Enerji İçecekleri Kilo Aldırır Mı?

Enerji İçecekleri Kilo Aldırır Mı?

Enerji İçecekleri Kilo Aldırır Mı?


Günümüz dünyasında vücuda enerji verme amaçlı olarak sık sık kullanılan enerji içeceklerinin içerisinde bol miktarda kafein, şeker, vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Vücuda enerji vermenin yanı sıra insanlar tarafından spor yaparken performansın artması için de tercih edile enerji içeceklerinin birbirinden farklı onlarca çeşidi bulunmaktadır. Sade enerji içeceklerinin yanı sıra alkol ile kullanılabilen enerji içecekleri de vardır. Enerji içeceği tüketmek isteyenlerin sağlık sorunu olup olmamasına çok dikkat etmesi gerekmektedir.

/resimler/2018-6/13/1730236870959.jpg


Aşırı Miktarda Enerji İçeceği Tüketilirse Ne Olur?

 


İnsan vücuduna aşırı miktarda alınan enerji içecekleri; ritim bozukluğu, kalp çarpıntısı gibi ciddi kalp sorunlarına neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra sürekli olarak enerji içeceği tüketenlerde zaman içerisinde enerji içeceğine bağımlı olma durumu söz konusu olabilmektedir. Sağlık sorunu bulunmayan kişilerin de günde en fazla 2 şişe/ kutu enerji içeceği tüketmesi önerilmektedir. Çocuklarda, kalp hastalarında, şeker ve tansiyon hastalarında enerji içeceği kullanılması kesinlikle yasaktır.


Enerji İçecekleri Kilo Aldırır Mı?

 


Günümüzde sık sık tüketilmekte olan enerji içecekleri, içerisinde bulundurdukları yüksek miktarda şeker oranı ile kilo alımına sebep olmaktadır. Bu duruma bağlı olarak diyet uygulayan kişilerin enerji içeceği tüketmesi yasaktır. Çok sık kullanılan enerji içecekleri hem kilo alımına sebep olurken hem de bazı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır.


Enerji İçecekleri Zararlı Mı?

 


Enerji içecekleri genellikle spor yaparken performansın artması, zihni uzun süre uyanık tutması ve benzer sebepler için kullanılmaktadır. Tüm bu olumlu etkenlerin yanı sıra enerji içeceği tüketiminin birçok farklı zararı da bulunmaktadır. Ders çalışmak, spor yapmak vb. amaçlar ile sık sık kullanılan enerji içecekleri sıvı kaybına neden olarak ölüme yol açabilmektedir.Özellikle hamilelerin, çocukların, tansiyon hastalarının, şeker hastalarının, kalp hastalarının ve yaşlıların enerji içeceği tüketmesi son derece zararlıdır. Sporcular için bile enerji içeceği alımının belirli bir sınırı bulunmaktadır. Alkol ile birlikte kullanılan enerji içecekleri direk olarak kalp krizine neden olabilmektedir. Ayrıca içerisinde bol miktarda kafein bulundurması, enerji içeceklerinin insanlarda bağımlılık yapmasına sebep olabilmektedir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler