Ev Temizliğinin Kolay ve Pratik Yolları

Ev temizliğinde kullanabileceğiniz basit ve pratik yollar

Ev Temizliğinin Kolay ve Pratik Yolları

İnsanlık için avcı toplayıcı alışkanlığının yerini yerleşik hayat düzeni alınca evlerin değeri bir o kadar da önemli hale geldi. MÖ. 12500 ve 9500 yıllarında yerleşik hayata geçen İnsanlık neolitik çağın başlangıcına sebep olmuşlardır. Doğası gereği her insanın sığınabileceği evler insanlık tarihi boyunca önemini korumuştur.  Yerleşik hayata geçmesiyle önem kazanan evler zamanla günümüze kadar birçok alanda gelişim göstermiştir. Günümüzde evlerimiz için kullandığımız malzemeler ve eşyalar ilk zamanlara göre elbette fazladır. Bu fazlalık aynı zamanda bakımı ve temizliği doğurmaktadır. Evlerimizde temizliği kolay ve pratik yollardan yapmak bize gün içerisinde zaman ve enerji kazandıracaktır.  Ev temizliği yapan kişiler temizlikten arda kalan zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirebilirler.

Ev temizliğinde bazı pratik bilgiler zaman kazandırırken aynı zamanda etkili bir çözüm sunmaktadır. Hayatınızı kolaylaştıracak bazı pratik bilgilere göz atmaya ne dersiniz.

Limon ve Karbonatın muhteşem etkisinin farkına varacaksınız

Ev temizliğinde her zaman ışıl ışıl bir görünüm ve düzenli bir ortam istiyorsanız dikkat etmeniz gereken ve uğraşmanız gereken inatçı lekerle mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz.

Fırında yemek

Fırınlarda hazırlanan yemeklerin tadı bir başka oluyor. Hazırladığınız muhteşem yemeklerin ardından geriye kalan sonuç biraz korkutucu olabilir. Fırında hazırlanmasının verdiği ısı tavanızda veya taş tabanlı ürünlerinizde birikintiler bırakabilir. Bu kalıntıları yok etmek için bir miktar kabartma tozu ve sirke sizin için harika çözümler sunacaktır. Kabartma tozu ve sirkeyi bir kapta karıştırın ve fırınınız iç kısmına sürün. Bir sprey şişesinin içerisine koyduğunuz sirkeyi fırındaki karışıma sürerek temizleyin. Silme ve kurutma işleminin sonucunda size tüm parıltısıyla göz kırpan fırınınıza bir sonraki yemek planını anlatabilirsiniz.

Muslukların temizlenmesinde etkili çözüm

Gün içerisinde birçok defa kullandığımız musluklar gıdalarımızın, mutfağımızın ve kendimizin hijyenini sağlarken zaman içerisinde musluklarımızda lekelenmeler ve kararmalar meydana gelebilir. Bu lekelenmeleri ve kararmaları etkili bir şekilde yok edebilmek için yardımınıza ilk olarak limon koşacaktır. Limon kabuğu ile musluklarınızı ovdukça lekelerden ve kararmalardan kısa bir sürede kurtulacaksınız.

Mutfak Tezgâhı Nasıl Temizlenir

Gün içerisinde en çok zaman harcadığımız noktalardan biri mutfaktır. Zamanımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz mutfakta hazırladığımız yemeklerden sonra geriye zamanla kirlenen tezgâhlar kalıyor. Her yemekten sonra mutlaka sildiğimiz tezgâhlarımız yapısı itibariyle zamanla sararmalara ve lekelenmelere sebep oluyor. Her tezgâhın yapısı farklı olduğu için temizlenme yöntemlerde farklıdır.

Granit ve Mermer mutfak tezgâhları nasıl temizlenir.

Farklı yapı malzemelerinden oluşan tezgâhlarımız her ev de aynı özelliği barındıran yapı malzemelerinden oluşmamaktadır. Granit ve mermer temizliğinin püf noktalarına birlikte göz atalım.  

Tezgâhınız mermer ise mutlaka düzenli aralıklarla her kullanım sonrasında mutlaka temizlenmesi gerekiyor. Tezgâhınızda sararmalar ve lekelenmeler mevcutsa limon ve tuz karışımı ile temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda limon ve karbonatta çözüm yönteminden birisidir.  Bir kap içerisine bir miktar karbonat ve limon ekleyip karıştırın.  Macun haline gelen oluşumu sünger yardımıyla lekelenen bölgelere sürüp temizleyebilirsiniz.

Mutfak tezgâhınız granit ise düzenli olarak sıvı sabun ve ılık su yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ayrıca Kabartma tozu ve su karışımını kullanabilirsiniz.

Pas Lekeleri nasıl çıkar Pas lekeleri için etkili çözümler

Pas lekeleri genel tabiri ile metallerin su ve nemli havadan kaynaklanan oksitlenmesiyle oluşmaktadır. Pas lekeleri oluştuğu bölgelerde sökülmesi ve temizlenmesi oldukça güç bir durumdur.  Ev içerisinde en çok mutfak ve banyolarda görülen paslar etkili ve pratik bir yöntemle çıkarılabilirsiniz.

Banyo fayanslarınızda oluşan pasları limon ile çıkarmak basit yöntemlerden birisidir. Paslı alana limonu damlatıp bir fırça yardımıyla ovalayabilirsiniz. Eğer tahmin ettiğinizden fazla bir derinlikte pas oluşumu var ise diş macununu kullanarak çözüm üretebilirsiniz.

Bulaşık makinanızda oluşan pası ise pas oluşan bölgeye limon tuzu döküp sıcak su ile ıslatıp daha sonrasında makinayı çalıştırarak lekelerden kurtulabilirsiniz. Bu işlem sırasında boş çalıştırılması önerilir.

Pas Lekesi eğer kıyafetinizde oluşmuşsa lekeli bölgeye limon suyu damlatın ve lekeyi dağıtmadan bir bez yardımıyla silin.  Daha sonra çamaşır makinasında yıkayarak bu pas oluşumundan kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Çaydanlıkta Oluşan Kireç Nasıl Temizlenir

Misafir eşliğinde içilen çaylar veya yorgunluğunuzu atmak için huzurla içtiğiniz çaylar size ayrı bir keyif veriyordur. Peki, gün içerisinde hemen hemen her gün kullandığımız çaydanlıkların içerisinde biriken kireçleri ne yapacağız. Evet, bunun için birkaç çözüm önerisi bulunmaktadır. Hep birlikte bu inatçı kireçlerden kurtulmanın yollarına bakalım.

Birçok mutfak eşyası kullanımından sonra muhakkak temizlenmesi gerekiyor. Çaydanlıklarımıza oluşan kireçlerin önüne geçmek tabikide rutin temizlikten geçiyor. Çaydanlık içerisinde oluşan kireci nasıl çözeceğiz.

Suyun klorlu olması çaydanlık içinde birikecek olan kirece önemli bir şekilde etki edecektir uygulayacağımız yöntemlerle bunlardan kurtulabiliriz.

Kireçlerden kurtulmanın ilk yöntemi denince akla sirke geliyor. Çaydanlığınıza bir veya iki kaşığı sirke ekleyin bir miktar su eşliğinde kaynatın. Daha sonra bir sünger eşliğinde çaydanlığınızı yıkayın. İşlem sonucunda çaydanlığınızın içerisindeki kireçten kurtulmuş olacaksınız.

Bir diğer yöntem ise limon tuzu kireçli olan çaydanlığınızın içerisine bir miktar su ve limon tuzu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra kaynarmış suyu da dikkate alarak fırça veya sünger eşliğinde iyice temizleyin bu hızlı ve pratik yöntemle kireçleri yok edebilirsiniz.

 


Anahtar Kelimeler: Temizliğinin Kolay Pratik Yolları

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler