Evinizin Dekarasyonunu English Country İle Yenileyin-

Evinizin Dekarasyonunu English Country İle Yenileyin

Evinizin Dekarasyonunu  English Country İle Yenileyin-


Dekorasyon, günümüzde bir evin şıklığını belirleyen en önemli unsur konumundadır. Dekorasyon olarak başarılı olmayan bir evin şık görünme şansı yoktur. Günümüzde en çok uygulanan ve dünyada kabul görmüş dekorasyon tarzlarından birisi de English Country tarzı dekorasyondur.

 


Renk uyumu

İngiliz country tarzı, çoğu çağdaş evde görebileceğinizden daha koyu bir renk paleti gerektirir. Zeminler koyu renklidir, kahverengi veya kırmızıdır, duvarlar desenlerden, özellikle de perdeler, yastıklar ve masa örtüleri üzerinde kullanılan çiçek desenlerinden faydalanır. Mükemmel İngiliz country evi görünümü için bir Sonbahar renk paleti kullanın.

/resimler/2018-8/30/1558332965498.jpg

 

 


Duvarlar

Ahşap, İngiliz Country mobilyalarında, masalarda, sandalyelerde, kitaplıklarda ve dolaplarda en çok bulunan malzemedir. Krom yerine pirinç aksamlarını kullanın ve koltukların ve sandalyelerin, kadife veya deri kaplamalarla, aşırı ve rahat olduğundan emin olun. Mobilyalarınız ne olursa olsun, zor aşındığından emin olun. En iyi İngiliz country odaları, yalnızca yıllarca kullanımdan kaynaklanan "yaşlanmış" bir görünüme sahiptir. Chesterfield kanepeleri İngiliz zarafetinin en iyi temsilcisidir: mükemmel bir görünüm için kitaplarla dolu bir kükreyen kütük ve bir meşe kitaplık ekleyin.
İngiliz country tarzı evinin hiçbir zaman "minimalist" olduğu söylenemez. Süsler ve resimler bu tarz evlerde tam teşekküllüdür, bu yüzden yerel antika pazarınızı en iyi şekilde sergilenen masalar, dolaplar ve şifonyerler için inceleyin. Buradaki görünüm biraz dağınık olabilir, ancak bu konforun anahtar olduğunu unutmayın: eğer bir oda, içinden geçmenizi zorlaşatıracak kadar süslerle doluysa, çok fazla süs aldınız demektir.

 


İngiliz Country Duruşu

Genel görünüm rahat ve biraz gariptir. Odanızda her bir öğe dikkatlice seçilmiş ve sevilen detaylardan olmalı ve oda çok dağınık olmadan sıcak ve misafirperver olmalıdır.
Evinize İngiliz Country stilinin görünmesi için daha fazla ipucu:
Odanıza doku eklemek için kumaş karışımı kullanın. Çiçek veya el işlemeli kumaşlarda minder kapakları idealdir. Güneşlikler yerine perdeler kullanın ve yine kadife gibi çiçek desenleri veya zengin kumaşlar seçin. Geleneksel şömineler İngiliz tarzının önemli bir unsurdur. Kömür ateşiniz olmasa bile, mumlarla ve pirinçlerle süslenmiş oymalı bir odun şöminesi doğru görünümü sağlayacaktır.
Kahve masalarını örtü ile örtün ve üstüne süs ya da çiçek yerleştirin. Odanıza özgünlük katacak antika mobilyalara dikkat edin. Evde rahat hissedin. İngilizce country tasarımının son noktası, sevilen ve iyi yaşanmış bir ev olmalıdır. Her bir kararı verdiğinizde, bu tek unsurdan geri adım atmamayı ve tasarımı bir bütün olarak düşünmeyi unutmayın. Doğru bir şekilde yapıldığında, İngiliz county evi, evde rahat hissetmenizi son raddesine kadar sağlayacaktır.

Mobilya, alçak uçlu ve yüksek uçlu parçaların bir karışımıdır: kristal çekmece, parçalanmış bir ahşap dolap, pahalı bir koltukta paslanmış bir bölüme ya da sofistike bir koltuk iskeletine fazladan döşemeye çekilir.
Siyah, yazlık tarzı öğeler için popüler bir taban rengidir. Siyah bir temel kat, yeni bir öğenin antika görünmesini sağlayabilir. Taban katının kurumasına izin verin ve ardından öğeyi hafifçe zımparalayın.
Son rengi mobilya üzerine boyayın. Baz renginin ne kadar karanlık olduğuna bağlı olarak, muhtemelen iki ila üç kat gerekir. Her kat arasında hafifçe zımparalayın. Taban renginin küçük kısımlarını açığa çıkarmak için köşeler ve yüzeyler gibi mobilyaların agresif ve küçük alanlarını belirginleştirin. Bu mobilyalara sıkıntılı ve yıpranmış bir görünüm verecektir. Dokuyu, cam veya paslı düğme ile değiştirin. Döşemeli mobilya Odun dışı parçalar, geleneksel kır evi mobilyalarına benzeyecek şekilde de yapılabilir. Shabby Chic terimini markalaştıran ve Rachel Ashwell´in Shabby Chic Treasure Avcılık & Dekorasyon Rehberi adlı kitabını yazan iç mimar Rachel Ashwell tarafından popüler hale getirilen bu görünüm, kumaşla da kolayca elde edilebilir. Bir kanepe veya sandalyeye çok sayıda dekoratif yastık ekleyerek bir yazlık hissi yaratabilirsiniz. Kontrast desenlerde yorganlarla kaplamayı düşünün. Bu görünüm, pastel renklerdeki baskıların karıştırılmasına ve eşleştirilmesine olanak tanır. Güller, pamuklar gibi çeşitli çiçek desenleri, samimi bir görünüm yaratmak için elinize oldukça büyük bir fırsat verir. Bu motiflerden mutlaka yararlanmalısınız.
Metal mobilyalar da genel görünüme katkıda bulunabilir. Bir metal sandalye ya da beyaz bir masaya boya püskürtün ve ardından görünümü son hale getirmek için bir cam vazo ile süsleyin. İngiliz Country tarzı dekorasyonunuz hazır olacaktır.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler