Ekonomik Tatil

Ekonomik Tatil yapmak İçin Öneriler

Ekonomik Tatil

               Yoğun iş temposu ve koşuşturma içerisinde insanlar kendilerine yeterince zaman ayıramıyor. Bu durum uzunca bir süre devam ettikten sonra kişilerin kısa süre içerisinde hem ruhen hem de fiziken oldukça fazla yıprandıklarını gözlemlemek mümkün hale geliyor. Kendimize ayıracağımız zamanın kaliteli olması da büyük öneme sahip. Yani yıl içerisinde belki de 1 defa tatil yapma fırsatı buluyor olabilirsiniz, onu da en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor.

                Ülkemizde insanların ekonomik durumlarının 5 yıldızlı otellerde ve tatil köylerinde tatil yapmaya uygun olmadığını açıkça söylemek mümkündür. Ama bu durum kaliteli bir tatil için engel oluşturmamaktadır. Bütçenizi zorlamadan kaliteli tatil keyfi yaşamanın mümkün olduğu günümüzde yapmanız gereken birkaç şey bulunuyor. Şimdi bunları inceleyerek asıl konumuza geçiş yapalım;

Erken Rezervasyon Fırsatları

                Ucuz ve kaliteli bir tatilin en önemli noktası erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak olarak ifade edilebilir. Genellikle internet sitelerinden takip ederek hangi otelin ne kadar ücret talep ettiği bilgisine ulaşabilirsiniz. Yaz dönemi için en uygun fiyatlarla tatil yapmak isterseniz kış döneminde rezervasyonunuzu yaptırmanız sizlere avantaj sağlayacaktır. Somutlaştırmak gerekirse Ocak- Şubat aylarında yapacağınız rezervasyonlar Haziran- Ağustos aylarında yapacağınız rezervasyonlara göre %40 civarında indirim sağlayacaktır. Bu da uygun fiyatlı bir tatil için oldukça ideal.

Butik Oteller

                Butik oteller diğer büyük çaplı otellere göre daha uygun fiyatlara sahip. Eğer erken rezervasyon fırsatlarından yararlanamadıysanız butik otelleri araştırmanız avantaj sağlayacaktır. Butik oteller diğer otellere göre daha az sayıda odaya sahiptir. Ayrıca imkan ve fırsatlarda nispeten daha az sayılabilir. Sauna, spor salonu, fitness gibi imkanların olmaması; uygun fiyatlı tatil fırsatları için çokta büyük bir öneme sahip olmayacaktır.

Kiralık Daireler

                Kalabalık olarak tatil planı yapıyorsanız kiralık daireler çoğu zaman avantajlı olabiliyor. Günlük kiralı daireler olarak bilinen bu dairelerin tatil yörelerinde olanlarını araştırarak hayalinizdeki gibi bir tatilin ilk adımlarını atabilirsiniz. Kalabalık olmanız dairenin fiyatını ödeme konusunda da paylaşım yapmanıza imkan verecektir. Bu sayede bütçenize destek bulmuş olacaksınız. Sahile yakın bir yerde bulacağınız kiralık daireler deniz kısa mesafesi hatta deniz manzarası ile tahmin ettiğinizden daha kaliteli bir tatil fırsatı sunabilir.

Kumbara Yöntemi

                Günümüzde giderek yaygınlaşan bu yöntem yıl içerisinde birikim yaparak tatile gitmenin önünü açıyor. Küçük meblaları 1 yıl boyunca biriktirmenin ardından tatil planlarının olgunlaşmasıyla birlikte kumbaranın açılmasıyla birlikte bütçenize destek olacak ciddi bir tutar ortaya çıkabilir. Bu durum tatil kalitenizi ve planlarınızı güçlendirecektir. Birçok ülkede yaygın olarak uygulanan bu para biriktirme yöntemi hiçte azımsanmayacak derecede katkılar sağlayacaktır. Düşününce zor gibi görünse de pratikte oldukça mantıklı. Aylık olarak 50TL birikim yapılan kumbaradan 10 ay sonunda 500TL tatil parası çıkacaktır. Otellerin ortalama olarak 170TL günlük fiyatlandırmaya sahip olduğunu varsayıldığında neredeyse 3günlük bir tatil için birikimleriniz yeterli olacaktır.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler