gibi)
* Doğal sıvı zeytinyağı sabunu için ben Real markettsatılan Zeytuni Life markasının olan sabunlarını seviyorum. Bir de internetten üzerinden satışı olan Naturaliveisimli marka da doğal görünüyor, fakat denemedim.
** Hindistan cevizi sütünü de konserve olarak alacaksanız koruyucu ya da ambalajında BPA maddesi içermemesine dikkat edilmelidir. Bu tarif sayesinde çok daha ucuza evinizde kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Tüm malzemeyi kapaklı ya da pompalı olan bir şampuan ya da sabun şişesinde karıştırın. Her kullanımdan önce mutlaka çalkalayın. Bozulmaması için de iki hafta içinde tüketilmelidir. Bu yüzden de tüketiminize uygun olacak miktarlarda hazırlayın.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler