Colonial dekarasyon tarzı nedir?-

Colonial dekarasyon tarzı nedir?

Colonial dekarasyon tarzı nedir?-


Günümüzde, şık bir eve sahip olmanın ilk koşulu, evi iyi şekilde dekore etmekten geçmektedir. Ne kadar pahalı ve şık eşyalar satın alırsanız alın, ne kadar lüks bir eve sahip olursanız olun, evinizi iyi şekilde dekore etmediyseniz, güzel görünen bir eve sahip olamazsanız. Bu yüzden, en azından internet aracılığı ile dekorasyonun temel kurallarını öğrenmeli ve evinizi gelişigüzel şekilde dekore etmemelisiniz. Geçtiğimiz yıllar içinde, dekorasyon dünyasına hakim olan pek çok tarz vardır. Bunlar arasından bazıları hala kullanılmaktadır. Eğer siz de, kendiniz bir dekorasyon tarzı oluşturmaya çalışmakla uğraşmak yerine, var olan tarzlardan birini kullanıp durumu garantiye almak isterseniz, birçok dekorasyon tarzından faydalanabilirsiniz. Ev dekorasyonunda en çok kullanılan stillerden birisi de, kolonyal dekorasyondur. Özellikle, evinizde nostaljik bir hava hissetmek isteyenlerdenseniz, bu tarzı uygulayabilirsiniz. Erken Amerikan tarzı, kolonyal dekorasyon, evinize, mobilyaların elle yapılmış ve iyi kullanılmış olduğu 18. Yüzyıldan kalma bir kolonyal konut hissi verir. İlkel tarzda bir evde, modern konfor öğeleri, estetiği korumak amacıyla gizlenmiştir. Antika mobilya ve tekstiller, bu tür dekorların temelini oluştururken, dönemdeki detaylar çok sık kullanılıyor. İşte kolonyal dekorasyonun nasıl yapılacağına dair önemli ipuçları;

 


Duvarlar ve Pencereler

/resimler/2018-9/3/1248570157765.jpg

 

 

 

Duvarlarınıza ilkel bir çekicilik vermek, dorğu renk seçenekleriyle başlar. Hardal ve gri-mavi gibi geleneksel kolonyal renkler antikalarınız ve ilkel aksesuarlarınız için, nostaljik bir arka plan oluşturur. Duvarlarda kullanmak için, bir ananas figürü, hoşgeldin sembolü ya da gücü ve bağlılığı temsil eden bir söğüt ağacı gibi geleneksel bir koloni deseni, bu tarz için son derece uygundur.. Erken Amerikan temalı bir evdeki pencereler basitçe inşa edilmiştir veya tamamen çıplak durumdadır. Daha az ilkel bir görünüm için, ahşap çubuklar üzerinde asılı perdeleri seçin. Perdeler yerine, dönemin ruhunu daha iyi yansıtabilmek için ahşap kepenkler seçilebilir.

 


Zemin

Yıpranmış görünümdeki çam plakaları, kolonyal tarzda bir ev için en çok tercih edilen seçimdir. Boya, leke veya bitmemiş ayak izleri ile yıllar geçtikçe daha doğal bir korunum alacak bu zeminleri, muhteşem bir görünüme getirmek için çaba harcamayın. Tam tersine, doğal lekeleriyle bırakın. Paçavralardan yapılmış kilimler, zeminlerde kullanılabilir.

 


Işıklandırma

Aydınlatma, dönem görünümünü daha iyi yansıtmak için avizeler ve mumluklarla birlikte dökme demir lambalarla yapılmalıdır. Modern colonial dekorasyon maddeleri arasında önde gelen orijinal antikaların yerini bulmakta zorlanıyorsanız, aynı etkiyi verecek çok sayıda mükemmel reprodüksiyon var.

 


Renklerden Yararlanmasını Bilin

Dekorasyon konusunda en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de renklerdir. Her dekorasyon tarzının temel olarak kullandığı renkler vardır. Bu durum, popüler dekorasyon tarzlarından birisi olan Kolonyal tarzda dekorasyon için de geçerlidir. Evinizde, bu dekorasyonu iyi şekilde uygulayabilmek için, mutlaka dikkat etmeniz gereken konulardan birisi de doğru renk seçimidir.
Kolonyal dönemlerin renkleri yumuşak ve sessizdi. Renklerin beyaz olması yaygındı, bu da çok havadar bir görünüme neden oldu. Soluk şeftali veya pembeler, yumuşak yeşillikler, yumuşak maviler, sarılar, kahverengiler en yaygın renklerdendir.
Bu görünüme kendi evinizde ulaşabilmek için, canlı olmayan renkleri seçmenizi öneririz. Koyu ve canlı renkler yerine, doğada bulunabilecek yumuşak, zarif renkleri seçin. Aradığınız renkler varsa yerel boya mağazanıza sormanız ve onlara ulaşmaya çalıştığınız tarzı anlatmanız size yardımcı olabilir. Esasen sevdiğiniz rengi bulun, ancak bu aralıktaki en hafif, en yumuşak gölgeyi seçin.

 


Basitlik

Kolonyol dekorasyon tarzına sahip evlerinin anahtar kelimesi sadeliktir. Her şey çok yönlü olduğu kadar işlevsel ve karışıklık kesin şekilde asla olmaması gerekenler arasınadır. Temiz hatlar günün modaları arasında yer almaktaydı. Bu yüzden aksesuarlar minimumda tutulmalıdır.
Birkaç çiçekli sürahi, işlemeli birkaç aksesuar, bir hasır sepet, zarafeti vermek için yeterli olacaktır. Ancak, odanızı koloni tarzını yeniden canlandırma amacıyla, çok çıplak ve minimalist bir yerde bırakmadığınızdan emin olun; eviniz onu sıcak ve davetkar bir hale getirecek bir sıcaklıkta olmalıdır.

 

 

Kalaydan yararlanın

Kalay, modern kolonyal iç tasarımı için günün en popüler metaliydi. Bu materyal, geleneksel koloni evinin her yerinde, tabaklara ve mutfak eşyalarına kadar görülüyordu. Modern koloni evinizde belirgin biçimde sergilenen bazı kalay servis parçalarına sahip olmak, bu daha basit zamana doğru bir yolculuğa çıkarır ve bu görünüme bazı bakır pişirme kapları veya pirinç aksesuarları da ekleyebilirsiniz.

 


Muhteşem Bir Eve Sahip Olun

Evinizin dekorasyonu için koloni tarzını kullanmak, evinizi zarif ve sade hale getirecek. Yapmanız gereken tek şey, doğru renk seçimi, doğru eşya ve aksesuar seçimidir. Şaşmamanız gereken en önemli detaylar, eşyalarda mümkün olduğunca antika ve eskitilmiş parçaları tercih etmek ve renk konusunda da, sade ve düz renklerden şaşmamaktır. Bunları takip ettiğinizde, kolonyal tarzda dekorasyon için ilk adımları atmış olursunuz. Bu stil, kendisini hoş ve çekici bir yaşam ortamına sahip, havadar iç mekanlar yaratmaya adamıştır. Zevkinize en uygun detayları seçin ve evinizde 1920´lerin kolonyal görünümünün tadını çıkarın!

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler