Ev yapımı dolap kokusu hazırlamak ister misiniz?

dolaplarınızın güzel kokmasını sağlayacak yöntemler yazımızda sizi bekliyor!

Ev yapımı dolap kokusu hazırlamak ister misiniz?

Kıyafetleri saklayan dolaplar, kuşkusuz ki bir evin en önemli eşyalarından birisidir. Peki, gün içinde sık sık açıp kapattığınız dolapların mis gibi kokması hoşunuza gider mi? Cevabınız ‘´Evet.´´ ise, dolaplarınızın güzel kokmasını sağlayacak yöntemler yazımızda sizi bekliyor!

 

/resimler/2018-2/7/1350414077625.jpg

  • Sabun

Herkesin kokusunu sevdiği bir sabun çeşidi vardır. El temizliğinde kullanılan sabun, dolapların güzel kokması amacıyla da kullanılabilir. Kokusunu sevdiğiniz bir kalıp sabunu tüle sararak dolabınıza yerleştirebilir, dolabınızı her açışınızda sevdiğiniz kokusuyla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca görselliğe de önem veriyorsanız, marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz şekilli sabunları da kullanabilirsiniz.

  • Portakal

/resimler/2018-2/7/1349118294619.jpg

 

Güzel kokusuyla meşhur bir meyve olan portakalı dolapların hoş kokması için de kullanabilirsiniz. Nasıl mı? Baharat toplarıyla birlikte!

İngiltere´de Kraliçe Victoria döneminde bulunan ve insanların güzel kokmak amacıyla taşıdığı baharat toplarını sizler de yapabilir, dolabınızın güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle büyük boy bir portakalı yıkayıp güzelce kurulayarak işe başlamak gerekiyor. Yoğun karanfil kokusu sevenler, bu kokuyu sağlamak için portakal üzerinde delikler açarak karanfilleri saplayabilirler. Çok yoğun bir koku elde etmek isterseniz de, dilediğiniz gibi şekillendirdiğiniz portakalı karanfil ile bezeyebilirsiniz. Böylece hazır hale gelen portakal&karanfil topunu dolabınıza asarak dolabınızın mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.

Uzun süre kullanabileceğiniz bir koku isterseniz o da var! Bir yağlı kağıt ya da kağıt torbada toz tarçın, toz karanfil, toz hindistan cevizi, sandal ağacı yağı ve bunlara benzer baharatlarla karanfilli portakal topunu iyice karıştırdıktan sonra torbanın ağzını kapatıp kuru bir yere kaldırmanız ve portakal kuruyana kadar portakalı baharatlarla karıştırmaya devam etmeniz gerekir. Portakalın kuruması 3-6 ay arası bir zaman diliminde gerçekleşir. Portakal kuruduğu zaman evinize asarak uzun yıllar kullanabilirsiniz. Baharat kokusu kaybolduğu zaman bir süre baharatlarla harmanlamak ya da portakalı sıcak bir suya batırıp çıkarmak kokunun tekrar gelmesini sağlayacaktır. Portakal&karanfil topu aynı zamanda evin her yerinde kullanılabilecek dekoratif bir aksesuardır!

  • Parfüm

 

/resimler/2018-2/7/1351239547187.jpg

 

Bitmiş parfüm şişelerinizi çöpe atıyorsunuz değil mi? Kapaklarını atmayıp dolabınızın bir köşesine koyarak onları dolap kokusu olarak değerlendirebilirsiniz. Ayrıca parfümünüzden dolabınıza sıkarak da kıyafetlerinizin güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Parfümünüz ile bir pamuk yumağını ıslatıp dolaba asarsanız da çok güzel bir koku elde edebilirsiniz.

  • Lavanta

 

/resimler/2018-2/7/1349420482827.jpg

 

Lavanta kokusunun sevmeyeni pek yoktur herhalde! Toz lavantaları küçük keselere koyup hem dolaplarınıza hem de çekmecelerinize yerleştirirseniz bu bölgeler mis gibi kokacaktır!

  • Yumuşatıcı Sprey

Çamaşır makinelerinizde kullandığınız yumuşatıcıyı dolap kokusu olarak kullanmaya ne dersiniz? Boş bir sprey kabına yumuşatıcı ve su koyup çalkalayarak güzel kokulu bir sprey elde edebilir; dolap ve çekmecelerinize bu spreyden sıkarak güzel kokmalarını sağlayabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler