Tarih: 02.11.2024 06:24

Diyatomlu Toprak İle Pirelerden Nasıl Kurtulursunuz?--

Facebook Twitter Linked-in

Pire ve kenelerden kurtulmak istiyorsanız diyatomlu topraklar bu konuda bir numaralı çözüm olabilir. Diyatomlu topraklar bit, pire gibi parazitler için zehirli olsa da evde beslediğiniz evcil hayvanların için zararsızdırlar. Evcil hayvana sahip olan insanların karşılaştığı en büyük sorunlardan bir tanesidir hayvanların beraberinde pire getirmesi sorunu. Pireler sıcakkanlı hayvanların üzerinde yaşayarak onlara dış parazit olurlar. Bu durumda evcil hayvan sahiplerinin çok yakındığı bir durumdur.
Pire gibi dış parazitlerle savaşmak için birçok yöntem ve ürün vardır fakat bu ürünlerin aşırı derece de kimyasal madde içermesi hem sizin hem de evcil hayvanınız için zararlı olabilmektedir. Bu durumdan dolayı pire gibi dış parazitlerle savaşmanın en başarılı ve en sağlıklı yolu diyatomlu topraklardır.
Diyatomlu toprak çok sert kabuğun fosillerindeki kalıntılarıyla oluşmuş bir taştır. Diyatomlu topraklar insanların ve evcil hayvanların sağlığı için herhangi bir sorun yaratmaz fakat bu durumun karşısında pire gibi dış parazitlere karşıda ölümcül etki yaratır. Pirelere karşı ölümcül olmasının sebebi ise diyatomlu toprakların pire gibi dış parazitleri dehidre etmesi ve kurutma özelliğinden kaynaklanır.

 


Yayılan Pireler:

Dişi bir pire yerleştiği evcil hayvanınızın kürküne yumurtalarını bırakır. Dişi pirelerin bıraktığı bu yumurtalar etrafına kolayca yayılır ve etrafınızdaki eşyalara kolaylıkla düşer mesela evcil hayvanınızın kürkünden koltuğunuza düşebilir ya da yatağınıza düşebilir. Bu yumurta düşmesi durumunun sonucu olarak evinizdeki eşyalarınızda gizli larvalar bulunur. Bu larvalardan kurtulmak için onları sık sık temizleyip gerektiği yerlerde müdahaleler uygulamalısınız. Bu müdahalelerin en etkili yöntemi ise diyatomlu topraklardır demiştik.

 


Diyatomlu Toprak Tedavisi:

Diyatomlu toprak kullanımı genellikle evcil hayvanların gittikleri yere odaklı bir tedavi yöntemidir. Yani bu alanlar evcil hayvanınızın yattığı yer, bahçeniz ya da oynadığı alanlar gibi alanlardır. Diyatomlu toprakları hırdavatçı, fidanlıklarda ya da bahçe dükkânlarında satılırken bulabilirsiniz ve diyatomlu toprak alırken dikkat etmeniz gereken şey havuz için olan türünü yani saf gıda ile olanı almanızdır.

 


Diyatomlu Toprak Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Diyatomlu toprak kullanırken eldiven ve maske kullanmaya özen göstermelisiniz.
Az miktarda aldığınız diyatomlu toprağı evcil hayvanınızın kürküne sürerek uygulamalısınız. Ardından bir tarakla yardımıyla toprağın kürkün her tarafına yayılmasına yardımcı olunmalıdır. Tüm bunları yaparken dikkat etmeniz gereken nokta evcil hayvanınızın kulağına toprak kaçmaması gerektiğidir.

Evcil hayvanlarınızın dışarıda olduğu zaman onların yattıkları ve dolaştıkları yerlere de diyatomlu toprağı dökünüz. Diyatomlu toprak yastıklara uygulandığı zaman en az 1-2 saat durmalıdır. Diyatomlu toprak uygulamasından sonra toprağın oluşturduğu tozlar temizlenerek evcil hayvanınızın için uygun düzende eşyalarınızı yerleştirmelisiniz.
Diyatomlu toprak uygulanırken toprağın duvarın ve zeminin köşelerine hatta çatlaklara bile ulaşması gerekmektedir.

Eğer pirelerin ve kenelerinin evinize girdiği yerleri biliyorsanız o alanda diyatomlu toprakla set kurarak onları engelleyebilirsiniz. Buna ek olarak dışarıda ya da bahçenizde gördüğünüz çatlaklara mutlaka diyatomlu toprak uygulamış yapınız. Çim ve bahçedeki diğer bitkilerin pireye sahip olabilme ihtimalleri oldukça yüksektir bundan dolayı diyatomlu toprağı bahçenize yayabilirsiniz.
Bahçeniz ağaçlıysa diyatomlu toprağı ağaçların kabuğuna dökerek uygulamalısınız ayrıca bahçenizde çalı, çit gibi şeyler varsa bunların da parazit barındırma olasılığı yüksek olduğundan diyatomlu toprak uygulaması yapılmalıdır.

Evcil hayvanınızı arabanızda gezdiriyorsanız arabanızın koltuklarına, zeminine de diyatomlu toprak uygulaması yapmalısınız.
Diyatomlu toprak uygulamasından en iyi şekilde sonuç alabilmek için en az haftada iki defa bu uygulamayı yapmalısınız.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —