En Çok Hangi İçecekler Kilo Aldırır?

En Çok Hangi İçecekler Kilo Aldırır?

En Çok Hangi İçecekler Kilo Aldırır?


Günümüzde insanların temel problemleri olan kilonun nedenlerinden biri de fazla kalorili içecekler. Dünya Sağlık Örgütü kişilere günde en az 2 litre sıvı tüketmelerini öneriyor. Birçok insan bu öneriye uyarak günlük olarak 2 litre sıvı tüketiyor. Ancak insanların çok az kısmı 2 litre su tüketiyor. Diğer meşrubatlarda yer alan şeker ve kalori ise sağlığımızı olumsuz etkiliyor.
Sıcak günlerde serinlemek için ya da yemeklerin yanında bol miktarda meyve suları, meyve çayları, gazlı içecekler ve alkollü içecekler tüketiyoruz. Peki bunlar vücudumuza ne gibi zararlar veriyor? Bu sorunun cevabını sizler için paylaştık.

 


Alkollü İçecekler

/resimler/2018-6/13/1608549588115.jpg


Alkol özellikle karaciğerimize en çok zarar veren içecektir. Karaciğer vücuda giren alkolü sindirmeye çalışırken, diğer yağların sindirimini yapamaz ve bu durum obeziteyi beraberinde getirir. Yani alkol ve obezite birer kardeştir. Ayrıca alkolün yüksek kalorili olması da vücudun kiloya yatkınlığını arttırır.
Alkol tüketimi vücudumuza her yönden tahribat veren bir durumdur. Ancak eğer ki tüketmek istiyorsanız abartmak yerine kararında içmeye özen göstermelisiniz. Fazla alkol tüketimi bağımlılık yapacaktır. Ayrıca alkol açlık hissini kuvvetlendirir ve çok yemek yemenize neden olur. Bunlar birleşince aşırı kilo ve kiloya bağlı sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

 


Gazlı İçecekler

/resimler/2018-6/13/1609293969300.jpg


Özellikle yaz aylarında serinlemek için gazlı içecekler çok fazla tercih edilir. Serinletici olarak tercih ettiğimiz bu ürünler içerisinde genellikle mısır şurubu bulunuyor. Ayrıca insanlarda tekrar içme hissi yaratmak ve bağımlılık oluşturmak için glikoz ekleniyor. Tüm bunlar bir araya gelince çok yüksek kalorili ve şekerli bir içecek karşımıza çıkıyor.
Çoğumuz şekeri hayatımızdan çıkarmak için diyet içecekleri tercih ediyoruz. Ancak bu içecekleri tatlandırmak için aspartam adı verilen son derece zararlı bir tatlandırıcı kullanılıyor. Bu içecekleri tercih etmek yerine hayatınızdan şekeri tamamen çıkarmaya özen göstermelisiniz. Eğer tatlandırıcı kullanmak istiyorsanız stevia gibi ürünleri tercih etmelisiniz.
Gazlı ve aşırı tatlı içecekler vücutta sodyum birikimine ve ödem oluşmasına neden oluyor. Ayrıca ilerleyen dönemlerde karaciğer ve böbreklere de zarar veriyor.

 


Meyve Suları

/resimler/2018-6/13/1610028026713.jpg


Çoğumuz gazlı içeceklere göre daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz için meyve suları alırız. Ancak sanayi üretimi olan meyve sularında çok az meyve bulunmaktadır. Gerisi ise aroma verici ve tatlandırıcılardır.
Eğer ki dışarıdan meyve suyu almak istiyorsanız üzerinde organik yazısı bulunan meyve sularını tercih etmeniz gerekmektedir. Bunun haricinde kendiniz mevsim meyvelerini alarak kendinize meyve suyu yapabilirsiniz. Bu sayede gerçekten sağlıklı ve içerisinde kimyasal bulunmayan bir içecek tüketmiş olursunuz.

 


Peki Ne İçmeliyim?


Hiç şüphesiz hem susuzluğunuzu giderecek hem de sizi serinletecek en temel içecek sudur. Bu nedenle gün içerisinde olabildiğince çok su tüketmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca içerisinde birçok mineral bulunan maden sularının tüketimi de uygundur.
Sağlığınız açısından bitki çayları, süt, meyve suları, sebze suları ve tahıl suları tüketimi oldukça faydalıdır.
Sizde hem görünüşünüz hem de sağlığınız için sağlıklı içecekler tüketmeye özen gösterin.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler