Çocuğumun Renkleri

Çocğumuzun karakterine göre odasını renklendirin

Çocuğumun Renkleri

Çocuğumun Renkleri

Evi dekore etmek keyifli ve renkli bir uğraştır. Her odayı farklı bir temada ana eşyalardan aksesuarlara kadar yenilemek, duvarları yeni bir renk seçerek boyamak evin havasını değiştiren içerisinde yaşayanlara ise yeni bir ev hissiyatı yaşatan dekor ve renk tercihleri, çocuk odasına gelindiğinde düşünülerek tercih yapılmalıdır. Zira renkler duyguları yansıtan, duygulara yön veren karakterleri şekillendiren anlamlara sahiptir. Ünlü markalar dahi logo ve ambalaj tasarımlarında renk analizlerini inceleyerek ürün hazırlıyor. Renkler bu denli önemliyken, hayatımızın her alanında yer alıyorken elbette yarının geleceği çocuklar için bilinçli bir çocuk odası rengi seçimi yapılmalıdır. Çocuklar odalarında geçirdikleri vakitte sağlıklı ve neşeli olmalıdır. Bu konuda kararsız veya bilgili olmayanlar için çeşitli öneriler hazırladık. İşte renk seçiminin önemi ve tercih edebileceğiniz renkler;

Sevecen ve merhametli kız çocukları için “Pembe - Mor”

Sevginin rengi pembe ve tonlarında tasvir edilir. Elbette kızlara pembe erkeklere mavi algısı yaratıp çocukların zihninde cinsiyetçi algılar yaratmak doğru değil. Kız çocuklarının karakteri ve kişilikleri daha sevgi dolu ve dışa dönük olduğundan pembenin yatıştırıcı gücü de etken kabul ediliyor ve pembe öneriliyor.

/resimler/2017-4/18/2011148260205.jpg

 

 

Konsantrasyon eksikliği, huzursuzluk için yeşil ve tonları  

Psikolojide yeşil rengi ve tonları yatıştırıcı etkiye sahiptir. Yeşilin yumuşak atmosferi çocuklardaki huzursuzluğu önler, konsantrasyon eksikliğini yener ve huzurlu, dingin bir sakinliğin atmosferini yaşatır. Uzmanlar yatıştırıcı etkisi nedeniyle yeşil tonlarını öneriliyor.

 

/resimler/2017-4/18/2014018485814.jpg

 

 

Zekayı olumlu etkileyen renk; sarı

Çocukların bitmek bilmeyen merakı, zekice soruları ve cevapları gibi aktif bir tempoyu gösteren nitelikler renklerle karşılaştırıldığında ortaya çıkan renk sarı oluyor. Sarı rengi, meraklı, zeki ve enerjik çocuklar için en ideal renk tercihidir. Canlılığı sebebiyle çocuk ruhuna doğrudan hitap eden sarı, çocuklar üzerinde enerjik etkiler sunuyor; çocukların ruhunu canlandırıyor.

Saf, masum ve yumuşak huylu çocuklara “beyaz

Beyaz; saflığı, masumiyeti, temizliği temsil eder. Yumuşak başlı, masum ve sakin çocuklar için beyaz renk ideal bir seçenek. Elbette hastane odası soğukluğunda bir temada olmaması için renkli aksesuar ve mobilyalarla, duvara asılacak çerçeve veya oyuncak raflarıyla oda hareketlendirilmelidir.

Ergenliğe geçiş renkleri; kırmızı, turuncu, mavi

12 – 13 yaşından itibaren çocuklar için ergenliğe geçiş dönemi başlar. Bu dönemde çocuklar heyecanlı, coşkulu ve enerji dolu olurlar. Onların bu ruh haline uyum sağlamak, pozitif yönlerini desteklemek için odalarda kırmızı, turuncu ve mavi gibi canlı renkler tercih edilebilir.

 

/resimler/2017-4/18/2017407051120.jpg

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.