Doğru Anaokulu Seçimi

Doğru anaokulu seçiminde bilmeniz gerekenler.

Doğru Anaokulu Seçimi

En kritik dönemlerden biri olan okul öncesi dönemi çocukların gelişimi için büyük önem taşıyor. Bu yüzden okul seçiminde uzmanlar önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Nelere Dikkat Edilmeli

Altın Pusula Anaokulu´nun yöneticisi  Ayça Mercan, bakılması gereken ilk şeyin okulun bağlı olduğu resmi kurum olduğunu söylüyor. Daha sonra ise mutfak ve tuvalet hijyenine dikkat edilmeli diyor.

 

Tüm Personel Bilinmeli

Her eğitim kademesinde öğretmen önemlidir fakat okul öncesi ve ilkokulda öğretmenler daha da  önem kazanır. Mercan, öğretmen seçilebiliyorsa deneyiminin yanında çocuklara karşı  tavrı, davranışlarına da dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Öğretmen kadar müdür ve ekibinin de önem taşıdığını ekliyor. Yeniliklere açık, öğretmenlere saygılı bir müdür tarafından yönetilen okul her zaman seçim sebebidir. Sizin disiplin anlayışınızla okulun disiplin anlayışının da yakın olması gerektiğini vurgulayan Mercan, okulda genel anlayışın şefkat ve hışgörü üzerine kurulmasının önem taşıdığını söylüyor.

 

Okulun Fiziki Şartları Gözünüzü Boyamasın

Eğitim kalitesinden, öğretmenlerinden ve ders programlarından önce bakılan kriter velilerce her zaman okulun dış görünüşü oluyor. Fakat sadece gerekli fiziki ortama sahip her okul Milli Eğitim Bakanlığı onayı alabilir. Bu yüzden önce okulun içerik olarak sizi tatmin etmesi gerekir. En son bakacağınız dış görünüşü olmalıdır.

 

Okula Alıştırma Çalışmaları

Çocuğunuz elbette ilk başta yeni girdiği ortam olan anaokulunu yadırgayabilir ve gitmek istemeyebilir. Böyle durumlarda aşırı teki vermek, onu zorlamak, tehdit etmek asla yapılmaması gerekenler arasında. Böyle yaparak onu okuldn soğutmanın yanı sıra tüm hayatı boyunca sürecek isteksizliğe neden olabilirsiniz.

Yavaş yavaş alışmasını beklemek, özendirici yanlarını ortaya çıkartmak, arkadaşları olacağını ve bundan mutlu olacağını vurgulamak faydalı olabilir. Zaten zaman geçtikçe alışacak ve hevesle gitmek isteyecektir.

Ayrıca öğretmenlerin tutumu da çocuğunuzun alışma sürecinde en önemli etkenlerden biri. Cana yakın, sıcakkanlı, hoşgörülü tavrı size ve çocuğunuza kolaylık sağlayacaktır. Her zaman öğretmeni ile paydaş olmalı ve ortak hareket etmelisiniz. Bu durum sadece okula alıştırma sürecinde geçerli değil, her zaman her yaşta ve her eğitim kademesinde çocuğunuzun öğretmenleriyle iş birliği içinde olmalısınız.

 /resimler/2017-7/22/1204325355824.jpg

Okul Seçiminde Önemli Kurallar

  • Öncelikle seçtiğiniz veya seçmeye karar verdiğinizi okulun hangi resmi kuruma bağlı olduğuna çok dikkat etmelisiniz
  • Sık sık gidip geleceğiniz için ulaşımı göz önünde bulundurmalı ve güvenliğin sizi tatmin etmesine özen göstermelisiniz.
  • Okulların eğitim anlayışını anlamalı ve kendinize yakın bulduğunuzu tercih etmelisiniz
  • Okulda sürekli kullanılan araç ve gereçlerin çocukların yaşlarına uygunluğunu kontrol etmelisiniz
  • Öğretmenlerin ve yönetim ekibinin iletişime açık olduğundan emin olmalısınız. Çünkü daima haber almak isteyebilir veya başka farklı konularda görüşme ihtiyacı duyabilirsiniz.
  • Disiplin anlayışının yeterli fakat öğrencileri yıpratmayacak düzeyde olmalı
  • Tüm fiziki şartlarını genel olarak değerlendirmelisiniz. Hem sizin için hem çocuğunuz için bu önemli bir unsur.

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler