Duvar Kağıtlarındaki Lekeleri Çıkarmak İçin Neler Yapılabilir

Dikkatlice ve düzgün bir şekilde kaplanmış bir duvar kağıdı çok uzun ömürlü olabilir.

Duvar Kağıtlarındaki Lekeleri Çıkarmak İçin Neler Yapılabilir


Dikkatlice ve düzgün bir şekilde kaplanmış bir duvar kağıdı çok uzun ömürlü olabilir. Ayrıca duvar kağıtlarının ömrü son yıllarda çıkan silinebilir ve yıkanabilir duvar kağıtları ile iyice artmıştır. Duvar kağıdınıza bakım yapmak aslında sizi birçok masraftan kurmaktadır. Çünkü duvar kağıdına bakım yapmak bir duvarı yeniden boyamaktan daha kolaydır. Üstelik duvar boyamak daha yorucudur.

Duvar kağıtlarının bakımı, duvar kağıtlarının sabunlu ılık suyla, deterjanla, Arap sabunuyla ve başka kimyasal maddelerle yumuşak bir sünger ya da bir bez vasıtasıyla silinmesi işlemidir. Ancak baştan şunu da bilmek gerekir ki her duvar kağıdı bakıma açık değildir. Örneğin hasır duvar kağıtları ya da tekstil duvar kağıtları böyle bir temizlemeyi kaldırmaz. Bu tür duvar kağıtları, elektrikli süpürgeyle ya da tozu alan bir bezle silinmelidir.

 

/resimler/2017-5/9/2243314845939.jpg

 

Evlerimizi dekore ederken estetik bir öge olarak sıklıkla faydalandığımız duvar kağıtlarında oluşan lekelerin nasıl çıkarılacağı birçok insanın aklında bir soru işaretidir.

Bildiğiniz gibi evlerimizi dekore ederken boyaların yanında birçok renk ve desende duvar kağıdından da faydalanmaktayız. Kağıt, tekstil, doğal, vinil ve boyanabilir olmak üzere birçok duvar kağıdı çeşidi bulunmaktadır.

Her şeyden önce duvar kağıtları iyi bir işçilikle, titiz ve düzenli olarak uygulanmalıdır. Duvar kağıtlarını uzun süre kullanabilmek için bakımlarını da düzenli yapmak gerekir. Günümüzde silinebilir ve yıkanabilir duvar kağıtları da bulunduğundan, artık duvar kağıtlarını temizlemek daha kolay bir hal almıştır.

Duvar kağıtlarındazaman içerisinde kullanıma bağlı olarak kalem lekeleri ve el izleri başta olmak üzere birçok leke görülür. Arap sabunu bu lekelerin baş düşmanıdır.Eğer ılık su ile bir miktar arap sabununukarıştırıptemiz bir bezi bu karışımda ıslatarak duvar kağıtlarınızı silerseniz, lekelerin çıktığını göreceksiniz.

 

/resimler/2017-5/9/2245121023520.jpg

 

Duvar kağıtlarınızdaki lekeler için bulaşık deterjanı kullanmak da mantıklı bir yöntemdir. Ilık su ile bir miktar bulaşık deterjanını karıştırıp bu su ile lekeleri silebilirsiniz. Bu karışımda duvarları silmek için sünger de kullanılabilir.

Eğer tüm bunlar lekelerinizi çıkarmadıysa başınız zor ve inatçı lekeler ile dertte demektir. Ancak bu lekeler için de size bir tavsiyemiz var. Bir kovaya dört litre ılık su koyun. Ardından içine bir su bardağı sirke, bir su bardağı borax, bir su bardağı da köpüklü amonyak koyarak karıştırın. Eczanelerden köpüklü amonyak bulabilirsiniz. Bu karışımla duvar kağıtlarınızı sildiğinizde farkı göreceksiniz.

Duvar kağıtlarınızdaki yağ lekeleri için de bir süngere talk pudra dökerek lekeleri ovalayabilirsiniz.Ancak bu işlem sırasında duvar kağıtlarınızı aşındırmamaya dikkat etmelisiniz.Duvar kağıtlarınızı pudralı süngerle ovaladıktan sonra on dakika beklemeli ve ardından duvar kağıdındaki pudrayı bir bez yardımıyla temizlemelisiniz.

Siz de bu yöntemler sayesinde duvar kağıdınızdaki zor ve inatçı lekelerden kurtulabilir, böylece duvar kağıtlarınızın ömrünü uzatabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.