Tarih: 03.10.2018 14:32

Detoks İçeceği Tarifleri

Facebook Twitter Linked-in

Detoks, vücudumuza çeşitli yollarla giren ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden kurtulmaktır. Detoks diyeti sayesinde vücuttaki toksik maddeler dışarı atılır. Bunu gerçekleştirmek için de detoks diyeti boyunca kırmızı et, balık, süt, süt ürünleri, ekmek ve tahıl ürünleri gibi gıdalar tüketilmez.

Detoksun ana amacı vücudu toksinlerden arındırmaktır. Genelde bilinenin aksine hızlı bir kilo verme yöntemi değildir. Zayıflamaya katkıda bulunur çünkü toksinlerin erimesiyle vücudumuzda biriken yağlar da erir. Bu yüzden zayıflama diyetine başlamadan önce detoks yapılmasında fayda vardır.

Detoks, karaciğer, böbrek, bağırsak gibi organların kendini yenilemesine ve temizlemesine destek olur.

Detoks, vücudun alışılagelmiş düzenini birkaç günlüğüne bozarak, vücudu toksinlerden arındırır. Bu toksinleri temizlemenin yollarından biri antioksidan almakken diğer bir yöntem de vücutta toksin yapacak gıda ve alışkanlıklardan da uzak durmaktır.

Ancak yılların neden olduğu  toksinler, 4-5 gün gibi kısa sürelerde elbette yok olmayacaktır. Sağlıklı bir  yaşam için detoks gerekli olmakla birlikte her ay 3-5 gün gibi sürelerle düzenli olarak yapılmasının birçok faydası vardır.

Peki detoks yaparken ne tüketeceğiz? Tabi ki detoks içeceği karışımları. İşte aşağıda sizlerle vücudunuzu zehirlerden arındıracak 9 farklı detoks içeceği tarifini paylaşıyoruz.



/resimler/2017-5/17/1448316739691.jpg

Afiyet olsun.

1)      Nane ve limon detoksu :

Malzemeler:10 adetnane yaprağı, 1 adet limon, 300ml su.

Hazırlanışı: Sürahinin içine suyu doldurup, içine, nane yapraklarını ve dilimlenmiş limonları atın. Bu suyu, buzdolabında üç beş saat beklettikten sonra içebilirsiniz.

2)      Salatalık, limon ve nane detoksu :

Malzemeler: 300 ml. su, 1 adet salatalık, 1 adet limon ve 10 adet nane yaprağı.

Hazırlanışı: Salatalığı ve limonu küp küp kesip suya atın. 10 adet nane yaprağını yıkayın ve hazırladığınız karışımın içine ilave edin. 1 gece boyunca buzdolabında bekletin. Ertesi gün bu karışımı dilerseniz tek seferde için dilerseniz de aralıklarla tüketin. Salatalık ve limonları da yiyerek tüketin.

3)      Frambuaz, elma ve salatalık detoksu :

Malzemeler: 1 sürahi su, 100 gram frambuaz, 1 adet elma, 1 adet salatalık ve 1 adet limon.

Hazırlanışı: Elma, salatalık, frambuaz ve limonu dilimleyin. Dilimlediğiniz malzemeleri suyun içine atın. 3 saat beklettikten sonra afiyetle için. Gün boyunca susadığınızda bu detoks içeceğini tüketin.

4)      Avokado, salatalık, ıspanak ve nane detoksu :

Malzemeler: 1 su bardağı su, 1 adet salatalık, 1 adet avokado, 4 yaprak ıspanak ve 5 yaprak nane.

Hazırlanışı:Blender kullanarak tüm yeşillikleri ezin. Suyu blenderın içine ekleyin ve tekrar karıştırın. Dolaba koyup 3 saat bekletin. Afietle tüketin.

5)      Greyfurt, lime ve limon detoksu :

Malzemeler: 1 adet greyfurt, 1 adet lime, 1 limon ve 1 sürahi su.

Hazırlanışı: Greyfurt, lime ve limonu dilimler halinde keserek 1 sürahi suya ilave edin. Arzu ederseniz zerine nane yaprakları ekleyerek karışımı çeşitlendirin ve süsleyin. Karışımı dolaba koyun. 3 saat beklettikten sonra afiyetle için.

6)      Nar, ananas, limon ve zencefil detoksu :

Malzemeler: ½ adet limon, 1 adet nar, 1 adet ananas, 300 ml. su, 1 çay kaşığı zencefil.

Hazırlanışı:Narı rendeleyip ananasları blenderdan geçirin. Limonun suyunu sıkın ve suya ekleyin. Üzerine rendelediğiniz narı ekleyin. Bir bardak olacak şekilde küp haline getirdiğiniz ananası blenderdan geçirip karışıma ekleyin. Son olarak zencefili ekleyip hepsini blenderdan geçirin. 2 saat bekledikten sonra afiyetle için.

7)      Ispanak, nane, limon, salatalık ve maydanoz detoksu :

Malzemeler: 3 su bardağı ıspanak yaprağı, 1 adet salatalık, yarım limon, 5 yaprak nane, yarım su bardağı maydanoz, 1 sürahi su.

Hazırlanışı: Ispanak, salatalık, nane ve maydanozu blenderdan geçirin. 1 sürahi suyla karıştırıp tekrar blenderla karıştırın. Son olarak yarım limonu dilimleyip suya ekleyin. 3 saat bekledikten sonra gün boyunca için.

8)      Portakal, elma, lime ve havuç detoksu :

Malzemeler: 1 adet portakal, 1 adet havuç, 2 elma, 1 armut.

Hazırlanışı: Portakal, havuç, elma ve armutu dilimleyip blenderdan geçirin. Vakit geçirmeden karışımı bir bardağa döküp tüketin.

9)      Lime, limon, nar, nane detoksu :

Malzemeler: 1 adet lime, 1 adet limon, 3 adet nar, 5 yaprak nane.

Hazırlanışı: İlk olarak narın suyunu çıkarın. Nar suyunu bir sürahi suya ekleyin. Nane ve limonu dilimlere ayırarak suya ekleyin. Son olarak naneyi ilave ederek karıştırın. Yaklaşık 5 saat buzdolabına bırakın. Süre sonunda afiyetle tüketin.

Doktorunuza danışarak bu içecekleri tüketerek hem sağlıklı beslenmiş olursunuz, hem kilo kaybedersiniz hem de vücudunuzdaki zehirli maddeleri dışarı atarsınız. Aynı zamanda çok da enerjik hissedersiniz. Detoks sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazıdır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —