Eşimle Bir Saat: Yürüyüş ve Sağlık

Eşimle Bir Saat: Yürüyüş ve Sağlık

Eşimle Bir Saat: Yürüyüş ve Sağlık

Eşimle Bir Saat: Yürüyüş ve Sağlık

Eşimle bir saat yazı dizisine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Eşiyle kaliteli ve verimli vakit geçirmek için uzun zaman dilimlerinin önemli olmadığını gösteren yazı dizilerimiz, eşinizle daha ideal zaman geçirmeniz için size eğlenceli, pratik, sağlıklı ve keyifli öneriler sunuyoruz. Bugünkü yazı konumuz yürüyüş ve sağlık. Eşinizle düzenli olarak yürüyüş yapmak, hem ilişkinize hem de sağlığınıza, fiziksel ve ruhsal durumunuza olumlu etkiler kazandırır. Yürüyüş yaparak elde edeceğiniz şeyler sırasıyla şöyledir;

Günü değerlendirmek

Her gün tüm işler bittikten sonra gecenin serinliğinde eşinizle birlikte yürüyüş yaparak günü değerlendirmeniz omzunuzdaki yüklerin kalkmasına yardımcı olur. Özellikle ev-iş-çocuk temposu yaşayan çiftler için gün değerlendirmesi yapmak, kişisel zaman yaratıp nefes almak ruhsal açıdan gerekli bir eylemdir.

Dondurma yemek

Karı – koca ele ele sahilde yürüyüp dondurma yemek, çocuklar gibi mutlu ve huzurlu anlar yaşamak ilişkinize taze kan sağlar. Serin yaz akşamlarında dondurma yeme bahanesiyle dışarıya çıkıp yürüyüş yapın ve iyi vakit geçirin.

Temiz hava almak

Kapalı alanlarda tüm gün vakit geçirmek beden ve zihin sağlığı için gereklidir. Birbirinizin iş yükünü ve stresini atmak için temiz havaya çıkmak, yürüyüş yapmak, parklardaki spor aletlerinde hareket etmek gibi açık hava faaliyetleri ikinize de iyi gelecektir.

Hareket etmek

Doktorlar ve beslenme uzmanları düzenli olarak yürüyüş yapmanın çok önemli olduğunu mutlak suretle günde 20 dakika yürüyüş yapılmasını öneriyor. Kemik ve kas sağlığı, temiz hava ve en önemlisi hazımsızlık için yürüyüş yapmanız hem sağlınıza hem de kişisel zamanınıza olumlu etkiler kazandıracaktır.

Formda kalmak

Çağın hastalığı obezite olarak görülürken ve uzmanlar beslenmeye, hareket etmeye çağrıda bulunurken günlük veya haftalık yürüyüşler yapmak eşinizle birlikte form tutmanıza yardımcı olur. Üstelik yürüyüş ile birlikte sindirim sisteminizin aktif çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Özel bir zaman geçirmek

Eşinizle yapacağınız yürüyüşler sadece size özel bir zaman kazandırır. Özellikle çocuk sahibi olan, kayınpeder ve kayınvalide ile birlikte maaile yaşayan kişiler için evden, işten, sorumluluklardan ve karmaşadan kaçıp baş başa zaman geçirmek için yürüyüş yapmanızı öneririz.

Yürüyüşün Sağlığa Faydaları

-         Düzenli yürüyüş kas ve kemik yapısını harekete geçirir, eklem ağrılarına son verir.

-         Hazımsızlığı yener, sindirim sistemini düzenler.

-         Bacak kaslarını güçlendirir, iskelet sistemini korur.

-         Kalp ve damar sağlığına olumlu etkiler sunar, kalp spazmını önler.

-         Yürüyüş kolesterolü dengeler, kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürür.

-         Dolaşım sistemini korur. Felç riskini azaltır.

-         Genellikle kadınlarda görülen osteoporoz hastalığını önlemek, mevcut hastalığı kontrol altına almak için düzenli yürüyüşün etkili olduğu görülmüştür.

-         Beyine oksijen gitmesini sağlar; yaratıcı zekayı ve odaklanmaya fayda sağlar.

-         Uykusuzluğu önler, kasların gevşemesini sağlar.

-         Mutluluk hormonu olan endorfinin salgılanmasını sağlar.

-         Fiziksel anlamda kişilere olumlu etkiler sağlar, yaşlanmayı geciktirir.

-         Özgüven verir, stresi azaltır.

Yürüyüş yapmanın fiziksel ve ruhsal birçok olumlu etkiye sahip olduğu geçmişten bugüne yapılan çeşitli araştırmalarla gözlenmiştir. Mutlu ve sağlıklı bir evlilik için yürüyüş her anlamda size pozitif enerjiyle dönüş yapacaktır. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler