Depresyon Tedavisi İçin Doğal Bitki--

Depresyon Tedavisi İçin Doğal Bitki

Depresyon Tedavisi İçin Doğal Bitki--


Depresyon hassas bir durum olduğundan stres, kaygı, uykusuzluk, sinir sistemi bozukluğu gibi durumları da beraberinde getirebilir. Depresyon durumunda kullanılabilecek bazı şifalı otlarla hormonlar yenilenerek tekrar normal haline dönebilir. Eğer kendinizin depresyona yatkın ya da depresyonun içinde gibi hissediyorsanız bu şifalı bitkilere mutlaka göz atmalısınız.

/resimler/2018-6/20/1555171701509.jpg


Kantaron:

Bazı yörelerde binbirdelik otu olarak bilinen kantaron depresyonun ilk aşamasında kullanılan bir bitkidir. Kantaron otu depresif hal durumunda çay şeklinde tüketilebilir. Depresyon tedavisinde kantaron otu doğal uygulamalarla kullanılır yani kantaron otu kullanan birisinin antidepresan almaması gerekir. Kantaron çayı için gerekli malzemeler şu şekildedir: 1 bardak su ve 1 tatlı kaşığı kantaron. Kantaron çayının hazırlanışı ve uygulanışı şu şekildedir: su kaynadıktan sonra için kantaron eklenerek 5 dakika dinlenmeye bırakın ardından kantaronu süzerek içebilirsiniz. Kantaron çayının etkilerini görebilmek için en az 3 hafta kullanmanız gereklidir çünkü kantaron doğal bir tedavi yöntemi olduğu için etki etmesi biraz daha yavaştır.

 

Gelincik:

Şifalı bitkiler arasında olan gelincik de depresif haller için bire bir olan bir bitkidir. Gelinciğin içinde bulunan alkaloitler anksiyete ve depresyonun en sakinleştirici etkilerindendir. Gelincik çayı için gerekli malzemeler şu şekildedir: 1 çorba kaşığı gelincik ve 1 bardak su. Gelincik çayının hazırlanışı ve uygulanışı ise şu şekildedir: kaynamış su ile gelinciği karıştırarak çay demleyiniz ardından 10 dakika bekleyiniz. Gelincik çayının size fayda etmesi için en az 3 gün boyunca gelincik çayını tüketmelisiniz. 

 

Melek otu:

Ağır depresyon durumlarında kullanılan melek otu da şifalı bitkiler kategorisindedir. Melek otu beklendiğinden daha çok etkilere sahiptir. Melek otunun depresif hal durumunda kullanımı durumunda anksiyete, uykusuzluk ve depresyon belirtileri olan iştahsızlığın azalmasına yarayan yatıştırıcı özelliği bu etkilerinden birisidir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise melek otunu yalnızca 6 yaşından büyük bireylerin kullanması durumudur. Bir diğer dikkat etmeniz gereken konu ise melek otu bitkisinin cilt ile temasından kaçınmalısınız aksi takdirde melek otu bitkisi cildinizde dermatite neden olabilir. Melek otu çayını hazırlamak için gerekli olan malzemeler şu şekildedir: 1 tatlı kaşığı melek otu ve 1 bardak su. Melek otu bitkisinin hazırlanışı ve uygulanışı ise şu şekildedir: her bir bardak kaynar suya sadece 1 çay kaşığı melek otu ekleyiniz ve ardından 5 dakika dinlendirerek çay şeklinde tüketiniz. Melek otu çayı 1 hafta boyunca yemeklerden önce 3 defa düzenli olarak tüketildiği zaman etki ettiğini fark edebilirsiniz.

 

Kedi otu:

Kedi otu ilk zamanlarda spazmları tedavi etmek için kullanılsa da daha sonradan kedi otunun sakinleştirici özelliği keşfedilmiştir. Kedi otu depresyon, uykusuzluk ve anksiyete gibi hastalıkların doğal yöntemlerle tedavi edilmesinde sık kullanılan bir bitkidir. Kedi otu çayı için gerekli malzemeler şu şekildedir: 1 çorba kaşığı kedi otu ve 1 bardak su. Kesi otu çayının hazırlanışı ve uygulanışı ise şu şekildedir: kedi otunun çayı için kedi otunun kök ve yaprakları olarak tamamını kullanmanız gereklidir çünkü özellikle kedi otunun kökü depresif haller için bire birdir. Bir bardağa alınan kaynar suyun için içine 1 çorba kaşığı kedi otunu ekledikten sonra 15 dakika demlenmeye bırakınız ardından otu süzerek çayınızı içebilirsiniz. Kedi otunu düzenli olarak güde 3 defa içtiğiniz zaman kısa bir süre içerisinde faydasını görebilirsiniz.

 

Gingseng:

Gingseng içerdiği adaptojen ile stresin bir numaralı düşmanı şeklindedir. Gingseng bitkisi beyin için oldukça olumlu etkiler gösteren bir bitkidir. Gingseng bitkisi beyni canlandırdığı gibi rahatlamaya da yardımcı olur bunlara ek olarak kaygı, depresif hal ve iştahsızlık gibi durumlarda oldukça etkili bir bitkidir. Gingseng bitkisinin faydaları çok olduğu gibi bazı yan etki durumları da vardır. Bu yan etkileri siniri olma durumu ve hipertansiyondur. Ama siz gingseng bitkisini kararınca aldığınız zaman size yan etki göstermeyebilir diyebiliriz. Gingseng çayı için gerekli malzemeler şu şekildedir: çeyrek çay kaşığı gingseng ve 1 bardak su. Gingsen çayının hazırlanışı ve uygulanışı ise şu şekildedir: 1 bardak suyu ile 1 gram gelecek şekilde gingseng kökünü ısıtın kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra altını kapatın ve ardından 5 dakika demlemeye bırakın. Gingseng çayını sabah saatlerinde tükettiğiniz zaman sinir sistemine faydası olacağını fark edebilirsiniz.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler