Ev Hanımı Annelere Yersiz Eleştiri

Ev Hanımı Annelere Yersiz Eleştiri

Ev Hanımı Annelere Yersiz Eleştiri

 

Herkesin dünya görüşü, yaşam tarzı birbirinden farklı ve farklı olmak da zorundadır. Bu yüzden bu farklılık çocuk yetiştirme biçimlerine yansır ve bu da herkesin özelidir.

Ev Hanımı Annelere Yersiz Eleştiri

Anneler ne yapsa yaranamamakta. Çalışan anne çalıştığı için çocuğuna bakmıyor olur çalışmayıp evde çocuğuna baksa "hayatı sadece çocuğu olmuş" olur ve yine eleştirilir. Peki neden bunu yapıyoruz?

Evde oturup çocuğuna bakan anneler de yeri geldiğinde para kazanma girişiminde bulunuyorlar. Fakat diğer aktif çalışan anneler kadar değer görmüyorlar.

Kendi hayatından memnun olmayan, mutluluğu diğer insanlara da layık görmeyenler sürekli başkalarının hayatıyla uğraşmakla zamanını geçirebiliyor. Aslında bu olayın asıl nedeni, insanın kendini sevip sevmemesiyle alakalı. Sizinle aynı koşulları taşımayan annenin kendine çizdiği yol farklı olabilir ve buna saygı duymak en doğrusudur.

 

Eğer ev hanımıysanız ve çocuk sahibi olup bu eleştirilerden korkuyorsanız kesinlikle bu olayın sadece sizi ilgilendirdiğini bilmelisiniz. Eşiniz size yardımcı olmuyor olabilir veya çocuk bakmanın sorumluluğu size ağır gelecek olabilir. Ne olursa olsun yine de çocuk sahibi olmak istiyorsanız diğer çalışan annelerle kendiniz kıyaslamayın, anne olmanın keyifli yanlarını düşünün.

Çalışan bazı kadınlar sizin daha az iş yaptığınızı, daha az sorumluluk taşıdığınızı ve kendilerinin işinin daha zor olduğunu düşünüyor olabilir.Çünkü dışardan görülmek istenen tablo budur. Fakat aslında böyle olmadığını, iş yükünün evde olup olmamakla alakası olmadığını siz biliyorsunuzdur. Elbette çalışan annelerin de işi zor olabilir fakat bu evde olan annelerin işini küçümsemeyi asla gerektirmez.

Bu düşünceye sahip annelerin en çok söylediği cümle şudur: "Keşke ben de senin gibi evde yatabilsem ama naparsın, birilerinin çalışması gerekiyor..."

Bunu söyleyen insanların aslına amacı ne olabilir? Tercihleri bizim kafamızdaki düşünceye uymuyor diye insanları eleştirmek ve eleştirilere göz yummak ne kadar doğru olabilir?

Ayrıca şunu da düşğnmek gerek diyelşm kş eleştirilere daha fazla dayanamadınız ve siz de evi bırakıp çalışmaya başladınız. Bu durumdan mutlu olacak mısınız ya da mutluyum diye kendinize yalan mı söyleyeceksiniz. Daha önce belirttiğimiz gibi önemli olan sizin mutlu olmanız, başkasının kalıplarına uymanız değil...

Sorun para kazanmaksa evden evden çalışıp para kazanan birçok insan var bunu da unutmamak gerek. Siz de çabalayıp oturduğunuz yerden para kazanmayı rahatlıkla başarabilirsiniz. Önemli olan kendi tercihlerinizle hareket etmeniz. Sizi bütün gün evde boş boş oturuyor olarak algılayan birkaç kişiye laf anlatmanız dışında hiçbir sorununuz kalmayacaktır.

Toplumumuzda kadınların bu kadar dışlandığına şahit olmuşken aslında böyle durumlarda birbirlerine destek olmaları gerek. Her şeyin üstesinden gelebileceklerini, isterlerse çocuk isterlerse kariyeri hakkını vererek sonuna kadar başarabileceklerini, birlik olup dünyaya göstermeleri gerek. Fakat kadınların birbirlerine karşı eleştiri oklarını sürekli tetikte tutuyor olmaları gerçekten  içler acısı.

 


Anahtar Kelimeler: ev hanımı iş kadını

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler