Eğer bir öğrenci evini baştan dekore edecekseniz çok büyük bütçeler ayıramazsınız-

insanların bir kısmının da öğrenciyken evi olmaktadır.

Eğer bir öğrenci evini baştan dekore edecekseniz çok büyük bütçeler ayıramazsınız-

Öğrenci Evi Dekorasyonu

Hemen hemen herkes hayatının bir kısmında öğrencilik hayatı yaşamakta ve bu insanların bir kısmının da öğrenciyken evi olmaktadır. Eğer bir öğrenci evini baştan dekore edecekseniz çok büyük bütçeler ayıramazsınız ve aslında buna gerek de yok. Hesaplı bütçelerle öğrenci evlerini dekore etmek mümkün olmaktadır. Peki öğrenci evini dekore ederken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  1. Ev haliyle bir öğrenci evi olunca kimi zaman bireysel kimi zaman da bütçeye katkı açısından birden fazla kişi aynı evde kalabilmektedir. Öncelikle göz önünde bulundurulması gereken konu budur. Bir evde kaç kişinin yaşayacağına karar verilmesi gerekmektedir.
  2. Genel olarak yatak odaları dışındaki alanlar yani oturma odaları ve mutfaklar ortak kullanım alanları sayılmaktadır. Bu gibi yerler ortak zevklere sahip olan kişiler tarafından dekore edilmelidir.
  3. Bütçe dekorasyon konusunda çok önemli bir konu ve öğrencilerde genel olarak az bulunan bir materyaldir. Durum bu şekilde olunca dekore edilmek istenen yerler hepsi birden değil de yavaş yavaş teker teker dekore edilmelidir. Örneğin kanepe ya da oturmak için grup alıyorsanız sehpanızı daha sonra alınacaklar listesine ekleyebilirsiniz.
  4. Mobilya seçimlerinizde çok lüks ve de pahalı olmayan ya da teşhir ürünü olan şeyleri tercih etmenizde büyük fayda vardır. Eğer bütçeniz çok daha fazla kısıtlı ise de az kullanılmış olan ikinci el eşyalardan yana tercihinizi kullanabilirsiniz.
  5. Öğrenci evine yatılı misafir mutlaka gelmektedir. Arkadaş ya da aile ziyaretleri düşünülerek oturma grupları yatak olabilme imkanı olan seçeneklerden olmalıdır. Bu sayede ekstra yatak alma işinden de kurtulmuş olursunuz.
  6. Öğrenci evlerinde her gün temizlik yapılmadığı da bir gerçektir. Bu yüzden renkler çok açık renklerden tercih edilmemelidir. Boğmayacak ama her zaman temizlik gerektirmeyecek mobilyalar alınmalıdır.
  7. Yatak odası dekore edilirken bir baza ya da yatak tercih edilmelidir. Bu sayede fazla gerek duyulmayan eşyalar bazanın altına kaldırılır ve yerden de tasarruf sağlanır.
  8. Gardıroplarınız çok büyük olmayan, yer kaplamayacak portatif olanlardan olmalıdır. Bu hem temizlik konusunda hem de taşınmalarda sizi rahatlatacaktır.
  9. Eğer bütçeniz varsa kitaplık ve çalışma masası da alabilirsiniz. Yapı malzemesi satan yerlerde bu tarz şeyler daha ucuz olmaktadır.
  10. Eskicilerin sattığı ikinci el eşyalara göz atmanızda da fayda vardır. Buralardaki güzel eşyaları birkaç tamir ve temizlikten sonra yeni gibi yapmak sizin elinizdedir.
  11. Öğrenci evlerinde dekorasyonun yanında kendi yaratıcılığınızı da kullanmanız gerekir. Öğrenci evleri yaratıcılığı konuşturmak için en uygun olan yerlerdendir. Eğer varsa biraz el marifetinizi, yanında bir de biraz hayal gücünüzü kullanarak çok harika dekorasyonlara imza atabilirsiniz. Mesela birkaç tane tahta kasayı bir araya getirip e farklı renklerde boyayarak öğrenci eviniz için sehpa yapabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler