Doğru Besinlerle Çocuğunuzu Gripten Koruyun!

Gerçek vitaminler bu ürünlerde!

Doğru Besinlerle Çocuğunuzu Gripten Koruyun!

Doğru Besinlerle Çocuğunuzu Gripten Koruyun!

 

Mevsim değişiklerinin üstüne bir de soğuklar eklenince çocuklar için grip ve benzeri hastalıklardan kaçmak neredeyse imkânsız hâle gelmektedir. Ne kadar sıkı giydirirseniz giydirin, eğer doğru bir şekilde beslenmiyorsa çocuğunuzun bağışıklık sistemi kuvvetlenmeyecek ve yaza kadar elinden mendil eksik olmayacak.

Dengeli ve düzenli bir beslenme modeliyle çocuklarınızı hastalıklardan koruyabilir, doğru besinler tüketmelerine yardımcı olarak yakalandıkları hastalıklardan kolayca kurtulmalarını sağlayabilirsiniz.

Kış Aylarında Çocuklar Ne Yemeli?

Kışın havanın soğumasının yanı sıra kapalı ortamlarda bulunma zorunluluğu nedeniyle de hastalıklar artmaktadır. Çocuğunuza hazır gıdalar yerine ev yapımı doğal ürünler yedirmeniz onların hastalıkları savuşturmasına ve çok daha dirençli olmasına katkıda bulunacaktır. Besinleri çok fazla pişirmemeye, meyve sularını sıktığınız anda tüketmeye özen gösteriniz.

 

Vitaminler:

/resimler/2017-12/14/1739160312409.jpg 

Kış aylarında hastalıkları kolayca atlatmaları ve bundan da önemlisi hastalığa yakalanmamaları adına çocuklara mutlaka C vitamini içeren limon, kivi, maydanoz, portakal, lahana, turp gibi taze sebze ve meyveler yedirilmelidir.

Vücudun hastalıklarla savaşması için C vitaminin yanı sıra A vitamini de alması gerekmektedir. Bu nedenle ciğeri, balığı, sütü, yumurtayı ve sarı tonlardaki sebze ve meyveleri sofranızdan eksik etmeyin.

Antioksidan özelliği ile E vitamini, çocuğunuzun bağışıklık sisteminin gelişmesi için oldukça önemlidir. Çocuğunuza bir avuç ceviz, fındık ve badem verebilir veya bakliyat ile yeşil yapraklı sebzeler yedirebilirsiniz. Bakliyatların vücut tarafından kullanımını artırmak için C vitamini içeren besinlerle tüketilmesi gerektiğini hatırlatalım.

D vitamini kaynağı güneşten kış aylarında yeterince faydalanamayan vücut hastalıklara açık hâle geleceğinden çocuğunuz mutlaka deniz ürünleri tüketimini de artırmalıdır.

Mineraller:

Vitaminler gibi vücudun demir ve çinkoya da ihtiyacı vardır. Bu mineraller, vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasına ve sağlığın korunmasına önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu nedenle mümkün mertebede her gün kırmızı ve beyaz et, kabuklu deniz ürünleri ile dalak ve karaciğer tüketilmelidir.

Sıvılar:

Sıvı tüketiminin artırılması da hastalıklarla savaşmak için iyi bir yoldur. Vücudu arındırmak için bol su tüketilmeli, hazır içecekler yerine taze meyve suyu, ayran ve/veya süt içilmelidir. Süt hem vücut direncini artıran A ve C vitaminleri açısından hem de zekâyı ve gözleri hastalıklardan korumaya yarayan B2 vitamini açısından zengindir. Kış aylarında günde 2 bardak süt içmesi, çocuklarınızı çeşitli hastalıklardan koruyacaktır.

Direnç Artırıcılar:

 /resimler/2017-12/14/1740210938678.jpg

Sağlıklı dönemlerde olduğu gibi hastalık dönemlerinde de çocuğunuza pekmez ve bal yedirmeniz, enerjilerinin yerine gelmesi açısından oldukça faydalı olacaktır. Günde 1 kaşık tüketilecek bu besinler, vücut direncini artırarak çocuğunuzun dinçleştirecektir.

Bitki ve Baharatlar:

Doğal antibiyotik olarak bilinen bitkilerden zencefil, karanfil ve tarçın, çocuğunuzun varsa boğaz ağrısına, burun akıntısına ve öksürüğüne iyi gelecektir. Bu 3 ögeyi sıcak suda bekleterek demledikten sonra ılık hâle geldiğinde çoğunuza içirebilirsiniz.

 

Tüm bu besinlerin yanı sıra dikkat edilmesi gerekenler arasında öğün atlanmaması ve özellikle kaliteli kahvaltılar yapılması, çocuğunuzun kışı sağlıkla geçirmesi adına oldukça önemlidir.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler