Esansiyel Yağ Yardımı ile Çubuklu Oda Kokusu Nasıl Yapılır?

Esansiyel Yağ Yardımı ile Çubuklu Oda Kokusu Nasıl Yapılır?

Esansiyel Yağ Yardımı ile Çubuklu Oda Kokusu Nasıl Yapılır?

Esansiyel Yağ Yardımı ile Çubuklu Oda Kokusu Nasıl Yapılır?

  Oda kokularını ev, işyerleri gibi zamanımızın çok fazla geçtiği yerlerde sıklıkla kullanıyoruz. Peki bu oda kokularını kendimiz yapmak varken neden bu kadar masraf yapıyoruz? İşte şimdi sizlere sıklıkla tercih edilen kamışlı oda kokusunun bu kolay yapımını evde sizlerin de yapabilmesi için paylaşacağız.

  Yaşadığımız ortamın mis gibi kokmasını hepimiz isteriz. İstediğimiz oda kokusunu yapabilmek için aslında çokça seçeneğimiz var. Fakat bugün son zamanlarda çokça tercih edilen çubuklu oda kokusunun yapımından bahsedeceğiz. Bu oda kokusunun yapım aşamasında da doğal yağları kullanacağız.

Çubuklu Oda Kokuları Nasıl Kullanılmaktadır?

  Çubuklu oda kokuları bulundurduğunuz ortamın içerisinde buharlaşarak etrafa yayılmaktadır. Rattan denilen madde bu kokuların içerisinde kullanılan çubuğun adıdır. Rattanı internetten aratarak kolaylıkla satın alabilirsiniz. Çubuklu oda kokuları, evinizin, odanızın içerisine buharlaşarak yayılmaktadır. Bu koku çeşidinde kullanılan çubukların adı rattan. Rattanı internetten kolaylıkla satın alabilirsiniz. Bilmeyenler için bu koku türünü detaylandırmak gerekirse; bu çubukları, içerisinde kokunun sıvı halinin olduğu şişenin içine koyarsınız. Kokunun yayılması için çubuğun önce bir ucunu sıvıya batırırsınız. Sonra ters çevirip şişeye koyarsınız. Islak uçtan sıvı buharlaşarak etrafa kokuyu yayar. Çubuğun dışarıdaki ucu kuruduğunda rattan kamışı ters çevirerek kokunun yayılmaya devam etmesini sağlarsınız.

Çubuklu Oda Kokusunun Yapımı

Esansiyel Yağlar Kullanılarak Çubuklu Oda Kokusu Yapımı

  Eğer evinizde çiçek kokularından hoşlanıyorsanız şüphesiz ki oda kokularında da bu tarz kokulara yöneliyorsunuzdur ve tabii ki bu kokuların yağlarına. Fakat burada sadece hoşunuza giden bir kokuyu direkt olarak tercih etmemenizi öneririm. Çünkü kokunun odaya verdiği enerjiyi görmezden gelemeyiz. Örneğin çoğu kişi yatak odasında sakin bir hava isterken, mutfağında bunun aksine daha enerjik kokular istemektedir.

Esansiyel yağları kullanarak oda kokusunu hazırlarken rattanın yanında bir de Hindistan cevizi yağı, badem yağı gibi taşıyıcı bir adet yağa ve kokunun oda içerisinde yayılmasını sağlamak için de birkaç damla alkole ihtiyacınız olacak, bir de tabii bunları ekleyebileceğiniz bir küçük şişeye. Şişe konusunda eski parfüm şişelerinizden yardım alabilirsiniz.

   Çubuklu oda kokusunu yaparken ihtiyacımız olacak malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz; toplamda ¼ bardak miktarında hazırlayacağımız sıvı için ¼ ‘ün ⅓ ‘ü kadar  (şişenizin büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz) tatlı badem yağı ya da hindistan cevizi yağı gibi hafif bir taşıyı yağa ihtiyacınızolacak. 20-40 damla arası (isteğinize göre) kokmasını istediğiniz esansiyel yağdan ekleyeceğiz (yatak odasında kullanacaksanız lavanta yağı örneğin). Tek bir yağ çeşidi de kullanabileceğiniz gibi birkaç tane yağ çeşidini karıştırabilirsiniz. Yalnızca birkaç damla izopropil alkol (kokusunun çubuk içinden kolaylıkla taşınıp yayılması için gereklidir, ecza dolaplarımızda da bulunur), rattan kamışı ve küçük bir şişe.Bu arada kullanacağınız yağların organik olmasını tavsiye ediyoruz. Piyasada doğal yağlar söz konusu olduğunda 2 çeşit yağ bulursunuz. Organik olanlar diğerine göre daha pahalıdır fakat etkisini daha iyi gösterenlerdir her zaman.

Önce taşıcı yağı daha sonra birkaç damla alkolü ekledikten sonra kokusunu yaymasını istediğiniz esansiyel yağı ekleyin ve kamış ile bir süre karıştırın. Ardından koymak istediğiniz şişeye bu karışımı alabilirsiniz. Şişe içerisine 1 tane çubuk koyabileceğiniz gibi 3-5 tane de bir arada koyabilirsiniz. (kokunun yayılması için çubuğun dışarıdaki bölümünü içindeki sıvıyla başta ıslatmayı unutmayın. Dışarıdaki bölüm kuruyunca ters çevirdiğiniz zaman koku yayılmaya devam edecektir.)Tabii ki çok çubuk koymanız daha fazla koku yayılmasını da sağlayacaktır. Çubuklu oda kokusunu yatak odası içinse yatağınbaş ucundaki komodinin üst tarafına, çalışma odasında ise masa başına veya oturma odasında sehpanızın üzerine koyabilirsiniz. Hem çok dekoratif bir objeye hem de çok güzel kokan bir odaya sahip olmuş oldunuz. Bu ev yapımı oda kokularını hediye olarak da yapabilirsiniz.

Bu aşamada aşağıda size kokuların verdiği etkileri de ekledik, yardımcı olacağı ümidimizle..

Enerji Veren, Canlandıran: nane, portakal, limon, greyfurt veya zencefil

Rahatlatan: lavanta, sedir veya ylangylang

Rahatlatan ve Uyku Getiren: lavanta, paçuli (veya silhat), ylangylang

Bağışıklığa Destek ve Temizleyici: nane, lavanta ve limon

Temizlik: Nane, Okaliptüs, melaleuca ve Limon

Odak / Uyanıklık: buhur(Frankincense), zencefil, biberiye


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler