Enginar Hakkında Kısa Bilgi

Enginar Hakkında Kısa Bilgi

Enginar Hakkında Kısa Bilgi


Enginar

Enginar, bileşikleri açısından dikenli bir bitkidir. Kökleri yıllarca yaşar. İlkbahar geldiğinde yeni sürgünler sunar. İri ve şekli topuza benzeyen çiçeği, sebze olarak tüketilir. Sapları bir metreyi geçecek bir uzunluğa ulaşabilir. Saplarının üstünde çiçekler bulunur.

Nerdeyse hemen hemen her yerde yetişen bir bitki olsa da daha çok sıkı toprağı sever. İlkbahar geldiğinde yeni çıkmaya başlayan sürgünleri ile üretimi yapılır. Sürgünleri birer metre boşluk bırakarak dikilmeli, havalar kuraklaştığında sürekli sulanmalıdır. Diğer bütün sebzeler gibi çapalanmaya ihtiyaç duyar. Kış yaklaştığında, dondan korumak amacıyla sapları kesilir. Aynı bölgede sürekli enginar yetiştirilecekse toprağı sık sık gübrelenmelidir.

Besin değeri yüksek olmasa da C vitaminini bol miktarda taşır. Ayrıca eczalıkta enginarın besin değeri az olmakla beraber C vitamini bakımından zengindir. Enginardan, safra ifrazında artış meydana getiren, kolesterol metabolizmasını düzenleyen bir madde çıkarılır ve bu yönüyle eczacılıkta da kullanılır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler