Dondurma Lekesi Koltuktan Nasıl Çıkartılmalıdır?

Dondurma Lekesi Koltuktan Nasıl Çıkartılmalıdır?

Dondurma Lekesi Koltuktan Nasıl Çıkartılmalıdır?

 Yaz aylarıyla birlikte sıcakların gelmesiyle birlikte dondurma tüketimindeki artış aşikârdır. Dondurmalar fazla sıcak havayla temasa girdiklerinde eriyerek damlamaya başlarlar. Eğer dondurma evde yeniyorsa bu akan dondurma damlalarının odalardan birinde herhangi bir koltuğa gelmesi de kaçınılamaz olacaktır. Koltuk temizliği için kuru temizlemeye de başvurulabilir fakat buna gerek kalmadan evde kendi yöntemlerinizle de dondurma lekesini çıkartabilirsiniz.

  Öncelikle damlamış olan dondurmanın kurumuş olup olmadığını anlamak gerekir. Eğer leke kurumamışsa yapılacak olan yanlış müdahale dondurma lekesinin daha geniş bir alana yayılmasına ve koltuğa da işlemesine sebep olabilir. Bundan dolayı eğer bir koltuğa dondurma döküldüyse bu dondurma lekesinin kurumasını beklemek ve daha sonra müdahale etmek daha akıllıca olacaktır. Lekenin kurumasını hızlandırmak istiyorsanız lekelenmiş bölgeye buz torbası koyabilirsiniz, buz lekenn o bölgede daha hızlı kurumasını da sağlayacaktır.

  Lekenin kurumasının ardından elinizi yakmayacak derecede bir ılık su hazırlamalısınız. Fazla sıcak su kullanmamalısınız çünkü bu koltuğunuza zarar verebilir. Özellikle yüzeyi hassas olan koltuklarda bu konuda daha dikkatli olmak gerekmektedir. Ardından kumaşa zarar vermemeye dikkat ederek lekenin bulunduğu kısım sıcak suyla temas ettirilmelidir. Daha sonra ılık suyun çözdüğü lekeyi ıslak bir bez yardımıyla sadece üzerine hafif bastırarak almalısınız. Kesinlikle bu evrede koltuğun üzerinde bir ovalama işlemi yapmamalısınız, zira leke çözülmeye başladığı için etrafa yayılma olasılığı da artacaktır.

  Bu evreye gelindikten sonra ph değeri 7 ye yakın bir sıvı deterjan kullanılmaya dikkat edilmelidir. Bu değerlere dikkat edilmelidir çünkü asidik ürünler koltuğunuza zarar verebilir. Deterjanlar için değerlendirme kriteri, deterjanın olabildiğince cilde en az zarar veren hatta vermeyen cinsten olanı tercih edilmelidir.

  Deterjanı ılık su ile karıştırınız ve ardından bir bez yardımıyla lekenin bulunduğu kısmın üzerine bastırınız. Deterjanın uygulaması yapıldıktan sonra kuru bir havlu bez yardımıyla deterjandan arta kalanlar alınır. Deterjandan kalan maddelerin hepsi gidene kadar bu işlem tekrarlanır.

  Eğer ki deterjan kullanılmak istenmiyorsa, bu takdirde ılık su ve sabunun karışımından da yararlanılabilir. Fakat sıvı deterjan her zaman daha kesin bir sonuç verecektir. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler