ÇOCUKLARINIZIN BAŞARISINA DESTEK OLUN

Çocuklarınızın Gelecekteki Konumunu Belirleyecek Öneriler.

ÇOCUKLARINIZIN BAŞARISINA DESTEK OLUN

               Ebeveynler çocuklarının günlük durumlarını iyi takip etmelidir. Çocuklarımızın eğitimdeki başarısı gelecekteki konumlarını belirleyecektir. Bu nedenle onların eğitimlerine destek olmak bizlerin en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Bunu yaparken profesyonel bir bakış açısı ile yaklaşmalı çocuklarımız için en iyisini yapma gayretinde olmalıyız. Başarılı öğrenciler yetiştirmek ebeveynler olarak bizlerin görevi. Bizler bu görevin bilincinde bir hayat tarzını benimsemeliyiz. Peki çocuklarımızın başarısına nasıl destek olabiliriz? Şimdi buna değinelim

Oda Önemli

                Çocuklarımızın bireysel olarak ders çalışabilecekleri bir odası olması oldukça önemli. Hem ders hem de kişisel özgüven açısından odanın önemi oldukça fazladır. Çocuğunun kendi içerisinde hayaller kurabileceği bir odasının olması zeka gelişimi ve duygusal gelişim açısından da oldukça önemlidir. Derslerini yapacağı odasında zaman geçirmek onun için rahatlatıcı bir yer olacaktır. Yaygın olarak yapılan bir hatadan bahsedelim. Anne babalar çocuklarına bir oda ayarladıktan sonra onların koşulsuz şartsız başarılı olmasını bekliyor. İşte bu durumda çocuğun kendi kendine başarılı olması mümkün değildir. Anne babanın odasına çekilen çocuğunun yaptığı ödevlerini kontrol etmesi gerekiyor. Bu kontrol sert ve disiplinli bir şekilde değil aynı arkadaşmışsınız gibi “bakalım bugün neler yaptın”, “bugünkü ödevini bana da anlatır mısın bende öğreneyim” gibi yapıcı yaklaşımlarla olmalıdır. Çocuğun üzerinde baskı kurarak değil, çocuğa arkadaşı gibi yaklaşarak kontrol etmelisiniz.

/resimler/2017-12/21/1102378710911.jpg

Aktivitelerinizi Çocuğunuza Göre Ayarlayın

                Çocuğunuz odasında ders çalışırken sizlerin yüksek sesle TV izlemesi onun başarısını etkiler. Bunu asla ama asla unutmamalısınız. Çünkü hem dikkati dağılır hem de ders yapmanın kötü bir şey olduğunu düşünür. Çünkü çocuklar anne ve babalarını örnek alırlar. Bu nedenle onları ders çalışmaktan uzaklaştıracak şeyler yapmaktan kaçınmalısınız. Çocuğunuza örnek olabilecek bir davranış belirterek ilerleyelim, mesela çocuğunuz ders çalışırken sizlerde ailenin diğer fertleriyle beraber kitap okuyabilirsiniz. Kitap okuma etkinliği kitap okumanın önemli olduğunun çocuğa aşılanmasını sağlayacaktır. Böylece çocuğunuz odasında ders çalışırken sizlerin de kitap okuduğunu bilecek, yaptığı şeyi sürdürecektir.

Notlarını Takip Edin

                Öğrencilerinizin notlarını belirli aralıklarla takip edin. Okuluna giderek öğretmenleri ile görüşmeler yapın. Böylece öğrencinizin hangi konuda eksikleri olduğunu görecek, gelecekte bu eksiklerinden kurtulması için adımlar atabileceksiniz. Unutmayın ki öğrencisinin sınıfı bilmeyen velilerden olmayın, öğrencisinin okulunu bilmeyen velilerden olmayın. Başarı bir ekip çalışmasıdır. Anne, baba, öğretmen, öğrenci bu ekibin üyeleridir. Üstünüze düşen görevi yapmaktan kendinizi geri koymayın ve çocuğunuzun eğitimini önemseyin. Notlarındaki eksikleri gidermek için öğretmenleriyle neler yapmanız gerektiği konusunda fikir alışverişi gerçekleştirin. Öğrencinize sadece bir oda vererek başarı beklemek mümkün değildir. Kendi sorumluluklarının farkında olamayabiliyorlar. Bu nedenle öğrencilerinizin eğitimlerini kontrol etmeli başarılı takip etmelisiniz.

Ödüllendirin

                Öğrencinizin hedeflediğiniz başarılara adım adım gittiğini gördüğünüzde onu cesaretlendirin. Bunu ödüllendirme yöntemiyle yapın. Onu lunaparka götürün, kitap alın, boyalar alın, bisiklet alın artık burası öğrencinizin kişisel zevk ve beğenilerine göre şekillenecektir. Onun sevdiği şeyleri ona hediye edin ki başarmanın mutluluğunu yaşasın. Her ödüllendirmede neden ödül aldığını açık açık ifade edin ki doğru davranışlarını anlasın.

 

/resimler/2017-12/21/1101181990584.jpg


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler