Dekorasyonda Country Tarzı

Country Tarzı Nedir? Country Tarzı Nasıl Uygulanır?

Dekorasyonda Country Tarzı

Dekorasyonda Country Tarzı

Ev ve ofis gibi sık kullanılan mekan dekorasyonunda birçok tarz çeşitliliği bulunuyor. Klasik, retro, modern, geleneksel, country ve çok daha fazlası… Her tarzın kendi içinde incelikleri, öne çıkan renkleri ve tasarımları vardır. Dekorasyon modası tıpkı kıyafet modası gibi her yıl farklı trendler ile birlikte karşımıza çıkıyor. Renkler, tarz, aksesuarlar ve mekanlara uyarlama seçenekleri ile dekorasyon modası oluşuyor. Son yılların dekorasyon modasına bakıldığında hep aynı tarz karşımıza çıkıyor: Country Tarzı.

Country; sıcak renklerin, rahatlığın ön plana çıktığı şık ve huzurlu atmosferi yansıtan tarzdır. Canlı renklerin, çiçeklerin yer aldığı kumaşlar, baharın cıvıltısını taşıyan yastıklar, dekoratif örtüler, ahşap mobilyalar ve detayları oluşturan aksesuarlar ile country tarzı, samimi ve şık şeklinde biliniyor. 

/resimler/2017-5/9/1238482817710.jpg

 

 

Country Tarzı Nedir?

Country tarzı; vintage özellikler gösteren mobilya ve parçaların pastel renklerle daha canlı hale getirilip, modernize edilerek çiçekler, perdeler ve ince detaylar ile harmanlanarak mekana uygulanmasına denir. Genellikle kır evi dekorasyonu olarak da bilinen country, geleneksel çizgilerin ve modern dekorasyonun bir arada kullanılmasıyla ortaya çıkıyor. Fransız ve İngiliz usulü dekorasyon ritüellerine bakıldığında country tarzının yoğun olarak görüldüğü fark edilir. Eski büyük evler, çiftlikler, doğanın ortasına hayat bulan kır evleri country tarzında dekore edilerek geleneksel yapı samimi hale getirilir.

Doğanın içinde yer alan pastoral renklerin tarzı oluşturan ana etkenler olduğu, aksesuarların ise bütünü tamamlayan önemli detaylar olduğu biliniyor. Aksesuarlarda genellikle pötikare masa örtüleri, bahar dalları, kır çiçekleri, vintage abajurlar, ağaç dallarının, çiçek dallarının süslediği koltuklar ve renkli kalın perdelerle, fon perdelerin aksesuar olarak kullanıldığı aksesuarlar, country tarzını tamamlar.

Country Tarzı Nasıl Uygulanır?

Geleneksel tarz ile modernin buluştuğu country evlerde doğallık ana unsurdur. Öyle ki eski tip evlerde dahi küçük dokunuşlarla tarzı uygulamak mümkündür. Country tarzını evlere uygulamak zor ve zahmetli değildir. Tarzın geneli ahşap mobilyalardan ve aksesuarlardan oluştuğundan uygulanmak istenilen mekandaki metaller ortamdan arındırılır. Daha çok oturma odası ve salonlarda country tarz kendisini gösterir. Salon düzenlemesinde; ahşabın hakim olacağı şekilde yeniden düzenlenir. Mevcut mobilyalar ahşap ise döşemesi çiçek dalları, ağaç dalları ya da pötikare desenlerin olduğu kumaşlarla değiştirilebilir. El becerisi ve sabrı olan kişiler döşemelikleri kendisi dahi aşama aşama değiştirebilir. Yeni nesil mobilyalarda bu tarz koltuk takımlarını bulmak oldukça kolay olduğundan geriye sadece detaylar kalıyor. Üçlü koltuğun üzerine yumuşak renklerde küçük battaniyeler sermek hem görüntü anlamında dekorasyona uyum sağlar hem de akşamları film keyfi yaparken ya da TV karşısında uyuya kalındığında kullanılacak battaniye ihtiyacını karşılar. Oturma odalarında ise tamamen samimiyetin yer aldığı dekor uygulanmalıdır. Ortamdaki ciddiyeti kırmak atmosferi yumuşatmak için renkli minderler veya tüylü halılar tercih edilebilir. Bunun yanı sıra mutlaka oturma odasında ve salonda canlı çiçekler kullanılmalıdır. Canlı çiçeklere alternatif ise uzun bahar dalları olabilir. Gerçeği ile birebir aynı görünen, ömürlük kullanım sunan dallar, kır havasını mekana yansıtıyor.

 

/resimler/2017-5/9/1239598448691.jpg

 

Country tarzda halı seçimi çok önemli. Tüylü halı seçimleri tüm alanı kaplayacak şekilde olmamalıdır. Evin holünde veya küçük bir bölümünde tüylü halı kullanılabilir fakat ana halılar daha sade ve soft renkler olmalıdır. Canlı ve dinamik renklerin hakim olduğu country tazında halılar daha sade tercih edilmelidir. Örneğin; somon, pudra, krem, kırık beyaz ve benzeri renkler. Perdeler ise evin ferahlığını ve ışığını kontrol edecek şekilde seçilmelidir. Renk seçiminde dekorasyonun geneli baz alınarak açık renkler tercih edilmeli. Country tarzını mutfağa uygulamak çok daha basittir. Zira ana materyal mobilya olduğundan vintage izler taşıyan mobilyalar yaptırmak ve uygun masa seçimi yapmak country tarzını tamamlamak için yeterlidir.

Country Tarz Her Yerde

Country tarz, salaşlığı ve samimi atmosferiyle genç – yaşlı ayrımı yapmadan herkesin beğenisine hitap eden, ortak dekorasyon zevki haline gelmiş durumda. Öyle ki gelenekselden ödün vermeyen, dantel örtmekten vazgeçemeyen belli bir yaş grubu dahi country tarzına kapılarını açıyor ve hem dantellerini hem de modern aksesuarları bir arada kullanmanın keyfini sürüyor. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.