EVCİL HAYVAN BESLEYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Evlerimizdeki tatlı dostlarımız onlar için bazı önlemler almamızı gerektiriyor.

EVCİL HAYVAN BESLEYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

                Evlerimizdeki tatlı dostlarımız onlar için bazı önlemler almamızı gerektiriyor. Hatta bazen kendimiz içinde bazı önlemler almamızı gerektiriyor demeliyiz. Çünkü insanlar ve hayvanlar farkında olmadan birbirine zarar verebilirler. İşte tam bu noktada dikkat etmemiz gereken birkaç şey olduğundan bahsedeceğiz. Şimdi evcil hayvan besleyenlerin dikkat etmesi gereken noktalardan birkaçına değinerek ilerleyelim;

                Temizlik Konusu

                Evcil hayvan besleyenler besledikleri dostlarının temizliklerini günlük olarak gerçekleştirmelidir. Örnek vermek gerekirse; muhabbet kuşu besleyenler kuşun temizliğini günlük olarak yapmalıdır. Kafesin altındaki kağıdı günlük değiştirmeli, suyunu günlük olarak yenilemelidir. Bu saydıklarımız muhabbet kuşunun uzun ömürlü olması ve sağlıklı bir hayat geçirmesi için oldukça önemlidir. Haftada bir temizlik yapıyorum ama bir şey olmuyor diyenler çıkacaktır. Bu durum muhabbet kuşunun mantar olmasına, parazit kapmasına neden olacaktır. Şuana kadar bunları yaşamamış olsa da elbet bir gün yaşayacaktır. Ayrıca suyuna belirli aralıklarla vitamin damlatmayı da unutmamalısınız. Neyse konumuza dönelim, kafes temizliğini düzenli olarak yapmalısınız. Kedi besleyenler kedinizin uyuduğu alanın temizliğini, kedinizin kişisel temizliğini sürekli olarak takip etmelisiniz. Hangi hayvan olursa olsun yaşam alanının temiz olmasına dikkat etmeli ve özen göstermelisiniz.

                Temizlik konusunun bir diğer ayağını ise ev temizliği oluşturuyor. Hayvanlardan dökülen tüyler evinizin düzenli olarak temizlenmesini zorunlu hale getirmektedir. Bu tüyler bazen insan sağlığı açısından oldukça zararlı olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvan besleyenler temizlik konusunda bir kat daha hassas olmalıdır. Evinizi temizlerken bu tatlı dostlarımızın odada bulunmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü yerden havaya kalkan tozlar bu dostlarımızı rahatsız edebilir. Ayrıca temizlik esnasında pencerelerin açık olacağından dolayı dostlarımız hasta olabilir. Bu nedenle ev temizliğinde odayı temizledikten ve iyice havalandırdıktan sonra tatlı dostlarımızı odaya almalıyız.

/resimler/2017-12/21/1116232945799.jpg

                Bakım Önemli

                Evcil hayvanların düzenli olarak bakım ihtiyacı duyduğunu belirtmek gerekiyor. Bunlar ilaç tedavisi olabileceği gibi mama-yem takviyesi de olabilir. Mevsim geçişlerinde özellikle hassaslaşan dostlarımız için takviyeleri unutmamak gerekiyor. Bu anlamda onların sağlığı her şeyden önce geliyor. Uzman veterinerlerden alacağınız tavsiyeler ile minik dostlarımızın bakımlarını ve tedavilerini düzenli olarak gerçekleştirmelisiniz.

                Mama- Yem Kontrolü

                Açık olarak satın alacağınız mama veya yemlerin muhafaza edilmesinde bazen problemler çıkabiliyor. Uzun süre evde bekleyen mama veya yemler özelliklerini kaybederek bakteri oluşması için uygun ortamı oluşturabiliyor. Bu yem veya mamaları tüketen minik dostlarımız ise hastalanarak ciddi problemler yaşayabiliyor. Evinizde muhafaza ettiğiniz yem veya mamaların son kullanım tarihlerini sürekli kontrol etmenizde fayda var. Ayrıca muhafaza ettiğiniz yer uygun olmalıdır. Çünkü uygun koşullarda gerçekleşmeyen muhafazalar bozulma için uygun ortamı oluşturuyor.

/resimler/2017-12/21/1115435601218.jpg

                Varlığını Unutmayın

                Minik dostlarımızın varlığını unutmayın. Evinizin düzenini minik dostlarımızı da hesaba katarak hazırlayın. Onlar için uygun yaşam alanları oluşturarak aynı sizler gibi rahat ve konforlu bir yaşam sürmelerini sağlamalısınız. Evinizin ortam sıcaklığını ayarlarken minik dostlarımızı da hesaba katmanız gerekiyor. Eğer tüketebiliyorlarsa ve zararı yoksa yediğiniz yiyeceklerden onlara da vermeniz onların mutlu olmasını sağlayacaktır.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler