Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Doğalgazdan Tasarruf Ederek Ev Bütçesine Katkı Sağlayabiliriz

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Günümüzde doğalgaz kullanımı hayatımızın her alanını işgal etmiş durumda evimizin sıcaklığından tutun yemek pişirmek için kullandığımız alana kadar doğalgaz ile ilişkiliyiz.  Ev ekonomisinde önemli bir yeri olan doğalgaz bilinçsiz kullanımı sonrasında can sıkan sahnelere sebep olabilmektedir. Son zamanlara gelen zamların üstüne birde farkında olmadan yanlış kullanım sağlandığında gelen faturalar karşısında şok yaşayabiliriz.  Doğalgaz faturasındaki tutarı aza indirgemek elimizde olabilir.

Peki, Doğalgazdan Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Cihazınızın sıcak su ayarını 50 dereceyi geçmeyecek şekilde ayarlayın. 50 derecelik bir ısı hem ev temizliğinde için hem de kişisel temizlik için yeterli bir ısı olacaktır.

Doğalgazdan tasarruf etmenin bir diğer yolu ise ısı yalıtımından geçmektedir. Doğru bir ısı yalıtımı kullanımı % 50’lere varan bir tasarruf sağlayabilmektedir. Dış duvarlar, tavanlar, çatı ve pencerelerin izolasyonu ile evinizde ekonomik doğalgaz tüketimi için en temel adımı atabilirsiniz.

Doğalgaz bacaları ve menfezlerinin açık olmaması doğal gaz zehirlenmelerine sebep olabileceği gibi yeterli oksijen gelmemesi sebebiyle verimliliği de düşüren bir etkendir. Bunların kontrolünü yıllık olarak gözden geçirmekte fayda vardır.

Günün 12 saatten fazla bir zamanını dışarıda geçirecekseniz eğer termostatlarınızı mutlaka kapatın

Radyatörlerin ve peteklerin üzerini örtmediğinizden emin olun. Kolay kuruyabileceğini düşündüğümüz çamaşırları bunların üzerine koymaktan kaçının bu ısı kaybına neden olabilmektedir. Peteklerin ve radyatörlerin önüne mobilya koymayın ve önünün açık olmasını sağlayın.

Su ısıtma vanasını mutlaka pilot ayarında tutun.

Bulaşıklarımızı elde yıkıyor ve durulama işleminde sıcak su kullanıyorsak bundan vazgeçip soğuk su ile durulayabiliriz. Bulaşık makinasını mutlaka tam dolu halde çalıştırın bu hem elektrik hem de su tasarrufu sağlayacaktır.

Pencerelerden gelebilecek soğuk havayı önleyecek tedbirler alın. Pencere kenarlarında ve kapı kenarlarında bir açıklık varsa buradan soğuk hava gelebilir ve buda evin ısısını düşürebilir.

Kombilerinizi geceleri kapatmayın. Gece kapatmış olduğunuz kombi gündüz evi ısıtmak için daha fazla tüketim sağlayacaktır. Geceleri kısık bir ayarda tutmak avantaj sağlayacaktır.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler