En Çok Hangi Yiyecekler Kilo Aldırır?--

En Çok Hangi Yiyecekler Kilo Aldırır?

En Çok Hangi Yiyecekler Kilo Aldırır?--


Dünya üzerinde bulunan en zararlı ve en kötü yiyecekler hakkında birbirinden farklı onlarca çalışma yapılmıştır. Sağlığımız açısından oldukça zararlı olarak nitelendirilen yiyeceklerin vücuda vereceği zarar, tüketilme oranına bağlıdır. Kilo vermek isteyenlerin ve kolesterol gibi hastalıkları bulunanların zararlı yiyeceklerden kesinlikle uzak durması gerekmektedir.


En Çok Kilo Aldıran Yiyecekler 

/resimler/2018-6/13/1621170696152.jpg


Harvard Üniversite´sinde yapılan araştırmalar sonucunda insan sağlığına en fazla zararı olan 12 yiyecek şöyledir;

 
Patates Kızartması

 


Kafelerin ve fast food mekanlarının vazgeçilmez yiyeceği olarak bilinen patates kızartması, mükemmel tadının yanı sıra insan sağlığına en zararlı olan gıdaların başında gelmektedir. Düzenli olarak patates kızartması tüketen insanların her yıl yaklaşık olarak 1-2 kilo aldığı kanıtlanmıştır.


Patates Cipsi

 


En az patates kızartması kadar zararlı olan patates cipsleri, özellikle gençler ve çocuklar tarafından severek tüketilmektedir. Bol tuzlu ve yağlı olan patates cipsleri açlık hissini yatıştırmadığı için kilo alımına neden olmaktadır.


Şekerli İçecekler

 


Gün içerisinde bir ya da birden fazla kutu kola ve gazoz tüketmek kan şekeri yükselmesine neden olmaktadır. Şekerli içecekler aşırı kilo alımına neden olmaktadır.


Yağlı Etler

Dana, domuz vb. hayvanların etlerinde bol miktarda yağ bulunması sebebi ile kolesterol hastalığı ortaya çıkabilmektedir. Bu etler sağlık açısından zararlıdır.


İşlenmiş Etler


Salam, sosis, sucuk ve bunlara benzer işlenmiş ürünlerde yoğun miktarda bulunan doymuş yağ, gıda boyası, yağ vb. zararlı maddeler hem kilo artışına neden olur hem de kalp hastalıklarına sebep olabilmektedir.


Trans Yağ


Marketlerde çoğu üründe bulunan trans yağlar da sağlık açısından son derece zararlıdır. Bu yağlar genellikle pişir ye ürünlerinde ve işlenmiş etlerde bulunmaktadır.


Patates


Ülkemizde severek yenilen besinlerin başında yer alan patates, çok fazla tüketildiğinde mide sorunlarının ortaya çıkmasına eden olabilmektedir.


Tatlılar


Kurabiyeler, kekler, hazır tatlılar ve şekerli hamur işleri içerisinde bol miktarda şeker bulundurduğundan sağlı açısından zararlıdır.


Rafine Tahıllar


Beyazlaştırma işlemi yapılırken doğallığını kaybeden rafine tahıllar insan sağlığına zararlıdır.


Kızartma yiyecekler


Bol yağ içerisinde kızartılan yiyeceklerin hemen heme hepsi insan sağlığına zararlıdır. Bol yağlı kızartma yiyecekler kolesterol hastalığına neden olmaktadır.


Hazır Meyve Suları


Hazır meyve suları içerisinde bulundurdukları şeker, renklendiriciler ve koruyucular yüzünden sağlığa ciddi oranda zarar vermektedir.


Tereyağı


Tereyağı da içerisinde fazla bulunan yağ nedeni ile kolesterol gibi hastalıkları ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. 


Diğer Kötü Yiyecekler:


Makarna:

Haftada bir kereden fazla makarna tüketmek kilo alımına sebep olacağından sağlık açısından zararlıdır.
Salata veya et sosları: Ketçap, mayonez, acı sos ve hardal gibi soslar da sağlık açısından zararlıdır. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler