Deri Yüzeyler İçin Bazı Temizleme Yöntemleri

Deriler kumaş yapısına göre çok daha tercih edilen ve şık görünüme sahip olan dokular olarak bilinmektedir.

Deri Yüzeyler İçin Bazı Temizleme Yöntemleri

Deri Yüzeyler İçin Bazı Temizleme Yöntemleri 

Deriler kumaş yapısına göre çok daha tercih edilen ve şık görünüme sahip olan dokular olarak bilinmektedir. Bu sebeple ağırlıklı olarak koltuk, çanta, mobilya, ayakkabı benzeri eşyalarda deri çok daha faza tercih edilmektedir. Ancak kullanım süresine bağlı olarak zaman içerisinde daha da fazla deforme gerçekleşir ve kullanım esnasında kişilere rahatsızlık verir. Fakat izlenebilecek bir takım temizleme yöntemleri sayesinde kullanılan malzemelere dikkat edilmesi ve de temizleme alışkanlıklarında yapılmış olan yanlışların düzenlenmesi ile de deri dokularınızı hem eski haline getirebilir hem de yıpranmaların karşısında yapabileceğiniz yöntemlerle de eski haline gelmesini sağlarsınız.

Özellikle de temizlerken yapılan birtakım hatalar deri koltuklarınızın ömrünün kısalmasında oldukça büyük etken olacaktır. Islak bezlerle alınan toz, derilerin kısa zamanda dokularında bazı çatlaklara yo açar ve de derinin yaşam ömründe kısalmaya sebep olur.

Bazı güneşi gören noktalar, temizlik yaparken renkli bez kullanımı ve mikro fiber özelliğinden yoksun olunması hem derinin ömrünü kısaltacak hem de görsel açıdan da bazı bozulmalara yol açarak eski beğenilerinin kaybedilmesine de sebep verecektir. Bir diğer yöntem ise içinde temizlenen yüzeye öncesinde belirlenecek bir kova suyun içerisine vücut losyonunun eklenmesindir. Losyonların diğer temizleme malzemelerine kıyasla iz ve de leke bırakma benzeri durumları kesinlikle söz konusu olmamaktadır. Bu gibi sebeplerle de deri yüzeylerindeki kullanımlarında bir sorun teşkil de etmezler. Diğer taraftan bakacak olursak ev hanımları temizlik adı altında gerçekleştirdikleri çanta, ayakkabı ya da diğer deri yüzeylerde kullanabilecekleri portakal ve de muz gibi meyvelerin kabuklarının kullanılması da oldukça yaygın olan yöntemler arasında yer almaktadır. Deri yüzeylerin üzerinde bu gibi formüllerin herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır.

Evde Yapılacak Formül;

Kullanılacak Malzemeler;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı sirke

10 damla kadar uçucu bir etkisi bulunan herhangi yağ (portakal, lavanta ve benzeri)

Evde Yapılacak Olan Formül Yapılışı;

Çok fazla basit olan bu yöntem sayesinde deri yüzeylerindeki eski görünüme sahip olmanız mümkündür. Deri eşyalarında herhangi sorun bulunmayan kişiler de oluşmasını engellemek amacıyla temizlik esnasında bu formülü kullanabilirler. Belirtilen bütün malzemeler belirlenen oranlarda olacak şekilde bir kabın içerisine eklenir. Malzemeler iyice karıştırılır. Karışan bu malzemeler deri eşyalarınızın üzerine fırça yardımı alarak sürülür. Sürülen bu malzemeler kuru bir bez yardımıyla alınır ve de yüzeyin kurutulması sağlanır. Yapılacak işlemler sadece bu kadarla sınırlı ve de oldukça basittir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler