Diyet yaparken genellikle vejeteryanlar tarafından sık sık sorulan sorulardan bir tanesi diyet yaparken et yerine ne yenebilir sorusudur. Bunun yanı sıra diyet yaparken fazla et tüketmekten sıkılan kişiler de et yerine yenen besinleri merak edebilmektedir.
Diyet listelerinde et yerine tüketilebilecek olan sınırlı sayıda besin bulunmaktadır. Tam olarak et yerini tutmasa da bu besinler et yerine tüketilebilmektedir.
Diyet Yaparken Et Yerine Yenen Besinler
Diyet yapan insanların protein alımına çok dikkat etmesi gerekmektedir. Kilo verirken yağlardan kurtulmak en önemli olan noktadır. Protein ve kalsiyum ihtiyacının yeteri kadar karşılanması halinde kilo vermek çok daha kolay bir hal almaktadır. Tam olarak karşılayamasa da bazı sebze yemekleri, meyveler ve bakliyatlar ete yakın değerlerdedir.
Et Yerine Geçen Bakliyatlar
Ete yakın değerlere sahip olan birçok farklı bakliyat bulunmaktadır. Bunların arasında nohut, kuru fasulye ve mercimek içerisinde bulundurduğu bol miktarda protein sayesinde ete yakın olarak sayılabilmektedir. Bu bakliyatlarda yaklaşık olarak 20 civarında protein bulunmaktadır.
Et Yerine Geçen Sebzeler
Ülkemizde sık sık tüketilen sebzeler arasında yer alan karnabahar, ıspanak ve mantar yoğun protein miktarına sahiptir. Ete kıyasla fiyatları daha uygun olan bu besinler sağlık açısından son derece faydalıdır.
Et Yerine Geçen Meyveler
Et yerine geçebilecek herhangi bir meyve bulunmamaktadır.
Et Yerine Geçen Balıklar
Hamsi başta olmak üzere balık türlerinin çoğu et yerine geçebilmektedir. Ete göre çok daha uygun fiyatlı olan bu ürünler protein açısından da son derece zengindir.
Et Yerine Geçen Kalsiyum Grubu Besinler
Kalsiyum ve protein açısından zengin olan birçok farklı besin bulunmaktadır. Özellikle süt ve diğer süt ürünleri kalsiyum açısından son derece zengindir. Lor peyniri başta olmak üzere tüm süt ürüleri et yerine geçebilecek düzeyde kalsiyum içermektedir.
Diyet Yapan Vejetaryenler Et Yerine Ne Yemeli?
Diyet yapmadıkları zamanlarda bile kısıtlı sayıda besin tüketen vejeteryanlar, diyet yapmaya başladıklarında yedikleri besinlere bir kat daha sınırlama getirmektedir. Vejeteryanlar diyet yaparken yeterli miktarda kalsiyum ve protein almaya dikkat etmelidir. Sebzeler ve meyveler ile bu ihtiyaçları karşılayabilirler.
Diyet Yapan Vejetaryenlere Uygun Sebzeler
Diyet yapmak isteyen vejeteryanlar öncelikle yeterli miktarda kalsiyum ve protein almaya dikkat etmelidir. Bunun içi en uygun sebzeler ise; ıspanak, mantar, karnabahar, enginar ve kuru fasulye gibi besinlerdir.
Diyet Yapan Vejetaryenlere Uygun Meyveler
Diyet yapan vejeteryanlar istedikleri tüm meyveleri tüketebilmektedir. Meyveler et yerine geçemese de birçok farklı vitamini bir arada bulundurduğu için son derece faydalıdır. Diyet yapan vejeteryanlar özellikle kahvaltılarda ve ara öğünlerde meyve tüketmeye özen göstermelidir.
Kızartıldığında Et Yerine Tüketilebilen Meyve Hangisi?
Kızartıldığında ya da pişirildiğinde et yerine geçebilen meyve olarak bilinen karpuz, son zamanların en fazla merak edilen konular arasında yer almaktadır.
Meyveyi Kızartmak Doğru mu?
Özellikle diyet yaparken her türlü kızartmadan uzak durulması gerekmektedir. İster meyve olsun, ister sebze olsun kesinlikle kızartma sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Karpuz pişirmek isteyenler kızartma yerine fırınlama seçeneğini deneyebilirler.
Meyve Kızartılınca Protein Oranı Artar mı?
Meyve kızartılıca kesinlikle protein oranında bir artış yaşanmamaktadır.
Diyette Et Yerine Yumurta Yemek Doğru mu?
Diyet yaparken et yerine tercih edilebilecek en uygun besin hiç şüphesiz yumurtadır. İçerdiği bol miktarda vitamin ve mineral sayesinde yumurta, diyet listelerinin vazgeçilemezi haline gelmiştir.
Yumurta Etin Yerini Tutar mı?
Günde yaklaşık olarak 1 ya da 2 adet yumurta yemek vücudun ihtiyaç duyduğu protein miktarını karşılayacağından et yerini tutabilmektedir.
Et ve Yumurtanın Besin Değerleri
Yaklaşık olarak 25-30 gram dana etinde 10 civarında protein bulunurken 1 tane yumurtada yaklaşık olarak 7 civarında protein bulunmaktadır. Bu yüzden et yerine yumurta tüketilebilmektedir.
Et Tüketmeden Diyet Yapanlar Kaç Kilo Verir?
Diyet yaparken tüketilen her besinin kilo alıp vermede oldukça büyük bir etkisi bulunmaktadır. Diyet yaparken aşırı miktarda et tüketmek de, hiç et tüketmemek de sağlık açısından zararlıdır.
Etsiz Diyet Kaç Kilo Verdirir?
Etsiz olarak uygulanan diyetlerde sebze tüketim miktarı oldukça fazla olacağından kilo vermek daha kolay olacaktır.
Et Yemeden Yapılan Diyet ile Ne Kadar Sürede Kilo Verilir?
Kilo verme süreci kişiden kişiye göre değişebilmektedir. Yani metabolizmaya bağlı olan bu durumda et yemenin ya da yememenin çok büyük bir etkisi bulunmamaktadır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.