Doğal Gaz Faturasından Tasarruf Etme

Aylık giderlerimizin en büyük kaleminden birazcık hafiflemek istemezmisiniz.

Doğal Gaz Faturasından Tasarruf Etme

            Aylık giderlerimizin en büyük kalemlerinden biri de doğal gaz faturamızdır. Enerji konusunda ülkemizin dışa bağımlılığı ve bu doğrultuda artan doğal gaz fiyatları her geçen gün birçok aileye problem olmakta. Bu yüzden ekonomimizi daha iyi hale getirmek açısından doğal gaz kullanımımızı kontrol altına almamız ve doğal gaz faturasından tasarruf etmemiz gerekir. Bunu yapabilmemiz için çeşitli yollar vardır ve bu yazımızda sizlere doğal gaz faturamızdan tasarruf edebilmek için neler yapabileceğimizden bahsedeceğiz.

  1. Dış cephe yalıtımı:

Dış cephe yalıtımı evinizin ısısının kaybolmasını önleyerek dışarıdan gelen soğuk etkilerine karşı önlem almanızı ve bunun sonucunda da çok daha az doğal gaz yakmanızı sağlar. Dış cephe yalıtımı sayesnde ısı kayıplarınız %50´lere varan oranlara kadar azalabilir. Isı yalıtımı yavaş yavaş zorunlu hale de gelmektedir. Bir yatırım gerektirmesi her ne kadar dezavantaj gibi görünse de yatırımını kısa sürede amorti edeceği için ilk olarak düşünülmesi gereken önlemlerden olmalıdır.

 

/resimler/2017-5/12/1425484593380.jpg

 

 

  1. Kombi tesisatının ya da kazanların bakımlı olması:

Evinizdeki ısınma sistemine göre değişen bu önlemde eğer kombi ile ısınıyorsanız kombi tesisatınızı, merkezi sistemle ısınıyorsanız da kazanlarınızın kontrolünü ve bakımını düzenli olarak yapmalısınız. Buna ek olarak ev içindeki kalorifer peteklerinin havası alınmalı ve peteklerin de doğru çalıştığından emin olunmalıdır. Bazı peteklerin çalışıp çalışmadığına ya da petekler arasında ısı farkı bulunmamasına dikkat edilmelidir. Bazı odaların yeterince ısınmaması odadaki bir petek sorununa işaret edebilir ve bu durumda daha fazla yakıt harcamak yerine peteklerin verimliliği sağlanmalıdır.

Aynı şekilde merkezi sistemle ısınan bir apartmanda oturuyorsanız kazandan dairelere dağılan su borularının izolasyonuna dikkat edilmelidir. Bu boruların ısı kaybetmemesi evinizin daha iyi ısınması ve daha az yakıt harcamanız için oldukça önemlidir.

  1. Kombiyi açıp kapatmaktan olabildiğince kaçınmak:

 

Kullanıcıların sıklıkla yaptığı yanlışlardan biri kombilerin sürekli olarak açılıp kapatılmasıdır. Ev ısındığında kombi kapatılmamalıdır. Bu durumda doğru olan kombiyi en düşük çalışma seviyesinde çalıştırmaktır. Aynı hata evden çıkıldığında da yapılır. Bu durumda eve döndüğümüzde tekrar evi ısıtmak istediğimizde kombi evi ideal sıcaklığına getirebilmek için normalden çok enerji sarf eder.

 

/resimler/2017-5/12/1428084112008.jpg

 

  1. Evin içinin nemlendirilmesi sağlanmalı:

Eğer ev ortamı kuruysa bunun hem sıcaklığı daha düşükmüş gibi algılama hem de bizi rahatsız etme gibi etkileri olur. Ortam sıcaklığının az hissedilmesi ise kombi ayarlarının değiştirilmesini ve daha fazla enerji harcanmasına sebep olur. Aynı zamanda nemsiz ortamın solunum sistemine ve sağlığımıza da olumsuz etkileri olduğu bilinmektedir.

  1. Pencere ve kapı izolasyonu yaptırmak:

Bu sayede pencere ve kapılardaki geçirgenlik sebebiyle ısı azalmasının önüne kolaylıkla geçmiş oluruz.

Bu 5 madde doğal gaz faturamızdan ciddi miktarlarda tasarruf edebilmemizi sağlayacaktır. Elbette tüm yapabileceklerimiz bunlarla sınırlı değildir ancak sadece bu önlemlerin alınması bile kısa sürede kâra geçebiliriz.

 

/resimler/2017-5/12/1430226198791.jpg

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler