Eşimle 1 Saat Puzzle Zamanı!

Evli çiftlerin birlikte geçirdikleri zamanın daha kaliteli geçirmesi.

Eşimle 1 Saat Puzzle Zamanı!

Evli çiftlerin birlikte geçirdikleri zamanın daha kaliteli ve verimli olması her çiftin özellikle hanımların isteğidir. Yoğun iş temposu, ev işleri ve çeşitli koşturmalar evli bireylerin yorgun bir şekilde eve ulaşmasını ve evde geçirdiği vaktin rutine binmesine sebep oluyor. Çalışan erkek iş yükünün ardından eve gelip yemek – TV keyfi derken yorgun bir şekilde uykuya çekilirken kadınlar için de durum benzer şekilde ilerliyor. Oysaki evli çiftler birlikte daha sosyal daha kaliteli vakit geçirerek bedenen ve ruhen dinlenebilir aynı zamanda karı – koca olarak birbirlerine daha çok zaman ayırıp eğlenceli anlar yaşayabilir. Eşle birlikte oynanacak oyunlar, hobiler ve çeşitli uğraşlar eşlerin ilişkisini güçlendiriyor, stresi ve yorgunluğu atıyor. İşte eşlerinizle birlikte stresten ve huzursuzluktan uzak anlar geçireceğiniz şahane bir hobi: Puzzle!

Eşle birlikte puzzle yapmak ruhu dinlendirir, eşler arasındaki bağı kuvvetlendirir

Eşinizle birlikte yapabileceğiniz en eğlenceli uğraşlardan biri şüphesiz puzzle olur. Puzzle, dikkat isteyen aynı zamanda ekip ruhunu önemseyen bir hobi olduğundan eşinizle birlikte puzzle parçalarını doğru yere koyma konusunda yardımlaşarak, eğlenerek ortak bir çalışma sonucunda hoş anılarla dolu bir puzzle tamamlayabilirsiniz. Çalışan çiftlerin iş ve ev arasında geçen temposunu düşüren, zihin yorgunluğunu ve bedeni dinlendiren puzzle aktivitesi analitik düşünmeyi, hafızayı ve zihni canlı tutmayı sağlar, eşinizle eğlenirken size beyin jimnastiği yaptırır. Puzzle her anlamda fayda sağlayan bir uğraş olarak keyifli anlar yaşamanız için ideal bir seçenek.

 

/resimler/2017-5/15/2153042828452.jpg

 

İlk defa puzzle yapacak eşler için öneriler

Daha önce hiç puzzle yapmadıysanız ve tecrübeniz yoksa eğer büyük bir puzzle almaktansa daha minimal ölçülerde, örneğin 500 parçalı puzzle tercih etmek başlangıç için iyi olacaktır. Tecrübesiz bir şekilde bin ve daha üzeri parçalı puzzle almak hem sizin hem eşinizin gözünü korkutacağı gibi eğlenceli olmaktan çıkıp iş haline gelir ve size stres yaşatır. Eğlenceyi kaybetmemek adına küçük parçalı puzzle seçerek alışabilir tamamladıktan sonra daha büyük parçalı puzzle alarak hedefleri büyütebilirsiniz. İlk defa puzzle alacaklar için bir diğer öneri puzzle için evde rahatça oynayabileceğiniz bir alan ayırmanız. Zira puzzle bitene kadar o köşe işgal edileceği için sabit bir alan kolaylık sağlayacaktır. Yemek masasının bir bölümü veya orta sehpa gibi alanlar olabilir.

 

Puzzle sabitleme, çerçeveletme ve asacak yer bulma önerileri

 

/resimler/2017-5/15/2220308798140.jpg

 

Eşinizle birlikte tamamladığınız puzzle´ı ölümsüzleştirmek için önce sabitleme dediğimiz yapıştırma işlemini yapmalısınız. Puzzle alırken veya bittikten sonra hobi marketlerde, kırtasiyelerde bulabileceğiniz puzzle yapıştırıcılardan alarak, puzz parçalarının birleşme noktalarına esit miktarda kullanarak yapıştırma işlemini tamamlayabilirsiniz. 3 – 4 saat içinde tamamen kuruyan yapıştırıcıyı puzzle´ın tamamen yüzeyine değil sadece birleşme noktalarına yapıştıracağınızı unutmamalısınız. Yapıştırma işleminden sonra puzzle´ınızı altındaki mukavva ile birlikte dikkatlice taşıyarak herhangi bir fotoğrafçıda veya resim çerçeveletme hizmeti veren hobi mağazalarında dilediğiniz şekilde çerçeveletebilirsiniz. Puzzle´ı asacağınız yer ise puzzle´ın üzerindeki resim içeriğine bağlıdır. Eşinizle birlikte büyük emek sarf ederek oluşturduğunuz puzzle´ı her zaman görebileceğiniz bir noktaya asarak birlikte geçirdiğiniz eğlenceli anları daima hatırlayabilirsiniz. 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler