Ev Dekorasyonunda Geometri Desenler

Ev dekorasyonunda trendler her geçen yıl değişmektedir. Ancak son yıllarda birçok farklı dekorasyon modelinde geometrik desenler ön plana çıkmaktadır.

Ev Dekorasyonunda Geometri Desenler

Dekorasyon hayatımızda önemli bir yer tutuyor. Renkler hatta şekiller son derece önemli. Renk ahenginin içerisinde bir de abartıdan uzak desenler katmak gerekiyor. Son dönemlerde avangart, chester ve Retro oldukça popüler. Avangart tarzda daha şık ya da klasik bir tarz kullanmak gerekiyor. Modern çizgilerle beraber içerisinde ki klasik çizgilerle evinizi mini bir saraya çevirmek mümkün. Daha çok tay tüyü kullanılan bir takım. Retro ya da chester için ise daha spor bir konsept salonunuza şıklık katacak. Chester için deri ya da nubuk kumaş kullanırken yastıkları deri olan takımlar için pelüş tercih edebildiğiniz gibi bunun kumaşları da yine nubuk kumaştan yastıklarla dekore edebilirsiniz. Retro tarz dediğimiz zaman ise akla koton kumaşlar geliyor ve geometri desenleri barındıran yastıkları bura da tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Evinize spor bir hava katarken şık ve modern görünümden de ödün vermemiş olacaksınız. Geometri desenleri kullanırken çok abartıya kaçmamak gerekir örneğin koltuklarınız düz bir renk ise yıldız parça geometri desenli yastıklar olabilir. Tabi bu spor şık görüntüyü de destekleyecek koltuk takımı iskeletlerine sahip olmanız gerekiyor. Örneğin bu vereceğimiz tüyoları avangart iskelete sahip koltuk takımlarında uygulamanız pek hoş bir görüntü oluşturmayacaktır.

/resimler/2019-2/25/0040003021144.jpg

Halı Ve Yastıklarla Destekleyin

Koltuklarınız tek renk ise bu yastık ya da halı ile destekleyebilirsiniz. Canlı renkleri tercih edebileceğiniz gibi özellikle siyah beyaz ya da gri tonlarında da ürünler kullanabilirsiniz.

Duvar kâğıtları

Artık yeni trend duvarda portre ya da tablo yerine odanızdaki tek duvarı duvar kağıdı ile kaplamak. Kapladığınız duvarı nişlerle destekleyebileceğiniz gibi tek renk objelerle de süsleyebilesiniz.  Tabi ki trend o duvarın boşta kalmasından yana. Örneğin koltuklarsınız lacivert ya da mavi tonlarınsa ise duvar kâğıdını pudra ya da yine mavi ve beyaz içeren renklere hâkim seçebilirsiniz.

Sandalye ve Raflar

Spor bir görüntü oluşturmak için ayakları geometrik desenler sahip ya da kumaşı geometrik desenler barındıran bir sandalye tercih edebilirsiniz. Herkesin hayali kocaman bir kiralıktır ve kitaplığı geometrik kesimli ya da metal ile destekli geometrik desenler içeren bir kitaplık tercih edebilirsiniz. Kitaplığımız tek renk beyaz ya da siyah olabileceği gibi ceviz ağacından yapılmış geometrik desenli bir raf ya da kitaplık tercih edebilirsiniz.

Perdeler

Eğer bunları tercih ederken perdelerim de düz kalmasın diyorsanız perdede de bu trendi uyarlayabilirsiniz. Yine sade bir tül kullanırken geometrik desenli üst güneşlikleri kullanabilirsiniz. Burada yine önemli olan sadelik ve desenlerin üst üste binmemesidir. Yani şöyle ki tülü desenli seçip güneşliği de desenli seçmek görüntü olarak boğuk bir hava oluşturduğu gibi gözlerinizi de yoracaktır. 

Geometrik desenleri kullanırken hedef daha çok spor sıkışıktır ve desenleri aşırı kullanmamak gerekir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler