dekarasyonda Eklektik tarzı?-

dekarasyonda Eklektik tarzı?

dekarasyonda  Eklektik tarzı?-


Eklektik kelimesi sadece dekorasyon için değil birçok farklı alanda da kullanılan bir kelimedir. Kelime anlamı olarak baktığımızda tek başına anlam ifade eden birçok unsurun bir araya getirilmesiyle yeni bir uyum oluşturulması olarak kullanılmaktadır. Eklektik kelimesi, Yunanca ‘eklektos´ yani ‘seçilmiş´ kelimesinden türemiştir. Felsefe ve sanat alanlarında da terim olarak kullanılmaktadır. Eklektik kelimesi felsefe ve sanat dışında mimari alanında da sıkça kullanılmıştır ve bir moda akımı olarak karşımıza çıkmaktadır.

 


Ev Dekorasyonunda Eklektik Tarzı

/resimler/2018-8/30/1537015908781.jpg

 

 

 

Ev dekorasyonunda uygulaması en zor stillerden biride eklektik stildir. Aynı dekorasyonda rüstik, modern, avangard, country ve klasik stillerden parçaları bir araya getirmeniz gereklidir. Bunu yaparken de dokular ve renkleri dikkate almanız gereklidir. Başarılı bir sonuç elde ettiğinizde çevrenizde ki birçok insan ev dekorasyonunuzun dahiyane olduğunu düşünecektir. Ancak tam tersi bir durumda ise sadece sıkıcı bir ortam oluşturmuş olursunuz.
Eklektik dekorasyon stili bugüne kadar hep iç mimarların ve dekoratörlerin gözdesi olmuş bir stildir. Ancak artık sizde evinizi eklektik tarzda döşeyebilmek için dekorasyon fikirlerini öğrenebilir ve kendi tarzınız doğrultusunda evinizi bu tarzda döşeyebilirsiniz.
Eklektik tarzı ile yapacağınız dekorasyonu bir salata olarak değil bir türlü olarak düşünmelisiniz. Eğer bu tarzda bir dekorasyon yapmak istiyorsanız işinizin biraz zor olduğunu da unutmamalısınız.
Birçok farklı tarzı ev dekorasyonunda bir araya getirirken ilk olarak ortak bir payda bulmaya çalışmalısınız. Bu paydanız da renkler ya da dokular olacaktır. Eğer uygun kontrastı yakalayabilirseniz evinizde istediğiniz eklektik stili uygulamayı başarmış olursunuz.

 


Eklektik Dekorasyonun Diğer Dekorasyonlardan Farkı Nedir?

Standart bir ev dekorasyonunda kullanılan parçalar ve renkler birbirine yakındır. Dolayısıyla aynı şekilde dekore edilmiş birçok ev karşımıza çıkabilir. Ancak eklektik dekorasyon stili ile dekore edilmiş evlerin neredeyse tamamı birbirinden farklı bir yapıdadır. Ayrıca eklektik dekorasyonda kendinize özgü detayları dekorasyon içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz. Bu da ev dekorasyonunuzun sizden ve geçmişinizden izler taşıdığı anlamına gelir. Diğer dekorasyon fikirlerinde mobilya tasarımları ve renklerin birbirine benzer olması ev dekorasyonunuzu sıradan hale getirir.

 


Eklektik Dekorasyon Nasıl Yaparım?

İlk olarak eklektik dekorasyon stilini uygulamanız için herhangi bir döneme ya da tarza uyma zorunluluğunuz olmadığını unutmayın. Ardından zevklerinizi belirleyerek dekorasyon başlayabilirsiniz. Ev dekorasyonunda yakalamak istediğiniz uyumu detaylarla elde etmeniz gerektiğini unutmayın. Eşyalarınızı seçerken ebatsal, renksel ve dokusal uyumlar elde etmeye çalışın. Çünkü aynı duvarda yer vereceğiniz 2 farklı duvar süsü ebat olarak da birbirinden farklı olursa ortaya kaotik bir görüntü çıkar ve bu da odanızın çok karışık görünmesine neden olur.
Kullanacağınız dekoratif ürünlerde farklılıklar olacağı için duvar renklerinde ve zemin renklerinde genellikle açık renkleri tercih edin. Bunun yanı sıra sade tercih edilen duvar ve zemin renkleri eşyalarınızı daha kolay seçmenize yardımcı olacaktır.
İyi bir eklektik ev dekorasyonu yapmak istiyorsanız aynı alanda mutlaka farklı renklere ve desenlere yer verin. Ancak bunları yaparken uyumlu olup olmayacağını da gözden kaçırmayın.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler